Yardım 23.000 TL Bütçe ile OLED Monitör Önerisi / Sıralama Tavsiyesi

Reaksiyon skoru
3
Herkese selamlar,

23.000 TL civarı bir bütçeyle 2K 240Hz OLED monitör almak istiyorum. Piyasayı araştırdığımda bu bütçe bandında ve yakınlarında gözüme çarpan 4 tane model oldu.

Ancak bütçem esnek değil, hatta her an biraz daha düşüp alt modellere kayma ihtimalim var. Bu yüzden sizden hem bir sıralama hem de genel bir değerlendirme rica ediyorum.

Listemdeki modeller şunlar:

1. LG UltraGear 27GX704A-B OLED Monitör
  2. AOC Q27G41ZDF OLED Monitör
  3. Gigabyte GO27Q24 OLED Monitör
  4. Lenovo Legion 27Q-10 OLED 67E1GAC1TK
Siz olsanız bütçeyi zorlayıp en baştakini mi alırsınız, yoksa "şu modeli al kafan rahat etsin" dediğiniz bir seçenek var mı? Özellikle OLED yanığı (burn-in) garantisi, panel kalitesi ve servis süreçleri açısından yorumlarınızı bekliyorum. Sizi bir daha bir daha meşgul etmemek adına alt alta net bir sıralama yaparsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

reis LG GX7 İncehesap sepete ekle cuma günleri 22500 düşüyo 1 aydır kulanıyorum sıkıntı çıkarmadı

reis LG GX7 İncehesap sepete ekle cuma günleri 22500 düşüyo 1 aydır kulanıyorum sıkıntı çıkarmadı
bu haftada düşermi ben geçen cuma alıcaktım gece 2 de bittigini bilmiyordum bi yemek yedim geldim 20 dk ile kacırdım

AOC Q27G41ZDF OLED Monitör
1786911104733.webp

bu monitörü kullanıyorum 1 aydan fazla süredir. gayet iyi ve canlı renkler bi problem yaşamadım.

bu lenovoyu attıgım listedeki qd oled monitörlerin önüne koymalımıyım yoksa aoc mu daha iyi yoksa hepsi aynımı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Tayfunns hocam sizi iki forumdada rahatsız ediyorum ama harbi yardım lazım

yapay zekaya monitör sorulmaz, hele oled hiç sorulmaz
5 bilgiden 4ü yanlış oluyor önemli kısımlarda

aoc hdr açıldığı zaman renk gamutu çok düşüyor yani renkler soluklaşıyor, aoc ile en kötü hdr performansı olur
oled alacaksan trueblack400 lü glossy kaplamalı ne geliyorsa onu al

lenovo aoctan daha iyidir

hdr istemıyosan aoc 18k fazlasını hak etmıyor aralarında lg en iyisi ve her hafta sepete eklersen indirime düşüyor ince hesapta

siz bu listeden hangisine olum bakıyorsunuz hocam

reisler lg yi önerirse cumayı beklerim kral
271qp x24 alırdım galiba bütçe kurtarırsa
o olmazsa biraz riskli de olsa lenovo ya da lg olan

271qp x24 alırdım galiba bütçe kurtarırsa
o olmazsa biraz riskli de olsa lenovo ya da lg olan
o bütçeye cıkmam zor bakalım şuan sizin dediklerinize göre lg kafada 1 lenovo 2 gibi bir şey oluşştu birde bu woled ile qd oled artıları yada eksileri ne bilen reisler yardımcı olabilirmi

o bütçeye cıkmam zor bakalım şuan sizin dediklerinize göre lg kafada 1 lenovo 2 gibi bir şey oluşştu birde bu woled ile qd oled artıları yada eksileri ne bilen reisler yardımcı olabilirmi
qd oledde burn in daha nadir, ömrü daha uzun, abl yüzünden peak1000 düzgün çalışmıyor, trueblack400 kullanıyorsun hdr kullanırken, qd oledlerin kaplaması çok narin, temizlerken dikkatli olmak gerekiyor, renkleri daha iyi, parlaklığı daha kötü sayılır peak1000 düzgün çalışmadığı için

woledde burn in daha sık çıkıyor, 4. nesil alırsan gray banding daha sık çıkıyor, ömrü qd olede kıyasla daha kısa, parlaklığı daha yüksek, kaplaması qd gibi narin değil, renkler qdye kıyasla birazcık daha cansız,

birkaç artı eksi daha var

Geri