MSI B450 Pro Anakart Bios Ekranı

Reaksiyon skoru
0
benim MSI B450 PRO anakartım var bios en son sürüme güncelledim ama LG 1080p 144hz monitörümde 1920 ye 1080 çözünürlükte biosa girdiğimde bios ekranı açılıyor ama görüntü gelmiyor bende çözünürlüğü 1680 e 1050 yapıyorum bios ekranı açılıyor görüntü geliyor bios ekranının yüksek çözünürlükte açılmasını sağlıyacak bir şey varmı yazılım yada başka ayar gibi vereceğiniz cevap için teşekkürler...bu arada ekran kartım AMD rx 9060 xt 16 gb...ve HDMI kablo kullanıyorum

Hocam varsa DP kablosu ile dener misin bi bakalım görüntü verecekmi

DP kablosu ile denedim aynı sonuç çözünürlüğü düşürünce bios ekranını gösteriyor başka monitörlede denedim aynı sonuç...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

YAPAY ZEKA tavsiyesi bu ama tam anlamadım nasıl yapcağımı... MSI B450 Pro anakartlarda son BIOS sürümlerine geçildiğinde, 1080p 144Hz gibi yüksek yenileme hızına sahip monitörlerde BIOS ekranının açılmama (siyah ekran) sorunu tamamen UEFI/GOP (Graphics Output Protocol) uyumsuzluğundan ve ekran kartınızın DisplayPort/HDMI yazılımının güncel olmamasından kaynaklanır. Yeni BIOS sürümleri varsayılan olarak UEFI modunda açılır ve ekran kartınız o çözünürlükte BIOS sinyalini monitöre doğru frekansta aktaramaz.Çözünürlüğü düzelttiğinizde BIOS'u görebiliyorsanız, bu sorunu tamamen ortadan kaldıracak ve 1920x1080 çözünürlükte de BIOS'a girmenizi sağlayacak yöntemler şunlardır:1. Ekran Kartı Donanım Yazılımını (Firmware) Güncelleyin (En Kesin Çözüm)Ekran kartlarının BIOS aşamasındaki görüntü çıkış protokolleri (GOP) bazen modern yüksek yenileme hızlı monitörlerle el sıkışamaz. Üreticiler bunu düzeltmek için özel firmware güncellemeleri yayınlamıştır:NVIDIA Ekran Kartları İçin (GTX 900, 1000, 4000 serisi vb.): NVIDIA'nın resmi Graphics Firmware Update Tool (Ekran Kartı Donanım Yazılımı Güncelleme Aracı) yazılımları bulunur. Ekran kartı modelinize uygun olan aracı (örneğin popüler olan NVIDIA DisplayPort 1.3 and 1.4 Displays Tech Support aracını) Windows altından indirip çalıştırarak kartınızın firmware'ini güncelleyin.AMD Ekran Kartları İçin (RX serisi): Ekran kartı üreticinizin sitesinden (Asus, Gigabyte, MSI vb.) kartınızın tam modelini aratarak "VBIOS" veya "Firmware" kısmında BIOS siyah ekran sorununu çözen bir yama olup olmadığını kontrol edin ve Windows üzerinden yükleyin.2. BIOS Modunu CSM (Legacy) Olarak DeğiştirinYeni BIOS sürümleri "UEFI" olarak geldiği için bu sorunu tetikler. Çözünürlüğü düşürüp BIOS'a girdiğiniz an şu ayarı değiştirin:BIOS'a girin ve Advanced (Gelişmiş) moda geçin (F7 tuşu).Settings -> Advanced -> Windows OS Configuration adımlarını takip edin.BIOS UEFI/CSM Mode ayarını CSM (Legacy) olarak değiştirin.Ayarları kaydedip çıkın (F10 tuşu). Bu işlem, BIOS'un daha düşük ve standart bir sinyal moduyla her çözünürlükte sorunsuz açılmasını sağlayacaktır.3. DisplayPort Yerine HDMI Kablo Deneyin (veya Tam Tersi)Yüksek çözünürlükteki sinyal hatası çoğunlukla DisplayPort (DP) kablolarında veya ekran kartının öncelikli portlarında yaşanır.Monitörünüz ekran kartına DP ile bağlıysa, geçici olarak sadece HDMI kablo bağlayarak 1080p'de BIOS'a girmeyi deneyin.Ekran kartınızın arkasında birden fazla DP yuvası varsa, kabloyu birinci (ana) porta taktığınızdan emin olun.4. Monitör Üzerinden "Deep Sleep" ve "Hz" Ayarlarını KapatınMonitörünüzün altındaki fiziksel butonları kullanarak menüsüne (OSD) girin.Varsa Deep Sleep (Derin Uyku) veya Auto Source (Otomatik Kaynak Seçimi) özelliklerini kapatın.Monitör menüsünde yenileme hızını (Hz) BIOS'a girmeden önce geçici olarak 144Hz yerine 60Hz veya 120Hz olarak sabitlemek de monitörün BIOS sinyalini yakalamasını kolaylaştırır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,119
Üyeler
202,795
Son üye
Yasin2000
Geri