Windows 40-50 Saniyede Acilirken Linux 10 Saniyede Aciliyor

Yozgatlııı

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,002
Cift isletim sistemi yaptim birinde windows birinde kali var ikiside sifir kurulum linux sak diye aciliyor gundelik kullanima windows kurmustum ama onada da cachy os kurmak arasinda gittim geldim neden bu kadar az kullaniuliyor bu linux hergun ayri bir olayi ile sasirtiyor beni

cogu kisinin umrunda degil cunku
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ha 10 saniyede acilmis ha bir dkda

Eski hdd zamanından alışkanlık tuşa bastıktan sonra gidip bir şeyler yapıyorum

Linux'ta her an bir şey kırılabilir, insanlar ise kolaylık ve stabilite arıyorlar (bunu sağlayamadığı için Windows market share kaybediyor ya?). Linux iyidir hoştur ama felsefesi sebebiyle senin en sevdiğin uygulaman kapalı kaynaksa ve çekirdeğe kapalı kaynak sokmaya ihtiyaç duyuyorsa Linux'a kendini de yırtsan native getirtemezsin. Bu tarz bazı quirkleri vardır Linux'un. Onun dışında güzel işletim sistemidir, I use Arch btw.

Bende 2. İşletim sistemimi (Windows) arch veya cachyos yapacagim
Ben Arch'ı beni özgür bırakması sebebiyle seviyorum. Hermetik, kapalı ulus tarzı bir mimari üzerinde çalışıyorum yani anlayacağınız işletim sistemimi ve evimde ki tüm cihazlarımın işletim sistemlerini Arch tabanlı bir yapıya çekiyor ve oradan da tahmin edilebilir, stabiliteye odaklanmış, LTS kernel tabanlı bir yapı üzerinde çalışıyorum. Bana bunu Arch dışında başka hiçbir işletim sistemi veremezdi.

Cachy OS kullanan bir arkadaşım vardı (distro hopper kendisi), gayet stabil ve sağlam bulmuştu. Ben 3 büyükler dışında distro kullanmadığımdan bilemiyorum pek tabii.

Ben Arch'ı beni özgür bırakması sebebiyle seviyorum. Hermetik, kapalı ulus tarzı bir mimari üzerinde çalışıyorum yani anlayacağınız işletim sistemimi ve evimde ki tüm cihazlarımın işletim sistemlerini Arch tabanlı bir yapıya çekiyor ve oradan da tahmin edilebilir, stabiliteye odaklanmış, LTS kernel tabanlı bir yapı üzerinde çalışıyorum. Bana bunu Arch dışında başka hiçbir işletim sistemi veremezdi.

Cachy OS kullanan bir arkadaşım vardı (distro hopper kendisi), gayet stabil ve sağlam bulmuştu. Ben 3 büyükler dışında distro kullanmadığımdan bilemiyorum pek tabii.
en stabil ve performanslı olduğu iddia edilen ki bence öyle bir işletim sistemi, kurma sebebim performanstan ziyade masaüstü ve gündelik kullanıma gayet uygun, oyun oynayacak zamanları yaklasık 1 2 ay once gectim...

en stabil ve performanslı olduğu iddia edilen ki bence öyle bir işletim sistemi, kurma sebebim performanstan ziyade masaüstü ve gündelik kullanıma gayet uygun, oyun oynayacak zamanları yaklasık 1 2 ay once gectim...
Hmm anladım, ancak bu noktada direkt saf Arch alıp üzerini sizin düzenlemeniz daha zevkli olmaz mıydı? Bence çok daha eğlenceli olurdu.
Bu arada, yes I'm seeing it! (well, I do now)

Yanii oyunların Linux'ta çalışmaya başlaması beni mutlu ediyor zira "terminal var gelmem oraya" diyen arkadaşımı ikna ettim çocuk terminalden kaçarken saf Arch kullanmaya başladı ve neredeyse 4 ayı devirdi, tek bir sorun bile yok!
Ben Windows'un pazar payını düşüren her şeyi severim o yüzden bu durumdan bayağı bir memnunum.

Masaüstü olarak ben stabilite için KDE ile gittim ancak ileride hyprland'i denemeyi düşünüyorum. Sanırım Cachy'de varsayılan olarak KDE tabanlı geliyordu?

Uzun zaman oldu Zorin OS kullanıyorum. 7-8 saniyede açılıp 3 saniyede kapanıyor.
boşta 1gb ram kullanıyor.
Factorio ve Rimworld oyununu kurmuşum.
En sevdiğim 2 indie oyunun Linux versiyonları olması şahane bişey.

İşten dönünce internette gezerim. Oyunda 2-3 build yaparım kafama eserse sonra gider uyurum. Başka ne isterim? Windows gitsin sorunlu güncellemelerle uğraşsın dursun.

Güncelleme alırım. 1 dakika sürmez sonrasında restart atmaz önemli güncelleme olmazsa. Aynı performansta tam gaz işlerime devam ederim. Daha ne?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,802
Üyeler
203,581
Son üye
muroreis67
Geri