0 Kartta Kırmızı Işık

şaka yaptım merak etme

karttan karta değişiyor zaten tuf 3080de misal beyaz yanıyor sürekli-sapphire 7800xtde ise ışık hiç yanmıyor sorun yokken
Çok teşekür ederim biraz korktum valla, basta islemci fanınıda baska yere takınca bios dan filanda hata alıyordum 😔 cahiliz bjraz 🙏
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pc açıldığında kazanıyorsa ışık normal
Evet pc açıken kapanıyor, teşekür ederim

Tam olarak normal olan nedir? Ayni kartı 1 yıldır kullaniyorum kapaliyken pc yada açıkken yanmiyor ışık? Chatgpt o ledlerin bağlantı kontrol ledi olduğunu söylüyor. Sağdaki led güç besleme ledi olarak tanımlıyor. Ben direkt psudan gelen 12v kablo ile taktim.resimde arkadas dönüştürücü ile takmis tam oturmadığı icin sorun olabilir gibi duruyor. Tekrar söylüyorum aktif olarak 1 yıldır kullaniyorum bende hiçbir durumda ışık yanmiyor.
Pc kapalıyken şartelden kapatmamıssa sürekli bir elektrik akımı olur. O elektrik akamı anakarta gittiği için ışıklar yanabilir. Kart elektriği algılıyor ama yetersiz oldugu için kırmızı ışık yakıyor. Doğry oturup oturmaması ile alakası yok. Pc açılınca da ihtiyacı olan elektriği aldıgı için ışık sönüyor. Bos konusmadan kastım senin gibi bilmeden konusmak

Pc kapalıyken şartelden kapatmamıssa sürekli bir elektrik akımı olur. O elektrik akamı anakarta gittiği için ışıklar yanabilir. Kart elektriği algılıyor ama yetersiz oldugu için kırmızı ışık yakıyor. Doğry oturup oturmaması ile alakası yok. Pc açılınca da ihtiyacı olan elektriği aldıgı için ışık sönüyor. Bos konusmadan kastım senin gibi bilmeden konusmak
Sistem su hocam

R5 7600
B650M-R
Rtx 5070
80 plus bronze 650ww güç kaynağı

benimki haric yorum yapanların coğu bos yapıyor 1 arkadas vardı bir de o Dogru soylemis. Kapalı olunca kırmızı yanması normal ışığın amacı o. Açıkken yanmamalı asıl.
Çok tesekür ederim, örnek rtx 5070 videolarında yanmıyordu ondan korkuyordum

Çok teşekür edwrim bjraz içime su serpti

Doğrusunu ben size söyleyeyim o bildirim ledi kırmızı yandığında psu kablosunda sorun var anlamına geliyor. Olması gerekenden az ya da çok voltaj watt amper çektiğinde yanar. Asıl önemli olan şu bunun kasa çalıştığında yanmaması lazım o zaman sorun yok demektir arkadaşın durumunda yanması da büyük ihtimalle kasa kapalı iken düşük bir voltaj gidiyor kartda bunu yetersiz algıladığı için bildirim ledini yakıyor. Bir zararı yok. Benim ana masada ki 3070'de 650W dandik psu var 7/24 yanıyor :kekw:
Çok twşekür ederim, normal o halde

Bağlantı düzgün oturduğunda uyarı LED'i söner; bağlantı tam oturmadığında LED yanar. ASUS'un kendi güç-LED açıklamasında da benzer şekilde 12V-2x6 bağlantısının doğru bağlanması durumunda ilgili LED'in sönmesi normal olarak belirtiliyo. Kaynak Asus resmisite. Ezber yerine araştırmak lazim. Konu sahibi bağlantıyı kontrol ederse iyi olur. Tekrar yaziyorum aktif olarak kullaniyorum 1 yıldır. PC kapaliyken yada açıkken led uyarisi yok bilgin olsun.

Kutudan çıkan yeni çeviriciden kaynaklı olabilir mi? arkadaşın kart kapaliyken yapıyormuş. Bende kapali açık farketmeksizin uyari ledi yok.
Anladım hocam ama tam olarak düzgün takılı olduğuna aşlında eminim

Bilen birine göstermem lazǰm sanırım, birde testwn geçirmem

Tam olarak normal olan nedir? Ayni kartı 1 yıldır kullaniyorum kapaliyken pc yada açıkken yanmiyor ışık? Chatgpt o ledlerin bağlantı kontrol ledi olduğunu söylüyor. Sağdaki led güç besleme ledi olarak tanımlıyor. Ben direkt psudan gelen 12v kablo ile taktim.resimde arkadas dönüştürücü ile takmis tam oturmadığı icin sorun olabilir gibi duruyor. Tekrar söylüyorum aktif olarak 1 yıldır kullaniyorum bende hiçbir durumda ışık yanmiyor.
Yanıtın içinde teşekür ederim

Doğrusunu ben size söyleyeyim o bildirim ledi kırmızı yandığında psu kablosunda sorun var anlamına geliyor. Olması gerekenden az ya da çok voltaj watt amper çektiğinde yanar. Asıl önemli olan şu bunun kasa çalıştığında yanmaması lazım o zaman sorun yok demektir arkadaşın durumunda yanması da büyük ihtimalle kasa kapalı iken düşük bir voltaj gidiyor kartda bunu yetersiz algıladığı için bildirim ledini yakıyor. Bir zararı yok. Benim ana masada ki 3070'de 650W dandik psu var 7/24 yanıyor :kekw:
Haaaa anladım, teşekür ederim hocam

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,869
Üyeler
202,423
Son üye
Ölücü54
Geri