MASTERFF
80+
- Reaksiyon skoru
- 5
bis update atamıyorum son surumu ve ondan önceki sürümü denedim kur yapınca %10 da failed yapıyor neden olabilir secure boot kapalı
Sırayla yükseltme yapın hocam son sürüm 1013 sanırım şuan sürümünüz örneğin 1005 ise sırasıyla son sürüme kadar tek tek kurun sorununuz düzelecektir.bis update atamıyorum son surumu ve ondan önceki sürümü denedim kur yapınca %10 da failed yapıyor neden olabilir secure boot kapalı
BATTLE-AX B650M-PLUS WIFI V15 ana kart
once 1008 uefi sonra son surum kurunca duzeldiçözebildinmi hocam
colorful alcaktım bu tarz şeyleri görüp sapphire aldım bende umarım sorun çıkmaz kanki kardeşimde b650 wjhite var colorfulun onda böyle bi sorun olmadı şuana kadaronce 1008 uefi sonra son surum kurunca duzeldi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
ama anakartta suan turuncu ısık yanıp kalıyo oncedende öyleydi düzelir diye update attım ama olmuyo cmos sıfırlama yapınca acılıyo du bi şekil şimdi turuncu yanıyo kırmızı yanıyo sonra turuncuda kalıyo
vallaha pc de cmos yapınca acılıyo du şimdi pili sok tak yapmadan acılmıyo cok garip secure boot falan filan 3 saattir aralıksız ugrasıyoruz yok olmuyo sistemde sorun olsa windows a da giremezdik yani anakartın bios ile alakalı ama cozemedik yarın tekrar bakacağız power down ayarları falan var onları deneyeceğimcolorful alcaktım bu tarz şeyleri görüp sapphire aldım bende umarım sorun çıkmaz kanki kardeşimde b650 wjhite var colorfulun onda böyle bi sorun olmadı şuana kadar
betadan bi önceki kurulu bios son surum yaniUSB bellek FAT32 olarak biçimlendirilmediyse yapabilir.
Doğru driver dosyası mı emin ol.
Bazı üreticiler çok eski BIOS'tan en yeni BIOS'a doğrudan geçişe izin vermez.
Önce ara sürüm yüklemek gerekebilir.
Ram'i A2 slotuna takarak tek RAM ile yapmayı dene
şu bilgileri yazabilir misin?
Şu an yüklü BIOS sürümü nedir? (Örneğin 1.08, 1005 vb.)
Güncellemeye çalıştığın BIOS sürümü hangisi?
Güncellemeyi BIOS menüsünden mi yapıyorsun, yoksa Flashback ile mi?
İşlemci modelin nedir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
am5 sistemlerde b ellek eğitimi 5 - 10 dakika sürebiliyor , ilk açılışlta biraz bekle.
EXP XMP açıksa kapatıp açmayı dene.
bios ta sorun yok suan son surumde ama turuncu ısık sorunu devam ediyo expo acık kapalı denedim olmuyor malesefPili çıkarıp taktıktan sonra BIOS'a girip EXPO açıksa kapatıp dener misin hocam. Yukardaki videoya da bakmanı öneririm, farklı şekilde kurulan bi BIOS sürümü vardı. Uzun zamandır güncellemediysen lazım olur.
bios u hallettim teşekkürler acılam sorunu kaldı bi tekColorfulda bios guncellerken yeni biosa gectigi icin eski biosu silip yeni bios atiyordu. Onun için guncellemesi farkli yapiliyordu,Bu videoya goz at bi istersen