Çözüldü✓ Bios Güncellemesi Esnasında Elektirik Giderse Ne Olur?

Chronoss

80+
Reaksiyon skoru
33
Dostlar ben yeni bir sistem alıyorum. sistem alırken bu anakartı seçtim "MSI B550M PRO-VDH Amd B550 Soket AM4 DDR4 4400(O.C.) M.2 Anakart"
bu anakartın biosunu sistem elime geçince eğer işlemciyi tanımazsa güncelleyeceğim. ama elektiriklerin ne zaman kesileceği belli olmaz benim şansıma tam güncellemeyi yaparken fln olur da neyse... diyelim ki ben biosu güncellerken elektirik kesildi ve sistem açılmadı. bu anakartın flash bios ya da bios flash ne deniyorsa bu özelliği sayesinde sistemi kurtarmam mümkünmü? yoksa bios flash özelliği sadece sistemi açmadan güncelleme yapmayı mı sağlıyor? ve eğer sistemi kurtarmakta işe yarıyorsa sistemi kurtarırken bir daha elektirik kesilirse ne olur?

bu gibi durumlarda yeni anakartlarda 2 bios oluyor biri gömülü oradan devam ediyorsunuz eski bir anakart da bu durumu yaşarsanız servise göndermeniz lazım özel bir cihaz ile bios atıyorlar

bu gibi durumlarda yeni anakartlarda 2 bios oluyor biri gömülü oradan devam ediyorsunuz eski bir anakart da bu durumu yaşarsanız servise göndermeniz lazım özel bir cihaz ile bios atıyorlar
yazmış olduğum anakartta ikinci bir bios yok. flash bios özelliği mevcut.

Elektrik gelince baştan flashlarsın.
yazmış olduğum anakartta ikinci bir bios yok. flash bios özelliği mevcut.
Aslında var :D diyelim senin flashromun 64 megabaytlık ama çipin 128 veya daha fazla olabiliyor genelde, ondan da kaçarsa cimri firma zaten sıralı yazıp silme olayı oluyor. Kolay kolay bozulmaz korkma 10 dakikalık iş zaten güncelleme.

Geri