9070xt 16 GB Hakkında Yardım

Reaksiyon skoru
3
9070XT Yİ UZUN SÜRE KULLANAN VARMI VARSA BİLGİLENDİRİRSE SEVİNİRİM
BEN 2K OYUN İÇİN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM
FAKAT DRİVER SORUNU FALAN OLUR MU KARARSIZIM
HİÇ AMD KULLANMADIM ŞİMDİYE KADAR
KRONİK SORUNLARI FALAN VAR MI
ÇOĞUNLUKLA FPS OYUNLARI OYNARIM AMA ARADA HİKAYELİ FALAN DA GİRERİM
UZUN VADEDE SIKINTI ÇIKARTIR MI

Bütçen 9070xt kadarsa sıkıntı olmaz sıkıntısız oynatır çok bi sorunu yok 9000 serisinin. Bütçe daha fazla ise 2. El 5070ti da bakabilirsin. Hiç amd kullanmadıgın icin soyluyorum.

RX 570, RX 580, RX 6600, RX 6700 XT kullandım bir defa sıkıntı yaşamadım. NVIDIA ekran kartlarıyla da sıkıntı yaşamadım bugüne kadar. Sistem parça seçimi çok önemli.

9070 xt 16gb kullanıyorum 2k da her oyunu zaten akıcı oynatıyor driver kısmında da bir sorun yaşamadım hiç tavsiye ederim 5070ti almak yerine kesinlikle tercih edilecek bir kart 5080 almak gibi bir imkanın varsa orası ayrı tabi

@cansux bu konudaki en bilgili kişi

5 6 aydır 9070XT kullanıyorum , 1 kere sıkıntı yaşamadım

uzun vadeli değilde kısa vadeli tecrübem oldu diyebilirim 3 gün önce bende aldım çarşamba gibi 5090 yanina yedek olarak ddu ile driver sildim direk üstüne kartı takıp driverlerini kurdum undervolt yaparken bir defa çökme yaşadım yanlış yaptım sanırım tecrübe oldu ilk defa deneyimledim benim kart nitro+ serisi sogutma konusunda baya başarılı yalnız fan biosu agresif 55'den sonra 1600 civarında geziyor bunun sogutmaya etkeni var güzel tarafı kapalı kasada duymazsın ben open frame kullanıyorum haliyle ne oluyor dediğim oldu bir kaç kez 2 ekranım var birisi 4k diğeri 2,5k UWQHD (3440 x 1440) diye geçiyor 4k'da performansını ne yalan söylüyeyim beğenmedim ama 2k'da çok güzel kart ve çok güzel değerler veriyor cpu 9800x3d ile kombinledim çok oyun oynayamadım ama cyberpunk 2077 ve red dead redemption 2 oynama şansım oldu driver konusunda amdnin bize sunduğu WHQL driver kurdum 26.7.1 fps oyuncusuysan ve bütçen yetiyorsa nvidia öneririm uzun vadede sıkıntı çıkartacağını sanmıyorum olsa bile garantisi var uzun zamandır amd kart kullanan arkadaşlarım var çökme sorunu sadece karttan dolayı değil psu'nuzda önemli burada

3 haftadır kullanıyorum oc dışında driver hatası almadım tertemiz kart

her hafta şu onu açılıyor mille rx400-500-5000deki sorunları hala var sanıyor ona sinirleniyorum

Hiç amd kullanmadıysan bence aldıktan sonra bir ton konu açmaya hazırlansan iyi olur çünkü amd ekran kartları zordur nvidia rahatlığı bulamazsın onlarda

1787407462665.webp

3 saat önce yayınlanmış video

"kendi düşüncelerimi" aktarmak isterim:
6600XT kullanıyorum çok problem yaşadım sürücü sürekli kendini siliyordu wattman da veriyordu. son bir kaç aydır bir şey yok neyse ki. Yazılımıyla çok boğuştum ve ben onu alacağım zaman "6000 serisiyle düzelttiler kanka" diyorlardı şimdi de 90 serisi için aynını söylüyorlar.
Radeon software çok kısıtlı, laptobumda 4060 var ve Nvidia app kadar beğenmiyorum. Nvidia appte instant replay, daha iyi video kayıt ss alma sistemi, oyun filtreleri gibi dolu dolu özellikler var. Arayüzü de daha iyi çalışıyor.
Yani AMD GPU tarafı nvidia ya göre kas gücü ve fps olarak önde olsa da yazılım olarak çok çok zayıf kalıyor.
Ucuz et, siz karar verin ihtiyacınıza göre.

Geri