Değerli Dostlar Fikrinize İhtiyacım Var

Lordas

80+
Reaksiyon skoru
10
Değerli dostlar merhaba, fikrinize ihtiyacım var.

Ben şu anda İstanbul Aydın Üniversitesi Havacılık Yönetimi 2. sınıf öğrencisiyim. Farklı sektörlerde iş deneyimim var, 21 yaşındayım ve kendini geliştirmeye açık birisiyim.

İlk sorum: Şu anki örgün eğitimde Havacılık Yönetimi lisansımı tamamlarken ikinci üniversite olarak açıköğretim üniversitesinden Yönetim Bilişim Sistemleri lisansına da kaydolmayı düşünüyorum. Sizin bu düşüncem hakkında fikriniz ya da tavsiyeniz ne olur?

İkinci sorum ise biraz moral bozucu benim için fakat günümüz Türkiye'sinde pek ümitli olamıyorum. Mevcut ülkemizin durumundan dolayı yurt dışında bir hayat kurmak istiyorum. Ben de birkaç araştırmam sonucunda Amerika'nın ya da Avrupa ülkelerinin yaptıkları üniversite sınavını öğrendim, ismi SAT imiş. Yüksek bir puan yapabilirsem yüzde yüz burslu bir şekilde okuyabiliyormuşum ve burs imkanları çok güzel olan üniversiteler var. Sizce bir yıl 2. sınıfı tamamlarken bu sınava çalışıp yüksek bir puan çıkarıp yurt dışına mı gitmek daha mantıklı, yoksa halihazırda üniversitelerimi bitirip sonrasında yurt dışında iş imkanlarını mı araştırmalıyım?

Değerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Yurtdışında eğitim şansı elde edersen kaçırma. Orada okurken çalışabilirsin, okuduğun bölümle alakalı staj ve çevre edinme şansını elde edersin. Bence en mantıklı seçim o olur.

Yurtdışında eğitim şansı elde edersen kaçırma. Orada okurken çalışabilirsin, okuduğun bölümle alakalı staj ve çevre edinme şansını elde edersin. Bence en mantıklı seçim o olur.
peki burda ki durumuma rağmen değer mi sence abi üniversiteye vs 0 dan başlamak konusunda

peki burda ki durumuma rağmen değer mi sence abi üniversiteye vs 0 dan başlamak konusunda

Kardeşim yurt dışı her türlü değer kıymetini bilirsen. Benim geçmişe dönme şansım olsa 1 dakika durmazdım burada.

Geri