Yardım Colorful Anakart Turuncu Işıkta Kalma Sorunu Hazır Sistem

çözebildinmi hocam

çözebildinmi hocam
once 1008 uefi sonra son surum kurunca duzeldi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ama anakartta suan turuncu ısık yanıp kalıyo oncedende öyleydi düzelir diye update attım ama olmuyo cmos sıfırlama yapınca acılıyo du bi şekil şimdi turuncu yanıyo kırmızı yanıyo sonra turuncuda kalıyo

once 1008 uefi sonra son surum kurunca duzeldi

ama anakartta suan turuncu ısık yanıp kalıyo oncedende öyleydi düzelir diye update attım ama olmuyo cmos sıfırlama yapınca acılıyo du bi şekil şimdi turuncu yanıyo kırmızı yanıyo sonra turuncuda kalıyo
colorful alcaktım bu tarz şeyleri görüp sapphire aldım bende umarım sorun çıkmaz kanki kardeşimde b650 wjhite var colorfulun onda böyle bi sorun olmadı şuana kadar

colorful alcaktım bu tarz şeyleri görüp sapphire aldım bende umarım sorun çıkmaz kanki kardeşimde b650 wjhite var colorfulun onda böyle bi sorun olmadı şuana kadar
vallaha pc de cmos yapınca acılıyo du şimdi pili sok tak yapmadan acılmıyo cok garip secure boot falan filan 3 saattir aralıksız ugrasıyoruz yok olmuyo sistemde sorun olsa windows a da giremezdik yani anakartın bios ile alakalı ama cozemedik yarın tekrar bakacağız power down ayarları falan var onları deneyeceğim

bios plide ekran kartının altında sok tak cok ugrastırıyo

USB bellek FAT32 olarak biçimlendirilmediyse yapabilir.
Doğru driver dosyası mı emin ol.

Bazı üreticiler çok eski BIOS'tan en yeni BIOS'a doğrudan geçişe izin vermez.
Önce ara sürüm yüklemek gerekebilir.

Ram'i A2 slotuna takarak tek RAM ile yapmayı dene

şu bilgileri yazabilir misin?

Şu an yüklü BIOS sürümü nedir? (Örneğin 1.08, 1005 vb.)
Güncellemeye çalıştığın BIOS sürümü hangisi?
Güncellemeyi BIOS menüsünden mi yapıyorsun, yoksa Flashback ile mi?
İşlemci modelin nedir?

am5 sistemlerde b ellek eğitimi 5 - 10 dakika sürebiliyor , ilk açılışlta biraz bekle.
EXP XMP açıksa kapatıp açmayı dene.

USB bellek FAT32 olarak biçimlendirilmediyse yapabilir.
Doğru driver dosyası mı emin ol.

Bazı üreticiler çok eski BIOS'tan en yeni BIOS'a doğrudan geçişe izin vermez.
Önce ara sürüm yüklemek gerekebilir.

Ram'i A2 slotuna takarak tek RAM ile yapmayı dene

şu bilgileri yazabilir misin?

Şu an yüklü BIOS sürümü nedir? (Örneğin 1.08, 1005 vb.)
Güncellemeye çalıştığın BIOS sürümü hangisi?
Güncellemeyi BIOS menüsünden mi yapıyorsun, yoksa Flashback ile mi?
İşlemci modelin nedir?

am5 sistemlerde b ellek eğitimi 5 - 10 dakika sürebiliyor , ilk açılışlta biraz bekle.
EXP XMP açıksa kapatıp açmayı dene.
betadan bi önceki kurulu bios son surum yani
2 ram yok zaten 1 ram var o da a2 de takılı
bios oldu sorun yok bios güncellemeden önce turuncu ısık sorunu vardı cmos yapınca acılıyodu bios bi update atalım duzelir dedik olmadı update falan driverları kurduk ama sımdıde turuncu kırmızı sonra tekrar turuncu yanıyor kalıyor

şimdi cmos lada olmuyo pili söküp takınca oluyo ondada reset atınca yine aynısı oluyo ben bios ayarı oldugunu dusunuyorum ama bulamıyorum benim eski pc de de aynı sorun vardı kapa ac yapınca duzeliyodu sonra yeni ssd alınca duzelmişti ama bu duzelmiyo o kadar ugrasa ragmen

Ekler

• WhatsApp Image 2026-07-29 at 20.43.44.webp
    WhatsApp Image 2026-07-29 at 20.43.44.webp
    224 KB · Hit: 11
Colorfulda bios guncellerken yeni biosa gectigi icin eski biosu silip yeni bios atiyordu. Onun için guncellemesi farkli yapiliyordu,
Bu videoya goz at bi istersen

Pili çıkarıp taktıktan sonra BIOS'a girip EXPO açıksa kapatıp dener misin hocam. Yukardaki videoya da bakmanı öneririm, farklı şekilde kurulan bi BIOS sürümü vardı. Uzun zamandır güncellemediysen lazım olur.

Pili çıkarıp taktıktan sonra BIOS'a girip EXPO açıksa kapatıp dener misin hocam. Yukardaki videoya da bakmanı öneririm, farklı şekilde kurulan bi BIOS sürümü vardı. Uzun zamandır güncellemediysen lazım olur.
bios ta sorun yok suan son surumde ama turuncu ısık sorunu devam ediyo expo acık kapalı denedim olmuyor malesef

Colorfulda bios guncellerken yeni biosa gectigi icin eski biosu silip yeni bios atiyordu. Onun için guncellemesi farkli yapiliyordu,
Bu videoya goz at bi istersen
bios u hallettim teşekkürler acılam sorunu kaldı bi tek

Geri