Öneri 2. El Modem Satarken Neye Dikkat Etmeliyim

DrequanN

80+ Silver
Reaksiyon skoru
662
merhabalar bulunduğum yerde 1.5-2 aydır altyapı sorunu var bende en son iptal edip süperboxa geçtim elimdeki modemide satmaya karar verdim modemi satarken acaba ne yapmam lazım yardım ederseniz sevinirim iyi günler

Elinizdeki modem nedir, internet sağlayıcıların standart modemlerinden mi, mesela turksat kablonet modemleri sisteme kayıtlı oluyor, 2.el'de satsanız bile siz eğer sistem kaydından o modemi kaldırmazsanız sattığınız arkadaş kullanamıyor, yada modem kiralama bedelini ödememişsinizdir modem'de borç gözüküyordur sattığınız arkadaş borç ödenmediği sürece o modemi kullanamaz. Normal herhangi bir firmaya bağlı olmayan bir modeminiz varsa onlarda herhangi bir problem olmuyor satamdan önce bir reset atarsın modemin şifresi sıfırlanır üzerindeki mac adreslerinin yazdığı etiketteki şifreye döner o şekilde satabilirsiniz.

Elinizdeki modem nedir, internet sağlayıcıların standart modemlerinden mi, mesela turksat kablonet modemleri sisteme kayıtlı oluyor, 2.el'de satsanız bile siz eğer sistem kaydından o modemi kaldırmazsanız sattığınız arkadaş kullanamıyor, yada modem kiralama bedelini ödememişsinizdir modem'de borç gözüküyordur sattığınız arkadaş borç ödenmediği sürece o modemi kullanamaz. Normal herhangi bir firmaya bağlı olmayan bir modeminiz varsa onlarda herhangi bir problem olmuyor satamdan önce bir reset atarsın modemin şifresi sıfırlanır üzerindeki mac adreslerinin yazdığı etiketteki şifreye döner o şekilde satabilirsiniz.
türkcell indi modemi satın almıştım sonra türknete geçirdim oradanda memnun kalmadığım için satıyorum

türkcell indi modemi satın almıştım sonra türknete geçirdim oradanda memnun kalmadığım için satıyorum
turkcell ve vodafone'un bazı modemlerine 2.el modem ararken denk gelmiştim bildiğim kadarıyla sadece o firmanın internetini kullanacaklarsa kullanabiliyorlar. Tabi dediğim gibi kontrol amaçlı müşteri temsilcisini arayıp modemin MAC adresi ve seri numarası üzerinden kontrol ettirmen gerek modem boşta gözüküyorsa sıkıntı yoktur, kiralık ve emanet modem ise bazen iade edilmediği gerekçesiyle borçlu olarak sisteme girilebiliyor. Modemin ana sahibi olarak sizin bunu doğrulamanız gerekiyor modem boşta gözükmüyorsa boşa alınması için talepte bulunmanız lazım (cihazımı sistemden düşürün diyebilirsin) yoksa yeni kullanıcı modemi kullanamaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,685
Üyeler
202,685
Son üye
destroyermini.p.e.k.k.a@g
Geri