Gigabyte B650 Eagle Ax Coil Whine Var Napcam???

Reaksiyon skoru
8
Selamlar. Gigabyte B650 Eagle AX anakart, Ryzen 5 7500F ve Enermax 850W Gold PSU ile kurduğum sistemde, bilgisayar masaüstünde boşta dururken bile VRM faz bölgesinden çok net ve rahatsız edici bir cızırtı/Coil Whine sesi alıyorum. Uzay montaj yapıp tüm fanları, ekran kartını sökerek tek tek denedim, hatta topraklaması sağlam başka bir binada test ettim; ses kesinlikle anakarttan geliyor. Garantili servise gönderdim fakat "oyunlarda test ettik, sorun yok" diyerek kartı aynen geri kargoladılar. Bu süreçte tüketici hakları açısından nasıl bir yol izlemeliyim? Ayrıca kart geldiğinde BIOS üzerinden (C-State ayarları, voltaj/LLC vb.) performansı bozmadan bu boşta cızıldama sesini kesebilecek bildiğiniz bir ayar var mıdır? Tavsiyelerinize açığım.

Anakartdan geldiğine eminmiyiz Enermax psu çünkü onunda coil whine yapmış olması olası iyi psu ama yüksek bir psu sonuçta
Ayrıca Coil whine gibi problemler garantiye girmiyor zaten
Ama durum fazlaysa şansını deneyebilirsin

Anakartdan geldiğine eminmiyiz Enermax psu çünkü onunda coil whine yapmış olması olası iyi psu ama yüksek bir psu sonuçta
Ayrıca Coil whine gibi problemler garantiye girmiyor zaten
Ama durum fazlaysa şansını deneyebilirsin
sistemi çapraz test ettim ve uzay montajda psu yu uzağa koyunca da hala anakartdan ses geliyordu. Garantiye yolladım tekrar bana kargoladılar. Ses falan duymamışlar sözde şimdi gelsin yine test etcem

sistemi çapraz test ettim ve uzay montajda psu yu uzağa koyunca da hala anakartdan ses geliyordu. Garantiye yolladım tekrar bana kargoladılar. Ses falan duymamışlar sözde şimdi gelsin yine test etcem
Dediğim gibi coil whine garantiyle ilgisi yok o yüzden bir şey yapmazlar
Ama coil whine fazla rahatsız edici derecedeyse
Yinede bi thh ye başvur

Dediğim gibi coil whine garantiyle ilgisi yok o yüzden bir şey yapmazlar
Ama coil whine fazla rahatsız edici derecedeyse
Yinede bi thh ye başvur
Tamamdır hocam teşekkür ederim

Geri