Öneri İlk Araba İçin C Hatcback Öneri

Merhaba,
İlk araba için genellikle şehir içi kullanımda masraf açmayacak yakıtı ekonomik, max 200k km , c hatcback ne önerebilirsiniz? Aracın göze hitap etmesi de önemli:)
Bütçe:750-850k

Benim aklımda ki modelleri aşağı ekledim, bu modellerin artı ve eksileri nedir, tavsiye eder misiniz?
1- Alfa giuletta, dizel-manuel(gönlüm bundan yana)
2- Kia Ceed, dizel-manuel(mantığım bundan yana)
3- Opel astra, dizel-manuel(3.alternatif)
1.5 dci clio5
bravo 1.6 mjet

hocam 1 ay önce ben de bu kriterlerde araba bakıyordum ben tercihimi 2012 toyota auris 1.4 d4d den yana kullandım. Listendeki bütün arabaları kullandım veya denedim kalite olarak almanlar farklı hissettiriyorlar gerçekten. astra j 850 bandına bulabilirsin ve çok tok ve dolu ve konforlu hissettiriyor. ancak sorunsuzluk denilince japon ve koreden şaşmamalısın bence. guiletta çok güzel gözüküyor ancak benim tercihim olmadı, hem piyasa azlığı hem de önceki sahiplerinin muhtemelen arabayı hor kullanmış ihtimalinin yüksekliğinden dolayı. Kia ceed için eski kasası vardı temiz olarak o paralara ve çok demode duruyordu o yüzden vazgeçtim. aracımdan memnunum bu mazot zamlarından sonra 1.6 benzinlisini almak da mantıklı aynı şekilde ,bulunması güç olsa da i30 un benzinlileri de olabilir ama gdi motorlu olanlar değil. makyajlı aurisleri de alabiliyorsun ama 1.33 motorlu olanlarını alabiliyorsun, eğer yokuşlu bir yerde yaşıyorsan 1.33 gürültülü olacaktır ve yorabilir, ha onu da kullandım manuel olarak vites aralıkları kurtarıyor çok da sırıtmıyor.
Teşekkürler hocam. Şuan orta vadede düşüncem var zaten. Görsel kaygı olmasa en mantıklı seçenek egea gözüküyor. Salt görsel olarak guiletta göz kırpıyor ancak dediğiniz gibi sorun çıkarma ihtimali biraz göz korkutuyor. Astra içinde problem çıkarır zincir değişimi vs masraflı deniliyor. Toyota da değerlendirilebilir ancak şuan ceed ve i30 a daha sıcak bakıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1.5 dci clio5
bravo 1.6 mjet
Hocam bravoya sorun çıkarabilir diyorlar. Clio 5 de de 1.5 dizel yok diye biliyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,623
Üyeler
201,529
Son üye
Melisen
Geri