Aoc Q27g41zdf(İndirimli Hali) Vs Xiaomi G Pro 27i

Hldemre

80+
Reaksiyon skoru
3
xiaomi nin 18-19 k ya bu monitörü aoc un oledine (22k şuanlık) karşı şansı nedir artıları,eksileri
bu mini led xiaomi mini led ler arasında(tr de fazla yok) orta-üst segment , aoc un monitörü giriş seviye oled
eğer bu paralara çıkılacaksa hangisi tercih edilmeli oled almaya değer mi?
xiaomi local dimming olarak 1152 bölge gayet yüksek
https://www.itopya.com/aoc-q27g41zd...-sync-hdr10-qhd-qd-oled-gaming-monitor_u32391 (temmuzun başında 18k ya satılmış tekrar indirim gelebilir diyorlar)

Tcl qd mini led daha mantıklı xiaomi den

hocam local diming fark yaratmaz mı xiaomi

hocam local diming fark yaratmaz mı xiaomi
TCL 21.5k tl ye satılan modelde 1196 zone var alt modeller ile üst modellerde aynı sayıda yok 13k lık ile 21.5k lık farklı.
15685.webp

hocam peki biraz alakasız olacak ama bunların arasında 4-5k ya değecek fark var mıdır yoksa oled almak isityorsak aoc alıp geçelim mi

Gigabyte MO27Q2A 27" vs AOC Q27G41ZDF dersek

SDR için pek yok (kişiye göre değişir) hdr için var.

AOC q27g41zdf sdr 200nit hdr da Max 400nit Trueblack400 sertifikası yok. Peak1000 modu yok. Hypernits modu yok. Pivot yükseklik ayarı yok Kvm yom hoparlör yok

Gigabyte MO27Q2A Trueblack400, 250nit sdr, Peak1000 modu var, hypernits modu var. Pivot yükseklik ayarı var. Kvm var hoparlör var

@Hldemre

Bölge karartmanın başarısında sayı tek belirleyici kriter değil başka önemli konularda var, yani başarısı yalnızca bölge sayısına bakarak belirlenmiyor aklında bulunsun yanılabilirsin.

Daha az zone count bulundurup uygulanan algoritma kullanılan panel vesaire nedenler sayesinde daha iyi yerel karartma performansı sunan modeller mevcut.

Son düzenleme:

@arda505 @Tayfunns peki hocam miniled kullanılmış tcl in 22k lık va paneliyle yine bu civarlarda oled kıyaslaması yapılsa hangisine yönelmek mantıklı olur ve insanlar genel olarak kontrast ını ve gecikme süresini övüyorlar oled lerin bu gecikme süresi oyun oynayanlar için mi ayırt edici faktör ben ara sıra oyun oynarım toplam kullanımın %20 si oyun oda fps+hikayeli oyun karışık aslında soru oled in va ya göre nasıl ayırt edici bir yönü var ve neyi iyi yapıyor veya va nın eksileri nelerdir

xiominin yazılımsal hatalarını çok gömüyorlar kırmızıların turuncu olması siyah ekranda harelenme , eski serilerde daha çok sonradan biraz düzettik diyorlar da bize hangi seriyi satacaklar tam belli de değil 1.0.7 mi 1.0.8 mi..Local diming işinden TCL monitörü görünce vazgeçtim çünkü 180 tane ile bile çok başarılı görüntü yakalamışlar.Lansman fiyatını 13 değil de 11 yapsalar baya bir satış oranı yakalayacakmış yine de yakalar.LG 15ten sattığı monitörü geçen aylarda 11.999 sattı bir süre aynısını TCL de yapar diye direk almayacağım hep aynı çıkışı yapıp sonra kırpıyorlar.

@arda505 @Tayfunns peki hocam miniled kullanılmış tcl in 22k lık va paneliyle yine bu civarlarda oled kıyaslaması yapılsa hangisine yönelmek mantıklı olur ve insanlar genel olarak kontrast ını ve gecikme süresini övüyorlar oled lerin bu gecikme süresi oyun oynayanlar için mi ayırt edici faktör ben ara sıra oyun oynarım toplam kullanımın %20 si oyun oda fps+hikayeli oyun karışık aslında soru oled in va ya göre nasıl ayırt edici bir yönü var ve neyi iyi yapıyor veya va nın eksileri nelerdir

Hocam arasıra FPS oyunu oynuyorsan bu modeli de düşünebilirsin bu fiyata maalesef 4k oled monitör yok

Aoc 27" U27G4XM 4K 1ms 160Hz / Full HD 1ms 320Hz HDMI,DisplayPort Dual Mode G-Sync Mini LED Fast IPS 4K Gaming Monitör

Fiyatına göre iyi monitör

Hocam o dediğin Lenovo oled de adamakıllı hdr bekleme bence
İyi bir oled istiyorsan min tercihin bu olmalı

LG UltraGear 27GX704A 26.5" 0.03 ms 2K Pivot 240 hz Oyuncu Monitörü

Hocam arasıra FPS oyunu oynuyorsan bu modeli de düşünebilirsin bu fiyata maalesef 4k oled monitör yok

Aoc 27" U27G4XM 4K 1ms 160Hz / Full HD 1ms 320Hz HDMI,DisplayPort Dual Mode G-Sync Mini LED Fast IPS 4K Gaming Monitör

Fiyatına göre iyi monitör
hocam ıps monitörler için bu fiyatlara çıkmak mantıklı mı dediğim gibi oyun fazla oynamıyorum 320hz full hd olması benim için gereksiz gibi geliyor birde 4k değil 2k arıyorum 3050ti var 4k rahat oynatmaz gibi geliyor

Geri