Monster Masaüstü Pcmi Modifiye Ettim Düşük FPS Alıyorum

Sence b760 anakarta geçsem ve yanına bunu koysam İlerde i7-14700f geçsem nasıl olur hocam bu sorun düzelir mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
i7'lerde Z serisi anakart öneririm bütçe el verirse. El vermiyorsa da 12 VRM ve üstü beslemeli seçmeye çalış ve besleme soğutması olsun mutlaka. Güçlü işlemcilerde bu ihtiyaç daha da artıyor. Takıyosun kuvvetli işlemciyi besleme ısındığı için voltaj kesiyor maalesef. Tam performansı alamıyorsun.

Son düzenleme:
Hocam peki bu anakart suanlık işimi görür mü? İ5 için birde geleceğe yönelik olur mu İlerde

i7'lerde Z serisi anakart öneririm bütçe el verirse. El vermiyorsa da 12 VRM ve üstü beslemeli seçmeye çalış ve besleme soğutması olsun mutlaka. Güçlü işlemcilerde bu ihtiyaç daha da artıyor. Takıyosun kuvvetli işlemciyi besleme ısındığı için güç kesiyor maalesef. Tam performansı alamıyorsun.

Ekler

• IMG_6615.webp
    IMG_6615.webp
    148.2 KB · Hit: 8
Son düzenleme:
her şeyden önce eski psu ile dener misin bi. Çok düşük ihtimal ama böyle bi ihtimal de var. Düşük ayarlarda açarsan eski psu da kaldırır denemelik.

Edit: 650W bronze yeterli olur şimdikinde bile. Normal dene bi.

Anladım. Attığım videoyu izleyip besleme voltajını ve sıcaklıkları kontrol eder misin? Yüke binince işlemci voltaj düşürüyor mu?

Son düzenleme:

Anladım. Attığım videoyu izleyip sıcaklıklarını kontrol eder misin? Yüke binince işlemci güç kesiyor mu?
Hocam 750 watta geçtim asusun

Anladım. Attığım videoyu izleyip gücü ve sıcaklıkları kontrol eder misin? Yüke binince işlemci güç kesiyor mu?
Hocam şimdi uyucam ben yarın atsam olur mu müsait olduğunda cevap verirsen çok mutlu olurum

Vatan, İtopya ve Monster bu üçü Intel, Asrock vb. firmalara zamanında ortaklık sağlamış. Malum kişilere yakınlığın da etkisi var. AMD yerden yere vurunca ortada kalmış arkadaşlar. O yüzden saçma sapan yerelde satmayan ürünlere, Monster markası bastırıp satıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam Monster diye geçen anakartlar, ekran kartları falan Asrock olması lazım.

Neyse bu sisteme en iyi yatırım anakart, işlemciden kurtulmak olur.

AM5 bir anakart (iki m2 slotu ve VRM soğutması olsun), 7500F veya bütçeyi aşmıyorsa 9700X işlemci, kuletipi (9700X için Segotep FZ6 PRO iş görür) bir soğutucu alınabilir. Bellek galiba AM5'de de geçiyor emin değilim, geçmiyorsa burada en çok para belleğe gider ₺10-12K arası tutacaktır.

Monster masaüstü pişmanlıktır…
Keşke sorsaydın, Monster'dan %100 klavye arayanlar dışında hiçbir ürün önemem. Tamamen kazık, peşin fiyatına taksit olayını da fiyata yaslıyorlar. Peşin fiyatına taksit olmadan, faizle alsanız bile Monster'dan uyguna daha iyi sistemleri 6-12 ay taksitle alabiliyorsunuz çoğu zaman. İnsanların peşin fiyat taksit iyidir kafasından genel olarak çıkması lazım.

Vatan, İtopya ve Monster bu üçü Intel, Asrock vb. firmalara zamanında ortaklık sağlamış. Malum kişilere yakınlığın da etkisi var. AMD yerden yere vurunca ortada kalmış arkadaşlar. O yüzden saçma sapan yerelde satmayan ürünlere, Monster markası bastırıp satıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam Monster diye geçen anakartlar, ekran kartları falan Asrock olması lazım.

AM5 bir anakart (iki m2 slotu ve VRM soğutması olsun), 7500F veya bütçeyi aşmıyorsa 9700X işlemci, kuletipi (Segotep FZ6 PRO iş görür) bir soğutucu alınabilir. Bellek galiba AM5'de de geçiyor emin değilim, geçmiyorsa burada en çok para belleğe gider ₺10-12K arası tutacaktır.

Keşke sorsaydın, Monster'dan %100 klavye arayanlar dışında hiçbir ürün önemem. Tamamen kazık, peşin fiyatına taksit olayını da fiyata yaslıyorlar. Peşin fiyatına taksit olmadan, faizle alsanız bile Monster'dan uyguna daha iyi sistemleri 6-12 ay taksitle alabiliyorsunuz çoğu zaman. İnsanların peşin fiyat taksit iyidir kafasından genel olarak çıkması lazım.
Reis balla anlamadığım zamana denk geldi bilsem intelli bu sisteme para vermezdim driverleri çok kötü

AM5 bir anakart (iki m2 slotu ve VRM soğutması olsun), 7500F veya bütçeyi aşmıyorsa 9700X işlemci, kuletipi (Segotep FZ6 PRO iş görür) bir soğutucu alınabilir. Bellek galiba AM5'de de geçiyor emin değilim, geçmiyorsa burada en çok para belleğe gider ₺10-12K arası tutacaktır.

Evet ASrock anakart kullanılıyor. Monster hep bu kafadaydı zaten ilgisi, bilgisi olmayan insanlara dandik malları iteliyorlar. Maalesef Türkiye'de her konuda herkesin biraz da olsa bilgisi olmak zorunda.

Edit: Bellekte sorun yaşanmaz evet geçerlidir.

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: Niga
Olur, https://www.amazon.com.tr/dp/B0DHL8GVV1?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&language=tr_TR&psc=1 bu da olur.

Geleceğe yönelik düşünüyorsan bu soketin ömrü bitti artık yeni sokete geçtiler. Bence sistemin güzel i5-14400f de kuvvetli işlemci sana çoğu güncel oyunu rahatça oynatır. Bende de 14400f var memnunum benim de seninki gibi besleme sorunum var bütçe olunca ben de değişcem anakartı. b760m gigabyte var ama 8 besleme ve soğutucusu yok işlemci yükte 95w çekiyor.
Atom bilişim, yerelde oyuncu bilgisayarı diye 730 kartlı sistemleri Trendyol'dan ₺20-30K satan sahtekarlar ya. Dragos da onların fason markası.

Anakart büyük ihtimalle Çin üretimi, Çinliler yavaş yavaş oraya girdiler. Ama bir kere hayal kırıklığı yaşayan birine, Çinli anakart önermezdim ya. Üstüne fason üretim. Kafadan yaptığım hesapta 7500F falan ile her türlü 30K altında anakart, işlemci ki anakartı bayağı iyi de alabilir.

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: Niga
Geri