Fanlarımı Anakarta Bağlayabilir Miyim?

SencerSof

80+ Silver
Reaksiyon skoru
560
Kafamda 3 adet fan var bunlar birbirine bu şekilde kablolarla köprüleme şekilde bağlı. En sondaki ucunda data girişiyle direkt PSU dan besleniyor. Fan ayarı falan yapma imkanı olmuyor. Bunların 4 bacağı var diye pwm diye düşündüm hem RGB aydınlatmasını hem hızını kontrol etmek için takmak istiyorum

Bu fanı ankarta takabilir miyim

Ekler

• 1000126427.webp
    1000126427.webp
    433.8 KB · Hit: 39
Evet, bu fanları anakartınıza bağlayabilirsiniz ve hatta bağlamalısınız ki onlara tam kontrol sahibi olun.

Şu anda, görünüşe göre fanlar doğrudan güç kaynağından besleniyor; bu nedenle ayarlamaları etkilemiyor. 4 pinli bağlantı noktası gerçekten PWM desteği olduğunu gösteriyor; bu da sistemin fanların dönme hızını sorunsuz ve sessiz bir şekilde ayarlamasına imkan tanıyor.
Reis yapay zeka cevabına benziyor. 4 pinli eyvallah ama soketi işlemci soğutucusundaki gibi çentikli falan değil yanlarda tırnakları var farklı yani yinede anakarta olur mu

Anakartınızın üzerindeki Fan çıkışlarına bakın hocam ama bana uyumsuz gibi geldi, normalde soketin alttaki görseldeki gibi olması gerekiyor anakarta bağlanabilmesi için.

2 Port Fan Çoklayıcı 4 Pin Pwm Fan Kontrol Kablosu 4p Dişi Fiyatı

Anakartınızın üzerindeki Fan çıkışlarına bakın hocam ama bana uyumsuz gibi geldi, normalde soketin alttaki görseldeki gibi olması gerekiyor anakarta bağlanabilmesi için.

2 Port Fan Çoklayıcı 4 Pin Pwm Fan Kontrol Kablosu 4p Dişi Fiyatı
Evet hocam işte bende aynı olmadıkları için uyumlu olur mu onu merak ettim bunun çeviricisi falan oluyor mu bendekileri takmak mümkün mü

bağlayamazsın bunlar molex.

Kafamda 3 adet fan var bunlar birbirine bu şekilde kablolarla köprüleme şekilde bağlı. En sondaki ucunda data girişiyle direkt PSU dan besleniyor. Fan ayarı falan yapma imkanı olmuyor. Bunların 4 bacağı var diye pwm diye düşündüm hem RGB aydınlatmasını hem hızını kontrol etmek için takmak istiyorum

Bu fanı ankarta takabilir miyim
bunlar bir birine geçmeli fanlar hocam 1 tane ana fan vardır sata ya da molexin çıktıgı eğer o fandan 3pin argb ucu da cıkıyorsa kontrol edebilirsiniz ama ayrıyetten edemezsiniz diye biliyorum destek yoksa

bunlar bir birine geçmeli fanlar hocam 1 tane ana fan vardır sata ya da molexin çıktıgı eğer o fandan 3pin argb ucu da cıkıyorsa kontrol edebilirsiniz ama ayrıyetten edemezsiniz diye biliyorum destek yoksa
Hocam birbirine zincirleme şekilde bağlılar direkt satadan güç alıyorlar. Kasa önündeki dümeden de renklerini kontrol ediyorum.

Geri