Ortaöğretim Kpss ile Katip Olmak

Hayallerini yıkmak istemem ama şunları listelemem gerekir.

1- Yani yüksek lisans / doktora sonra akademisyenlik diyorsun fakat katip olduktan sonra nasıl yapacaksın?
2- Memur olduktan sonra normal izinler dışında izin alamazsın. Ki katiplik te adliyelerde hakimler kadar önemlidir. (Sürekli görev yerinde olman lazım)
3- Vardiya sistemi olmadığı için sabah 8 akşam 4-5 bazen gece veya özel durumlarda da orada olman gerekir.
4- Katiplik sadece hakimin önünde onun kararlarını yazmak değil. Duruşma tutanaklarını imza sürecine hazırlamak ve ilgili evrakı dosyasına eklemek te var.
5- Eğer yoğun bir günse 17.00'de çıkmayı unut.
6- Kolay kolay izin alamayacağın için o bahsettiğin hayale de kavuşman biraz zor olur gibi.
7- Bulunduğun yer küçük bir yer olduğu için oranın katip alımları nasıl? Başka şehirde yaşama olanağın var mı?
Hocam öncelikle yüksek ve doktora zamanı ders sayınız haftada bir veya iki oluyor. O da ders aldığınız hocanız ile aranız iyi ise yüzyüze gitmeniz gereken bir şey olmuyor. Yüksek ve doktora yapan çoğu kişi ekonomik sıkıntılardan dolayı çalışmak zorunda kaldığı için hocalar da bir şey demiyor. İş okul dengesini ayarlamak bu noktada kolay bir şey olacak benim için. Bunun haricinde İstanbul'da da yaşayabilirim çalışmak için. Ancak çok zorunlu bir durum olmadığı sürece buradan gitmeyi pek düşünmüyorum.

Hocam konuştuğum herkes sınavdan önce komisyona Q veya F klavye tercihimi belirterek onunla sınava girebileceğimi söylüyor. Adalet Sarayı sayfalarındaki bilgilerde de yer alıyor bu. Bunun aksi bir durum yaşanması ihtimali yoktur umarım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güldürdün beni hocam ya fladkjfljhda

Katiplikten daha fazla zevk alabileceğimi düşündüğüm için ona yönelmek istedim hocam. İnşallah bir sıkıntımız olmaz da ilerleyebiliriz. Bir de her yerde klavyenin tercihe bağlı olduğunu gördüğüm için ona da çok güveniyorum açıkçası.
Hocam yani bilmiyorum bize eşşek gibi F öğreneceksiniz dediler :D

Kâtiplik iyi hocam ancak okurken zorlar

Son düzenleme:
Hocam konuştuğum herkes sınavdan önce komisyona Q veya F klavye tercihimi belirterek onunla sınava girebileceğimi söylüyor. Adalet Sarayı sayfalarındaki bilgilerde de yer alıyor bu. Bunun aksi bir durum yaşanması ihtimali yoktur umarım.

Güldürdün beni hocam ya fladkjfljhda

Katiplikten daha fazla zevk alabileceğimi düşündüğüm için ona yönelmek istedim hocam. İnşallah bir sıkıntımız olmaz da ilerleyebiliriz. Bir de her yerde klavyenin tercihe bağlı olduğunu gördüğüm için ona da çok güveniyorum açıkçası.

Başvururken klavye tercihini soruyorlar. Orada girersin Q ya da F diye. Zorunlu bir durum yok ama F ile çok rahat edersin. Bütün tanıdığım kâtipler F kullanıyor.

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Kocaeli'de okuyorum ve okulumun bitmesine iki sene kaldı. Okul sonrası yüksek lisans ve doktora yaparak yıllardır hayalini kurduğum akademisyenliğe adım atmak istiyorum. Ancak maddi zorluklar artık beni çok zorlamaya başladı. Klavyede hızlı yazabildiğim için babamın da yönlendirmesi ile ortaöğretim kpss ile katiplik sınavlarına girmeye karar verdim. Kocaeli adliyesi burada yaşadığım eve çok yakın. Hem okuldan uzaklaşmadan derslerime devam edebileceğim hem de para kazanabileceğim bir şey yapacağım. KPSS sınavında yüksek not da alabileceğimi düşünüyorum. Sizce okurken maddi kazanç elde etmek için sınava girip yakındaki adliyede katip olma fikri size nasıl geliyor. Bu hem okuyup hem de severek yapabileceğim bir memurluk işi olduğu için düşündükçe beni çok heyecanlandırıyor açıkçası.
geçen arkadaşım girdi sınırdan 1 tane alt yapmış elemanın biri de 200 yapmış

Geri