Arkadaşlar merhaba,
Üniversiteden mezun olabilmem için yapmam gereken tasarım projesini SketchUp üzerinden hazırlamam gerekiyordu. Hatta daha önce okulda hiç SketchUp dersi almamış olmama rağmen, bu programı kendi kendime öğrenerek bir final projesi ortaya koymak durumunda kaldım.
Bu final ödevinin görsellerinin renderlı olması gerekiyordu. Ancak bildiğiniz gibi SketchUp'ın ücretsiz bir öğrenci versiyonu bulunmuyor; sadece öğrencilere özel belirli indirimler yapıyorlar. Günümüz Türkiye şartlarında ve ekonomik durumunda, sırf tek bir proje yapabilmek için SketchUp satın almam pek mümkün değildi. Maalesef AutoCAD veya diğer CAD uygulamalarındaki gibi öğrencilere yönelik ücretsiz bir kullanım imkanı sunmuyorlar.
Aynı durum Enscape için de geçerli. Enscape programını tercih etme sebebim, bilgisayarımın çok iyi olmamasıydı (sistemimde RX 480 ekran kartı var). Benim bilgisayarımda en basit ve en kolay şekilde çalışabilecek render programı buydu; zaten hocamız da bize bunu tavsiye etmişti. Fakat bu uygulamanın da öğrencilere özel ücretsiz bir versiyonu ya da kampanyası yok, sadece %20 civarında bir indirim sağladıklarını biliyorum.
Bu final ödevini yapmak için diğer sınıftan arkadaşlarımdan Enscape programını almıştım. Rar dosyası olarak flash bellekle kendi bilgisayarıma atıp kurmuştum.
Az önce Enscape üzerinden böyle bir mail geldi:
Bu ciddi bir şey mi? Ne yapmam gerekiyor? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz, ne anlama geliyor bu?
Alıntıyı görüntüle