İşitme Cihazı Gümrükte Kalır mı?

Reaksiyon skoru
2
Merhablar Türkiye'de yaşıyorum,ürünü babam için temin edeceğim fakat Türkiye'de Gümrük mevzuatları değişti bu ürün gümrükten geçer mi kalır mı? Ticaret Bakanlığı Link: https://ticaret.gov.tr/gumruk-islem...rular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyeti bana kesin bi bilgi verirseniz sevinirim.Babam biraz inatçı hastane ile uğraşmak istemiyor bunlar onun işini görüyo ama gumruk mevzusunu net bilmediğim için sizlere de sormak isterdim ürün linki :https://tr.aliexpress.com/item/1005...|x_object_id:1005007482703775|_p_origin_prod:

Sağlık amaçlı ürünler (ilaç, bazı tıbbi ürünler ve takviye edici gıdalar) için çoğu durumda doktor reçetesi veya sağlık kurulu raporu aranıyor. Reçete/rapor olmadan gönderinin teslim edilmemesi veya iade edilmesi riski bulunuyor. Ürün tıbbi cihaz niteliğindeyse, ayrıca ilgili mevzuata göre ithalatına izin verilip verilmediği de önemlidir. Bazı cihazlar serbestçe gelebilirken bazıları izin veya uygunluk değerlendirmesine tabi olabilir.

İşitme cihazları tıbbi cihaz kapsamına girebilir. Posta veya hızlı kargo ile getirildiğinde gümrük, ürünün kullanım amacına göre belge isteyebilir. Reçete, sağlık raporu veya ilgili mevzuat kapsamında uygunluk aranması söz konusu olabilir.

Gümrükte bekletilebilir. Belge istenebilir. Belgeler sunulamazsa iade edilebilir.

Sağlık amaçlı ürünler (ilaç, bazı tıbbi ürünler ve takviye edici gıdalar) için çoğu durumda doktor reçetesi veya sağlık kurulu raporu aranıyor. Reçete/rapor olmadan gönderinin teslim edilmemesi veya iade edilmesi riski bulunuyor. Ürün tıbbi cihaz niteliğindeyse, ayrıca ilgili mevzuata göre ithalatına izin verilip verilmediği de önemlidir. Bazı cihazlar serbestçe gelebilirken bazıları izin veya uygunluk değerlendirmesine tabi olabilir.

İşitme cihazları tıbbi cihaz kapsamına girebilir. Posta veya hızlı kargo ile getirildiğinde gümrük, ürünün kullanım amacına göre belge isteyebilir. Reçete, sağlık raporu veya ilgili mevzuat kapsamında uygunluk aranması söz konusu olabilir.

Gümrükte bekletilebilir. Belge istenebilir. Belgeler sunulamazsa iade edilebilir.
anladım yani bi doktora gidip cihaz almak daha mantıklı o zaman

anladım yani bi doktora gidip cihaz almak daha mantıklı o zaman
maalesef gümrüklere ek düzenlemeler yüzünden insanlar dilediği gibi ürün getiremiyor. bu durumda iç piyasada sürünmek zorunda kalıyoruz ve fahiş fiyatlara maruz kalıyoruz. umarım bir gün bu sorun da düzelir. yinede buralarda gümrükçü bir arkadaş varsa daha iyi yardımcı olacaktır. (geçmiş olsun)

Geri