stainn
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Hocamlar yaklaşık gezmedigim forum denemedigim yontem kalmadı diyebilirim ilk defa bir yardım talebi açıyorum aynı sıkıntıyı yaşayanlar varsa ve çözdüyse nasıl çözdügünü iletebilirse cok memnun olurum yaşadıgım problemleri ve denedigim şeyleri yapay zekaya özetlettim yardımcı olursanız cok sevinirim 
Başlık: Superonline Fiber'de Valorant ve CS2'de sürekli jitter / Network Problem sorunu
Superonline'a geçtikten sonra Valorant ve CS2'de ciddi şekilde jitter, anlık gecikme ve paket kaybı benzeri sorunlar yaşamaya başladım.
Bağlantım:
- Turkcell Superonline Fiber
- 1000 Mbps paket
- Modem: Zyxel EX3501-T0
- PC: Gigabyte H510M S2H 1.0
- Ethernet adaptörü: Realtek Gaming GbE Family Controller
- Windows 11
- Ethernet üzerinden Cat6 kablo kullanıyorum.
- Wi-Fi kullanmıyorum.
Sorunun belirtileri:
- Valorant'ta pingim genellikle 10-15 ms civarında.
- Buna rağmen oyun içerisinde sürekli "Network Problem" uyarısı görüyorum.
- CS2'de de benzer şekilde ciddi jitter oluyor.
- Ping düşük görünmeye devam ederken oyunda anlık takılmalar/bağlantı sorunları oluyor.
- Normal internet kullanımında belirgin bir problem yok.
- Sorun özellikle oyun sırasında ortaya çıkıyor.
- 1.1.1.1 ping testinde genel olarak sorun görünmüyor, ancak bir testte 1 kez "Request timed out" aldım.
- Bufferbloat testinde download sırasında yaklaşık 42-43 ms jitter gördüm.
- Sorunun Superonline'a geçtikten sonra başladığını düşünüyorum. Daha önceki internet bağlantımda bu problemi hatırlamıyorum.
Yaptığım testlerden bazıları:
ping 192.168.1.1 -n 100:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss)
Minimum = 0ms, Maximum = 14ms, Average = 0ms
Başka bir testte de:
Minimum = 0ms, Maximum = 5ms, Average = 0ms
Yani bilgisayar ile modem arasındaki bağlantıda belirgin bir packet loss görünmüyor.
WinMTR sonucunda ilk hop:
192.168.1.1 - 0% loss
Best: 0 ms
Avg: 15 ms
Worst: 373 ms
Last: 150 ms
Sonraki hoplarda Superonline'a ait görünen 10.x.x.x ve 172.16.x.x adreslerinde yaklaşık %95 loss görünüyor. Ancak bunların ICMP paketlerine cevap vermiyor olabileceğini bildiğim için bunun tek başına gerçek packet loss kanıtı olup olmadığından emin değilim.
Tracert sonucunun ilk iki hopu:
1 1 ms <1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 4 ms 4 ms 4 ms 10.235.0.1
Ayrıca bilgisayar tarafında Realtek Ethernet adaptörü kullanıyorum ve sürücüleri kontrol ettim.
Asıl merak ettiğim şu:
Ping düşük olmasına rağmen Valorant ve CS2'de bu kadar belirgin jitter ve Network Problem yaşanması Superonline'ın routing/peering/ISS tarafındaki bir problemden kaynaklanabilir mi?
Özellikle 10.235.0.1 ile başlayan Superonline iç ağında veya oyun sunucularına giden rotada problem olup olmadığını nasıl kesin olarak test edebilirim?
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.
Başlık: Superonline Fiber'de Valorant ve CS2'de sürekli jitter / Network Problem sorunu
Superonline'a geçtikten sonra Valorant ve CS2'de ciddi şekilde jitter, anlık gecikme ve paket kaybı benzeri sorunlar yaşamaya başladım.
Bağlantım:
- Turkcell Superonline Fiber
- 1000 Mbps paket
- Modem: Zyxel EX3501-T0
- PC: Gigabyte H510M S2H 1.0
- Ethernet adaptörü: Realtek Gaming GbE Family Controller
- Windows 11
- Ethernet üzerinden Cat6 kablo kullanıyorum.
- Wi-Fi kullanmıyorum.
Sorunun belirtileri:
- Valorant'ta pingim genellikle 10-15 ms civarında.
- Buna rağmen oyun içerisinde sürekli "Network Problem" uyarısı görüyorum.
- CS2'de de benzer şekilde ciddi jitter oluyor.
- Ping düşük görünmeye devam ederken oyunda anlık takılmalar/bağlantı sorunları oluyor.
- Normal internet kullanımında belirgin bir problem yok.
- Sorun özellikle oyun sırasında ortaya çıkıyor.
- 1.1.1.1 ping testinde genel olarak sorun görünmüyor, ancak bir testte 1 kez "Request timed out" aldım.
- Bufferbloat testinde download sırasında yaklaşık 42-43 ms jitter gördüm.
- Sorunun Superonline'a geçtikten sonra başladığını düşünüyorum. Daha önceki internet bağlantımda bu problemi hatırlamıyorum.
Yaptığım testlerden bazıları:
ping 192.168.1.1 -n 100:
Minimum = 0ms, Maximum = 14ms, Average = 0ms
Başka bir testte de:
Minimum = 0ms, Maximum = 5ms, Average = 0ms
Yani bilgisayar ile modem arasındaki bağlantıda belirgin bir packet loss görünmüyor.
WinMTR sonucunda ilk hop:
192.168.1.1 - 0% loss
Best: 0 ms
Avg: 15 ms
Worst: 373 ms
Last: 150 ms
Sonraki hoplarda Superonline'a ait görünen 10.x.x.x ve 172.16.x.x adreslerinde yaklaşık %95 loss görünüyor. Ancak bunların ICMP paketlerine cevap vermiyor olabileceğini bildiğim için bunun tek başına gerçek packet loss kanıtı olup olmadığından emin değilim.
Tracert sonucunun ilk iki hopu:
1 1 ms <1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 4 ms 4 ms 4 ms 10.235.0.1
Ayrıca bilgisayar tarafında Realtek Ethernet adaptörü kullanıyorum ve sürücüleri kontrol ettim.
Asıl merak ettiğim şu:
Ping düşük olmasına rağmen Valorant ve CS2'de bu kadar belirgin jitter ve Network Problem yaşanması Superonline'ın routing/peering/ISS tarafındaki bir problemden kaynaklanabilir mi?
Özellikle 10.235.0.1 ile başlayan Superonline iç ağında veya oyun sunucularına giden rotada problem olup olmadığını nasıl kesin olarak test edebilirim?
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.