GermiyanWithPlan
80+ Silver
- Katılım
- 15 Nisan 2024
- Mesajlar
- 3,004
- Reaksiyon skoru
- 1,358
dostlar gene de cahilliğime denk gelmiş olabilir daha büyük ekran olması daha iyi değil mi 2 inç ne fark ediyor bu kadar?
bazıları kompakt arıyor. mini itx anakartların daha pahalı ve küçük boy psuların da aynı şekilde daha pahalı olması gibi düşünebilirsin. küçük boyutlu gaming laptop yapmak zordostlar gene de cahilliğime denk gelmiş olabilir daha büyük ekran olması daha iyi değil mi 2 inç ne fark ediyor bu kadar?
hee ben de dedim o paraya her şekil 5070 bulunur 5050 yerine diye ben de ilk çıkan 5070li laptopu attım 3050de takılı kaldığım için haberim yok,biraz daha üstüne 65Kya falan Asus V16 vardı o nasılbazıları kompakt arıyor. mini itx anakartların daha pahalı ve küçük boy psuların da aynı şekilde daha pahalı olması gibi düşünebilirsin. küçük boyutlu gaming laptop yapmak zor
Bana kalsa 16 inç en ideal boyut ama özellikle çok küçük laptop isteyenler de oluyor onlar için iyi fırsat denebilir.dostlar gene de cahilliğime denk gelmiş olabilir daha büyük ekran olması daha iyi değil mi 2 inç ne fark ediyor bu kadar?
tuf a16 falan fena değilhee ben de dedim o paraya her şekil 5070 bulunur 5050 yerine diye ben de ilk çıkan 5070li laptopu attım 3050de takılı kaldığım için haberim yok,biraz daha üstüne 65Kya falan Asus V16 vardı o nasıl
Bir tık düşük fazla insaflı olmuş. Bu cihazdan soğutma anlamında memnun olmayan ve throttle yiyen çok dönüş okudum. Alıcıların bilgisine. 14 inç cihazın ucuzu sorun yaşatır. Cihaz zaten malum, birde soğutma eksi yönü olunca bu laptopu soğutamazsınız. Onun dışında 14 inç en taşınabilir laptop tipi şahsen ben beğeniyorum.Bu seri kompakt iş,oyun amaçlı bir seridir arkadaşlar. Zephyrus g14 serisinin bir tık düşük modeli diyebiliriz. Diğerleri ile karıştırmayalım.
cunku daha sıkısık pcb tasarlamak her seyi o kadar kucuk alana duzgun sogutma ile uygulamak daha buyuk bir muhendislik problemi 16" e kiyasla.14 inç laptoplar neden pahalı
sogutma acisindan bu cihaz hakkinda bir yorum yapamayacagim ancak bendek seviyorum 14" cihazlari, ben de zamaninda zephyrus g14 rtx 2060 kullandim. Suandada razre blade 14 2022 3070 ti kullaniomBir tık düşük fazla insaflı olmuş. Bu cihazdan soğutma anlamında memnun olmayan ve throttle yiyen çok dönüş okudum. Alıcıların bilgisine. 14 inç cihazın ucuzu sorun yaşatır. Cihaz zaten malum, birde soğutma eksi yönü olunca bu laptopu soğutamazsınız. Onun dışında 14 inç en taşınabilir laptop tipi şahsen ben beğeniyorum.
14 inç laptoplar 16 inç laptopların aksine çok hızlı bakım ister, çok toz toplar. Bence Asus'un en büyük sıkıntısı bakıma izin vermemesi. 1 yıl bakıma götürmediğiniz cihazı içi fazla tozlandıysa garantiye verdiğinizde garanti dışı diyerek bakım yapmıyor, kendim bizzat yaşadım. Hiç açılmamış 1 yıllık cihazda. Kaldıki ben teknisyenlerin cihazıma bakmasını istemiyorum zaten, bakımı kendin yaparsan Asus garanti dışı bırakıyor. Tam cambaz bir marka. 14 inç cihaz satmış garanti dışı şartlarına sarsıntı yazmış. Satarkende taşınabilir askeri dayanıklılık vs. ne varsa ekliyorlar cihazlara. Bu cihaz 14 inç olduğundan çok ısınıp çok hızlı sürede termal macunu tüketecek, fanlarıda 16 inç bir cihaza göre hızlı toz toplayıp tıkanacaktır. Kullanıcı garantiye laptop bırakıp sürekli cihazsız kalacak veya kendi yapıp garanti dışı bıraktıracak. Yeni Asus politikaları 3 yıldır böyle işine gelen alsın.cunku daha sıkısık pcb tasarlamak her seyi o kadar kucuk alana duzgun sogutma ile uygulamak daha buyuk bir muhendislik problemi 16" e kiyasla.
Termal tasarim ve anakart tasarimi daha buyuk laptoplara kiyasla cok daha iyi optimize edilmek zorunda. Bu sebepten arge ve uretim maaliyetleri daha yuksek. Buna ek olarak bu cihazlar premium olarak siniflandiriliyorlar cunku genelde rakipleri yine tasinabilirlik seviyesinde ust duzey olan macbooklar oluyor. Hem ince hem yuksek tdp li hemde kucuk bir laptop uretmekte gercekten zor bir sey her uretici yapamiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
sogutma acisindan bu cihaz hakkinda bir yorum yapamayacagim ancak bendek seviyorum 14" cihazlari, ben de zamaninda zephyrus g14 rtx 2060 kullandim. Suandada razre blade 14 2022 3070 ti kullaniom