5+1 Ses Sistemini bilgisayarıma Nasıl Bağlarım ?

Reaksiyon skoru
3
İkinci el 1500 tl ye mikado MD-5071 5+1 modelini almak istedim hoşuma gitti ddr3 sistemime nası bağlayabilirim anakartımın ses kartı çalışmıyor tek tek yapmam gerekenleri söylermisiniz monitörünkine bağlasam olmaz heralde alacağım adam bilgisayara bağlamak için bi ucu kırmızı bi ucu beyaz aux kablo al demiş anlamadım pek bir şey tecrübesizim yardımcı olurmusunuz veya max 1500 tl maximum baslı ses evi inletecek bişey lazım

hocam vallahi ne yapacağımı bilmiyorum evi inletecek bir şey lazım bana uğraştırmayacak bir şey varmı

Öncelikle 5.1 ses sisteminde 2 tane değil 3 tane kablo olur, turuncu siyah ve yeşil, bunu stereoya çevirmek için de attığım fotoğraftaki birleştirici kablodan almalısın.
20260812_011626.webp

20260812_011749.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ses kartı alıp böyle bağlarsan daha iyi olur.

Öncelikle 5.1 ses sisteminde 2 tane değil 3 tane kablo olur, turuncu siyah ve yeşil, bunu stereoya çevirmek için de attığım fotoğraftaki birleştirici kablodan almalısın.Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
hocam şimdi benim kasamın arkasındaki yeşil giriş çalışmıyor hoparlör ama kasamın ön kulaklık mikrofon çalışıyor bu arada , benim yapmam gereken bir adet ses kartı öncelikle sanırım tam performansı almam için hangi ses kartını almam gerek 5+1 sistem için önerir misiniz? ve ses kartını alıp usb girişine takıyorum sanırım kasanın arkasındaki sonra oraya alacağım üçlü stereoya dönüştürmek için bir dönüştürücü önerirseniz ve ses kartınada o dönüştürücüyü taksam sıkıntısız 5 hoparllör bir subwoofer mi adı tam hatırlamıyorum pardon bas gibi bir şey çalışır doğrumuyum size zahmet link salarsanız

veya hocam 1500 tl ye 1600 e kadar uğraştırmayacak ama sesi çok kuvvetli inletecek bir şey varsa link salarsanız sıfır ikinci el yönelebilirim

Son düzenleme:
Şu tarz bir zımbırtı işini çok rahat görür. 1500 liraya anlaş gitsin. Satan kişiyi tanımıyorum referans olamam.

Şunu da söyleyeyim tam performansı alabilmen için ses kaynağının surround çalışması lazım onu da sadece oyunlarda ya da flac kayıtlarda falan bulabilirsin. Yutuptan müzik dinlemek için aldıysan eğer sadece 2 hoparlör ve sub çalışır.

Şu tarz bir zımbırtı işini çok rahat görür. 1500 liraya anlaş gitsin. Satan kişiyi tanımıyorum referans olamam.

Şunu da söyleyeyim tam performansı alabilmen için ses kaynağının surround çalışması lazım onu da sadece oyunlarda ya da flac kayıtlarda falan bulabilirsin. Yutuptan müzik dinlemek için aldıysan eğer sadece 2 hoparlör ve sub çalışır.
siz hocam yerimde olsanız napardınız max 1600 bütçeyle hoparlör yokmu şöyle güçlü 2+1 de olur hani sesi çok yüksek olsun istiyoum

Beni karıştırma kullanım alanları çok farklı çünkü benim pcdeki tek amacım dibine kadar overclock ve crysis oynamak. :D Bence bir anakart ve 2.1 standart bir ses sistemi alsan işini görür.

Ses kartın arızalı ise usb den çalışan ses kartı ve 3.5mm aux to RCA kablo alman lazım Stereo bağlantı olacak.
Gerçek 5+1 için 3x3.5mm aux kablo olmalı. Ama 5+1 oyunlar harici 5+1 desteği yok belki orijinal film veya dvd olursa 5.1 ses desteği olur

Geri