Ram Xmp Sorunu: Görüntü Gelmiyor

Reaksiyon skoru
2
elimde corsair vengeance rgb pro ddr4 3200 mhz ram var 4 tane hepsini taktığımda xmp açıyorum ekrana görüntü gelmiyor. ram voltajı arttırdım işlemciyi kendim oc yaptım ama ne ettiysem yaptıysam olmadı lütfen yardım edin

Anakart ve işlemcin ne?

Bios güncel mi?
Benimki güncel. :D
1785003806327.webp

4 rami xmp açarak windowsa getiremiyosun yani boot etmiyor doğru mu?

Öncelikle anakart işlemci ney
Anakart üzerinde “DRAM” ışığımı yanıyor yoksa “BOOT” ışığımı yanıyor? İkisi çözüm yöntemini farklılaştırabilir çünkü

İki ihtimal; ramler xmp profilinde aslında stabil ama senin anakartınla uyumlu değil (manuel müdahele gerekebilir)
İkinci ihtimali siz anakart ve işlemciyi söylediğinizde söyleyeceğim

Anakart ve işlemcin ne?
anakart: MSİ MPG B550 Gaming Edge Wifi İşlemci: Ryzen 5 5600 PSU: 1050 waat Rampage 80+
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4 rami xmp açarak windowsa getiremiyosun yani boot etmiyor doğru mu?

Öncelikle anakart işlemci ney
Anakart üzerinde “DRAM” ışığımı yanıyor yoksa “BOOT” ışığımı yanıyor? İkisi çözüm yöntemini farklılaştırabilir çünkü

İki ihtimal; ramler xmp profilinde aslında stabil ama senin anakartınla uyumlu değil (manuel müdahele gerekebilir)
İkinci ihtimali siz anakart ve işlemciyi söylediğinizde söyleyeceğim
anakart: MSİ MPG B550 Gaming Edge Wifi İşlemci: Ryzen 5 5600 PSU: 1050 waat Rampage 80+
ayarları kaydet çık yaptığımda hiçbir ışık yanmıyor hocam kapat aç yaptığımda cpu da kalıyor, manuel oc de yaptım ama olmadı ya da ben beceremedim.

Bios güncel mi?
biosum güncel

İşlemci soc voltajını 1.2 yap dram voltajını da 1.38 yap öyle dene.

İşlemci soc voltajını 1.2 yap dram voltajını da 1.38 yap öyle dene.
soc voltajını öyle yapmıştım dram 1.35 te bıraktım 0.03 voltaj için denemeye değer mi hocam

Oc açık direkt taktım şu an durum bu

Ekler

• 1000044260.webp
    1000044260.webp
    971.9 KB · Hit: 6
Son düzenleme:
Görüntü yok mu hala?

Ekran kartının başka çıkışından görüntü almayı dener misin? Bir de CSM kapalı olsun mümkünse.

Geri