Asus Dual RX 6750 XT Oc Oyunlarda Renkli Şeyler Çıkıyor Yardım

Reaksiyon skoru
0
selamlar

asus dual rx 6750 xt oc var bende. bi süredir oyunda ekranda rastgele renkli lekeler çıkıyor, kenarda gökkuşağı gibi bozulmalar oluyor bazen de küçük noktalar. r6da özellikle çok oluyor bazen oyun drop atıyor. lolde de ekran donuyor alt tab yapınca düzeliyor bazen tekrarlıyor

sistem:
ryzen 5 5600
asus b450m-k ii (bios güncelledim)
6750 xt
32gb ram
deepcool 650w kasa psu
win10
2 monitör var asusun da dellin de aynı sorun oluyor yani monitör değil heralde

format attım, bios güncelledim, ddu ile driver sildim yeni/eski kurdum, kartı söküp temizleyip taktım yine aynı. occtte vram hatası falan görmedim sıcaklık da normal gibi ama oyunda bozuluyor.

dxdiag raporunda rainbowsix ile 0x887A0006 device hung ve event 141 timeout var.

garantisi bitmiş asusda, tebilon ve asusa yazdım ama sizce kart mı gitmiş yoksa psu/güç tarafına da bakayım mı? 650w 6750 xt için yetiyor mu sizce?

ss ve dxdiag ekliyorum yardımcı olursanız sevinirim
https://pastebinp.com/raw/YXHNPqNj --DXDIAG DOSYASI SITE TXT KABUL ETMEDIGI ICIN PASTEBIN KULLANDIM

Ekler

• 1-GPU-ariza-yakin-cekim.webp
    1-GPU-ariza-yakin-cekim.webp
    41.6 KB · Hit: 28
Tek monitör kullanırken de bu sorun oluyor mu?

Formattan sonra hangi sıra ile hangi driverları kurdun?

Tek monitör kullanırken de bu sorun oluyor mu?

Formattan sonra hangi sıra ile hangi driverları kurdun?
tek monitordede oluyor hatta onda ekran dahada gidiyor çizikler olusuyor oyun acılırken

formattan sonra ilk ekran kartını sonra anakart driverini kurdum adımları pek bilmiyorum

Bu sorunlar yaşandığı için mi format attın yoksa formattan sonra mı sorunu yaşamaya başladın?

Bu sorunlar yaşandığı için mi format attın yoksa formattan sonra mı sorunu yaşamaya başladın?
formattan sonra oldu galiba formattan önce boyle sorunlar yaşamıyordum format attıktan sonra cp2077 oynadım sorun yoktu ama 2,3 hafta sonra r6s oynadıgımda ekranda renkli yuvarlaklar ve siyah noktalar (ekranın ortasında yok sadece kenarlarında cıkıyor) loldede ekran donuyor tamamen alt tab yaptıgımda düzeliyor

Chipset Driver

Audio, Lan Driver (Chipset driverı buradan indirme, ASUS hiç güncellemiyor onu)

GPU Driver

Buradan driverları manuel indir. USB'ye al.
Format at.
Formattan sonra interneti kapalı bırak. BU ÖNEMLİ.
İndirdiğin driverları sırasıyla kur:
  1. Chipset
  2. Audio
  3. Lan
  4. GPU (GPU kurulumu bittikten sonra Gecikme önleyici ve Freesync açık kalsın kalan her şeyi kapalı bırak)
Her driver kurulumunda bilgisayarı yeniden başlat. Kurulum bittikten sonra interneti bağlayıp windows güncellemelerini yap.
Hepsi bittikten sonra Armoury Crate kurup güncelleme var mı diye bak. Sorunun yazılımsalsa bu düzeltir

tamamdır hocam teşşekürler format ve driverları yükleyip test edip geri yazıcagım

Son düzenleme:
Chipset Driver

Audio, Lan Driver (Chipset driverı buradan indirme, ASUS hiç güncellemiyor onu)

GPU Driver

Buradan driverları manuel indir. USB'ye al.
Format at.
Formattan sonra interneti kapalı bırak. BU ÖNEMLİ.
İndirdiğin driverları sırasıyla kur:
  1. Chipset
  2. Audio
  3. Lan
  4. GPU (GPU kurulumu bittikten sonra Gecikme önleyici ve Freesync açık kalsın kalan her şeyi kapalı bırak)
Her driver kurulumunda bilgisayarı yeniden başlat. Kurulum bittikten sonra interneti bağlayıp windows güncellemelerini yap.
Hepsi bittikten sonra Armoury Crate kurup güncelleme var mı diye bak. Sorunun yazılımsalsa bu düzeltir
hala aynı garantiye vericegim yarına umarım kötü bir şey degildir

Geri