Herkesin İşleri Kesat mı?

Era.

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
377
Arkadaşlar her sene olduğu gibi yaz sezonu açılınca insanlar yıllık izinlerinde kendilerini yazlıklarında, yazlık mekanlarda yada yurt dışı gibi bölgelere atıyor. Hali ile para sikülasyonu bu bölgelerde canlanıyor ve günlük hayatta yaşadığımız şehirlerde insan sayısının azlığından kaynaklı işlerde düşüş yaşanıyor fakat bu yaz bir başka düşüşe geçti işler. İzmirin en lüks mekanları bile kapanma, küçülme gibi adımlar uyguladılar. Zaten zar zor ayakta duran küçük esnafta ise işler çok vahim hale geldi. Babamın işleri gıda sektöründe çok düştü. Karşı komşularımızda her gün aynı konudan bize yakınıyorlar. Yolda yürüken esnaflardan hep aynı şeyleri duyuyorum. Sizce bu süreç geçici bir süreç mi yoksa ekonomik olarak işler kötüye mi gitti?

millet Ege'de doğulu mafyaların fahiş fiyatlarindan bıktı 1 top dondurmaya bile 400tl istiyorlar 10 euroya avrupada burger yiyebildiğini görünce adam tabikide yurtdışına gidiyor tatil için. bizim milletimizin esnafları düşündüğü zengin ettiği yeter birazda onlar bizi düşünsün.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
millet kazık yerlerden kaçınıyor diye yorumladım

Dostum o yazlık yerler için geçerli. Şehirde fiyatlar her zaman olduğu gibi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

millet Ege'de doğulu mafyaların fahiş fiyatlarindan bıktı 1 top dondurmaya bile 400tl istiyorlar 10 euroya avrupada burger yiyebildiğini görünce adam tabikide yurtdışına gidiyor tatil için. bizim milletimizin esnafları düşündüğü zengin ettiği yeter birazda onlar bizi düşünsün.
Evet ama benim bahsettiğim yazlık yerlerde ki işlerin düşmesi değil genel olarak işlerin şehirde düşmesi.

Dostum o yazlık yerler için geçerli. Şehirde fiyatlar her zaman olduğu gibi.

Evet ama benim bahsettiğim yazlık yerlerde ki işlerin düşmesi değil genel olarak işlerin şehirde düşmesi.
şehirdeki esnaflarda kazık zaten

Fakat bu günlük rutinimiz ondan kaçamıyoruz ki.

şehirdeki esnaflarda kazık zaten
Bunu 60 metrekarelik bir dükkan ile 200 tane şubesi olan bir marka ile karşılaştırma yaparakmi karar verdin başka açıklamasıda yok zaten,esnaf napsin adam 20 şişe kola alıyorsa diğer marka binlerce alıyor o yüzden daha ucuza geliyor esnaf 30 a alıyorsa market 15 e alıyor eee adam napsin sonrada adı kazık oluyor he tabi kazık atan esnaflar var ama hepsine demek yanlış

Arkadaşlar her sene olduğu gibi yaz sezonu açılınca insanlar yıllık izinlerinde kendilerini yazlıklarında, yazlık mekanlarda yada yurt dışı gibi bölgelere atıyor. Hali ile para sikülasyonu bu bölgelerde canlanıyor ve günlük hayatta yaşadığımız şehirlerde insan sayısının azlığından kaynaklı işlerde düşüş yaşanıyor fakat bu yaz bir başka düşüşe geçti işler. İzmirin en lüks mekanları bile kapanma, küçülme gibi adımlar uyguladılar. Zaten zar zor ayakta duran küçük esnafta ise işler çok vahim hale geldi. Babamın işleri gıda sektöründe çok düştü. Karşı komşularımızda her gün aynı konudan bize yakınıyorlar. Yolda yürüken esnaflardan hep aynı şeyleri duyuyorum. Sizce bu süreç geçici bir süreç mi yoksa ekonomik olarak işler kötüye mi gitti?
30-40 bin maaş ile insanlar napsin 25i kiraya gidiyor geri kalani zar zor yetiniyorlsr mutfak fatura derken diğer şeylere para kalmıyor

Gerçekten özellikle kiralar çok fazla. Mesela 20bin kira demişsin ya nerde :D hemen gideyim ben oturayım :D

ben bir süredir yaz kış yazlık bir yerde yaşıyorum evet buralarda özellikle bu yıl herkesin işleri kesat ve işler baya kötüye gidiyor insanlarda hem para kalmadı hemde artık herşeye haddinden kat kat azla vermek istemiyorlar ama tek bir istisnası varki lüks mekanlar diyebilirim onlar tıka basa dolu olduğu gibi

Evet hocam sanrım şehirde yada yazlık yerlerde fark etmeksizin işler her geçen gün düşüyor ve ekonomi boka sarıyor.

Evet hocam sanrım şehirde yada yazlık yerlerde fark etmeksizin işler her geçen gün düşüyor ve ekonomi boka sarıyor.

Bu durumun değerli madender ile de alakalı olduğunu düşünüyorum. Yüksekten altın alanlar şuan zarardalar durum böyle olunca da nakit akışı olmuyor maalesef. Bir de mazotun pahalılığı da cabası.

Hiçbir esnafın ben zar zor ayakta durduğunu düşünmüyorum. Esnaf zar zor ayakta duruyorum diyorsa min %50 kâr ediyordur. Hiçbir esnaf batma derecesine gelmeyi eksiye dusmeyi beklemez hemen kapatır kaçar gider. Yani esnafın işler kesat kazanamiyoruz dediği şey normalin altında kalmak demek. Esnafın normal kazanmadigini hepimiz biliyoruz zaten aksini iddia eden işletme çıksın gelirini giderini şeffaf şekilde açıklasın sattığı üründen verdiği hizmetten % kaç kâr ediyor görelim. Ama iş oraya gelince kira vergi elektrik su personel stopaj muhasebe çocuğun ayakkabi parasi bir takım ışıklı mekan parasi 4 ayaklı hayvanlar yatırım fonu giderleri falan tonlarca şey sayıyorlar. Bu ülkede kazanamayan kıt kanaat geçinen birileri varsa oda asgari ücret almak zoruna kalan sigortasız çalışmak zorunda kalan üstünde geçimini sağlaması gereken ailesi olan işçi kesimidir.

piyasadaki parayı hortumladılar enflasyonu düşürmek için ama hiç bir şeye fayda sağlamadı.Hortumladıkları gibi de insanlar bankalara saldırdı şuan borçsuz kimse tanımıyorum hepsinin mutlaka en az kredi kartı borçu var.

Geri