Merak Etiğim Bir Şey Var Sizin Hakkınızda (Forumdakiler)

kaliteli ömürlük kullanılcak şeyler alıyorum ama tüketim sapıklığım olduğu için daha iyisini istiyorum güncelliyorum

Hiçbirseyi satma düşüncesiyle almıyorum. Maddi değeri cok yüksek degilse satmak bana çok mantıksız geliyor. Alırım ürün ölene kadar kullanırım. Eski telefonumda duruyor hala satmadim. Benim işime yaramayan başkasınında yaramaz.

bir şey satın aldıgınızda ömürlük mu alıyorsunuz yoksa ya ben bunu 3.5 ay kulanırım sonra 2 el olarak satarım mı diyorsunuz klavyedir televizyondur maus klavye monitör

bu herhang bir şey olabilir

şahsen ben ömürlük bozulana kadar alıyorum ama sonra elimde patlıyo satamıyorum çöp oluyor siz napıyorsunuz?
Günümüz ekonomisinde ihtiyacın olan bir ürünü ne kadar uzun kullanırsan o kadar kârdasın. 2. Elde satarım kafasında alanların kafası basmıyo. Bir şeyi beğenmediğinde ve iade edemiyorsan son çare zararına elden çıkarırsın. Çabucak bozulmasın istiyosan az daha koy kalitelisini al

bir şey satın aldıgınızda ömürlük mu alıyorsunuz yoksa ya ben bunu 3.5 ay kulanırım sonra 2 el olarak satarım mı diyorsunuz klavyedir televizyondur maus klavye monitör

bu herhang bir şey olabilir

şahsen ben ömürlük bozulana kadar alıyorum ama sonra elimde patlıyo satamıyorum çöp oluyor siz napıyorsunuz?
Ben ikisinin ortasında, uzun ömürlü olmasına çabalıyorum. Mesela Masaüstümü birkaç ay önce değiştirmeden önce cüzi güncellemelerle 9 yıl Kullanmıştım.

param yettiğince en uzun ömürlü şeyi almaya çalışıyorum ama ileri satarım diye 2. el de daha çok giden ürünü alma huyum da var

2. el satarım diye düşünmüyorum ömürlük alıyorum. Ama eskidiğini düşündüğüm zaman piyasası ölmeden elden çıkarıp yükseltmek iyi oluyor.

Yiyecek olanları direk satıyorum gerisini kullanıyorum

Sıfır alıp kullanıyorum. Çok nadir 2. el sattığım oldu o da yenisini aldığım için. Genelde alıp kullanıyorum gittiği yere kadar.

Yıllar önce aldığım HP EliteBook 8440P vardı. Halada duruyor. Batarya bitsede çalışıyor taş gibi.

Çoğu şeyi tamir ettire ettire sonuna kadar kullanıyorum.
Örneğin; şuanki çantam ilkokul 4.sınıf çantam.
Halen kullanıyorum.
Bazı şeyleri atamıyorum çünkü iyi kötü birlikte atlattığımız günlerde kimsem yoksa bile onlar vardı yanımda.Yarı yolda bırakmadılar Allah'a şükür
Bu yüzden atmıyorum :D
suan kacinci sinifsiniz hocam

Hayatım boyunca şu an sahip olduğum telefon ve ekran kartı harici bir şeyi ikinci elden almadım sanırım. Fakat her sıfır bir şey aldığımda eğer eskisi varsa da 2. elde sattım (elektronik parçalar için konuşuyorum). Genellikle aldığım şeyler uzun ömürlü oldu. Giyim kuşam, aksesuar falan fistan asla ikinci elden almam satmam. 10 yaşındayken giydiğim tişörtümü hala giyerim, taktığım çantayı hala arada takarım gibi gibi.

Geri