🔥İndirim Ktc M27t6s 2k Qd-Mini Led Ips Beyaz Monitör 14.999 TL!

G65B denk gelmişken sorayım. Bu HDR mevzusu Miniled veya OLED için mi geçerli. Örneğin g65b için de kullanılmalı mı? Evet/hayır deseniz de kaafi.
Şu aralar yoğunum araştırmasına girecek tam vaktim yok. Rehberleriniz marklı da fırsat olmuyor :D
G65B kullanan 2 kişiye denettiydim hdr ı renodx modu ile beğendi. Aslında hdr600 va icin hdr performansı kötü değil. Renodx kurup deneyebilirsin. Edge lit IPS de iyi gözükmez ancak va panelin kontrast oranı kötü değil. Bu modelin renk ve parlaklığı da iş görür düzeyde.

Şu modu kurup oyunlarda denemeni öneririm zor değil

OLED veya Mini led kadar iyi olmaz ancak tatmin edebilir

G65B kullanan 2 kişiye denettiydim hdr ı renodx modu ile beğendi. Aslında hdr600 va icin hdr performansı kötü değil. Renodx kurup deneyebilirsin. Edge lit IPS de iyi gözükmez ancak va panelin kontrast oranı kötü değil. Bu modelin renk ve parlaklığı da iş görür düzeyde.

Şu modu kurup oyunlarda denemeni öneririm zor değil

OLED veya Mini led kadar iyi olmaz ancak tatmin edebilir
hdr600 mü varmış bilmiyordum
yine öğrendik bir şeyler

Hocam miniledler in alametifarikası hdr performansıdır. Oledlerin alametifarikası ise hem sdr, hem de HDR da iyidir. Local dimming de bir algoritma çalıştığı için en düzgün hdr da çalışır. HDR da tak çalıştır bir teknoloji değildir. Hem monitörü ayarlamanız lazım, hem de HDR modu falan indirmeniz lazım. Ayrıca sdr ve hdr arasında geçiş yaparken mod değiştirmenizde gerekir. Oled ise neredeyse tak calıstır mantığında. Ayrıca açılı bakınca IPS glow ve blooming kaçınılmaz. Kullanması zahmetlidir yani. Ayrıca local dimming gecikmeye sebep olduğu için rekabetçi oyunlarda devredışı bırakmanız lazım. Onun dışında olumlu taraflara gelecek olursak local dimming ile yüksek kontrast oranı, parlaklık elde edebiliyorsunuz. Monitörün renk kapsamı ve hacmi de aşırı yüksek. HDR performansı da doygunluk, siyah derinliği, parlaklık gibi açılardan iyi olsa da doğruluk biraz zayıf. Ama üzmeyecek ve etkili bir hdr deneyimi verecek kadar iyi gözüküyor. Ama kullanım kolaylığı ve glossy ekran yüzeyi sıfır blooming, sıfır glow olması oledi farklı bir boyuta taşıyor. Kişiye bağlı olmak ile birlikte 18-20k ya satılan OLED monitörlerden yer yer daha etkili hdr deneyimi sunabileceğini ama her senaryoda daha iyi olmadığını söyleyebilirim. 18-20k ya satılan giriş seviye oledler %10 APL de 400-450nit bile sağlayamıyor, %3 APL de ise bırak 1000nit olmayı 450nit bile görmüyor. Haliyle mini led yanında o kadar loş kalır ki bazı kişiler mini ledi tercih edebilir. Ama oledin sonsuz kontrast oranı, mürekkep siyahı, anlık tepki süresi ve giriş gecikmesinin çok iyi olması onu çoğu alanda daha iyi hale getiriyor. Sdr kullanım ise hemen çoğu oled monitörde çok iyidir. Eğer ben sdr kullanıyorum hdr açmıyorum ayar veya mod kurmakla uğraşamam tak çalıştır dersen oled rakipsiz. Ancak bu dediklerime ilgin varsa mini led senin için iyi bir tercih olabilir. HDR modu falan kurmam demeyin kurmazsanız hdr soluk gözükür. Çünkü oyun geliştiricileri hdr ı düzgün entegre etmiyor. Mod ile çözmeniz gerekiyor. Umarım cok karısık gelmemiştir söylediklerim.
Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim, Oled şu yüzden alamayacağımı düşünüyorum günde en az 10 saat monitörler açık bende çift monitör kullanıyorum. Biri Asus Rog Strix xg259cms bunu yan monitör olarak ve fps oyunları oynadığımda kullanıyorum. Diğeri G65B dediğim gibi her gün saatlerce açık kaldıkları için oled yanma olayları gibi risklerden kaçınmak amaçlı Miniled sordum size. Mod kurma olayına falan üşenmem yaparım attığınız rehbere baktım, bu ips glow olayı da sorun değil benim için çünkü açılı bakmıyorum monitörlere direkt karşımdalar hep. Rekabetçi oyun zaten oynamıyorum G65B de sadece arada lol belki onun dışında sürekli ekranlara bakıyorum metin okuma ve iş amaçlı.

Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim, Oled şu yüzden alamayacağımı düşünüyorum günde en az 10 saat monitörler açık bende çift monitör kullanıyorum. Biri Asus Rog Strix xg259cms bunu yan monitör olarak ve fps oyunları oynadığımda kullanıyorum. Diğeri G65B dediğim gibi her gün saatlerce açık kaldıkları için oled yanma olayları gibi risklerden kaçınmak amaçlı Miniled sordum size. Mod kurma olayına falan üşenmem yaparım attığınız rehbere baktım, bu ips glow olayı da sorun değil benim için çünkü açılı bakmıyorum monitörlere direkt karşımdalar hep. Rekabetçi oyun zaten oynamıyorum G65B de sadece arada lol belki onun dışında sürekli ekranlara bakıyorum metin okuma ve iş amaçlı.
Rica ederim. G65B de paylaştığım rehberi deneyin. Mini led kadar olmasa da tatmin edebilir. Sizin kullanım senaryonuz mini led icin uygun gibi gözüküyor. Şans vermek isteyebilirsiniz. Oled ise en az 10 saat açık kalırsa ömür açısından tatmin etmez. Çünkü bu kadar para verip en az 4, tercihen 5 ve üstü sene kullanmak istersin ekranı. Metin okuma ve iş amaçlı oled almaya gerek yok o kadar dayanıklı değiller.

Rica ederim. G65B de paylaştığım rehberi deneyin. Mini led kadar olmasa da tatmin edebilir. Sizin kullanım senaryonuz mini led icin uygun gibi gözüküyor. Şans vermek isteyebilirsiniz. Oled ise en az 10 saat açık kalırsa ömür açısından tatmin etmez. Çünkü bu kadar para verip en az 4, tercihen 5 ve üstü sene kullanmak istersin ekranı. Metin okuma ve iş amaçlı oled almaya gerek yok o kadar dayanıklı değiller.
Hocam peki sizce oledlerin yanma durumu ne durumda sizce? Çok düzgün bakamadığımız senaryoda (parlaklığın yüksek kullanıldığı) ne kadar gider sizce? Ve iyi denebilecek en uygun fiyatlı oled monitör nedir? yani 18 e g5 almaktansa biraz daha biriktirelim de oled aldığımıza değsin mantığıyla düşünürsek? Çünkü mini led iyi hoşta hem gecikme hem blooming vs. ya almışken tamam yanacak ama yıllarca da gözümüz gönlümüz eğlensin diyorum.

Hocam peki sizce oledlerin yanma durumu ne durumda sizce? Çok düzgün bakamadığımız senaryoda (parlaklığın yüksek kullanıldığı) ne kadar gider sizce? Ve iyi denebilecek en uygun fiyatlı oled monitör nedir? yani 18 e g5 almaktansa biraz daha biriktirelim de oled aldığımıza değsin mantığıyla düşünürsek? Çünkü mini led iyi hoşta hem gecikme hem blooming vs. ya almışken tamam yanacak ama yıllarca da gözümüz gönlümüz eğlensin diyorum.

Kusursuz ürün yok sizi en az rahatsız edeni seçin. Rehberlerde kusurlar yazıyor kişiye göre tolerans seviyesi değişecektir.

Son düzenleme:

Kusursuz ürün yok sizi en az rahatsız edeni seçin. Rehberlerde kusurlar yazıyor kişiye göre tolerans seviyesi değişecektir.
qd oledlerdeki tükürük veya çizik sorunu olmasa çok benlikti aslında hem net olması vs. ama tükürük sorunu devam ediyorsa veya çizilme sorunu sıkıntı ya... Siz ne kullanıyorsunuz bu arada hocam monitör üstadının ne kullandığını hep merak etmişimdir :D.

qd oledlerdeki tükürük veya çizik sorunu olmasa çok benlikti aslında hem net olması vs. ama tükürük sorunu devam ediyorsa veya çizilme sorunu sıkıntı ya... Siz ne kullanıyorsunuz bu arada hocam monitör üstadının ne kullandığını hep merak etmişimdir :D.
Hocam LG C5 48'' W-OLED TV kullanıyorum monitör olarak. Benim icin hdr performansı çok önemli görüntü kalitesi en iyi HDR da var doğru ve canlı. Mod kurmak ile üşenmem bu yüzden. Oled monitörlerin hdr parlaklığı beni tatmin etmediği için oled monitörlere uzağım.

2025 şubat ayında Dell AW2725DF almıştım onu kullanıyordum lg ye geçmeden önce. O zamanlar en ucuz glossy oled Alienware 30k vardı. En yakın model 35k ya Asus xg27acdng modeliydi. Bütçem çıkmadığı ve aşırı sabırsız olduğum için Dell aldım. O zamanlar seçenekler aşırı kısıtlıydı stokta ürün yoktu. Beklesem 1-2 ay gelirdi ama bekleyemedim. Ayrıca 35k vermek de istemedim 2k modele. Ancak Asus hem sdr da daha parlaktı, hem daha fazla oled care özelliği vardı açıp kapatabiliyordun (Dell de kapanmıyor), hem de srgb modu Dell aksine gama 2.2 kullandığı için SRGB modu soluk değildi. Ayrıca SDR da ABL (parlaklık limitleyici) yoktu Asus da ama Dell de vardı. Ben parlaklığının düşük olduğunu biliyordum ancak oled care menüsünü, abl yi falan araştırmadan aldım. Onun dışında fark yok denecek kadar azdı ama bazılarını rahatsız edecek kusurlar bunlar. Ben de yalan yok rahatsız oldum. ABL beni çok rahatsız etmişti. Parlaklıgı düşük olması sorun değildi. Kağıtüstünde 250nit yazsa da 200nit verebiliyor aw2725df ve ABL yüzünden algılanan parlaklık daha da düşüyor. Parlaklıgı kısıyor cünkü. O zamanlar ile bu zamanlar arasında monitörlerde bilgi seviyemde arttı ancak kendim bundan fazla yararlanamadım C5 hariç. 🙂 Stok çeşitliliği ve fiyatlar bu günkü gibi olsaydı keşke.

C5 ten memnunum ancak qd oled kadar canlı ve parlak renklere sahip olmaması, siyaha yakın detay ve color banding, homojenlik vs işin içine girince qd oledi özlüyorum. Ama hdr açınca özlemim büyük oranda gidiyor çünkü monitörlerden daha parlak. Benim icin 1 numaralı kriter oledde hdr parlaklıgı.

C6 modeli ben aldıktan 2 ay sonra 10k daha pahalıya cıktı ama fark coktu. Yine sabırsız olduğum için daha iyisini alamamış oldum.

Şu an alacak olsam 20k lık oledleri almam hdr10 yetersiz. Kaplama geliştirildi ancak tam çözülmedi ve 2k 27'' modellerde henüz uygulanmadı. Şu an alacak olsam ya xg27aqwmg alırdım ya da Penta Tandem 2k 27'' beklerdim tanıtıldı ama piyasaya sürülmedi. Kaplama değişti, parlaklık arttı falan.

Ne alırsan al mükemmel olmayacağı için tüm kusurlarını araştırarak bilerek tercih etmeni öneririm bu sayede pişman olacağını düşünmüyorum. Rehberlerim bu konuda yardımcı olacaktır ancak modele bağlı ek kusurlards bulunabilir yine onun İcin ayrı bir araştırma yapmanı öneririm.

KTC de kullanılan panel boe ME270QHB-NF0-ZD37.

Boe marka panel (güzel)
8 cof bulunuyor (güzel)
Oxide TFT panel yapısına sahip (güzel)
8bit native + hi FRC ile 10 bit (normal FRC'den daha iyi)
Native 200Hz.

17476.webp
17475.webp

Geri