Rehber I.R.O.N. Güç Kaynağı (Psu) Tier List & Database V1.0 Yayınlandı!

Herkese selamlar,
Yaklaşık 2-3 aydır üzerinde çalıştığım, hem Tier List hem de teknik bir PSU veritabanı olarak hazırladığım listemi sonunda paylaşılabilecek bir noktaya getirmeyi başardım.

Şu anda veritabanında;
24 marka
216 PSU modeli
32.000+'den fazla teknik veri noktası
700+'den fazla fotoğraf

bulunmaktadır.

Veritabanı; üretici dokümanları, profesyonel incelemeler, teardown analizleri, laboratuvar testleri ve güvenilir teknik kaynaklardan derlenen bilgiler kullanılarak hazırlanmıştır. Amacım, güç kaynaklarını pazarlama söylemlerinden bağımsız olarak mümkün olduğunca teknik veriler üzerinden değerlendirebilecek bir referans oluşturabilmekti.​

<⚠️ Önemli Notlar ⚠️>

Masaüstü veya telefonda listeyi rahat inceleyebilmek için tarayıcı yakınlaştırmasını en az %67 seviyesine getirmeniz önerilir. Aksi halde tablo yapısı nedeniyle görüntüleme zorlaşabilir.

Telefon kullanıcıları için ayrıca "Detaysız Liste" sayfası bulunmaktadır çünkü liste yapısı gereği çok ağır olduğundan telefonlarda açılması çok uzun sürüyor. Bu sebeple sadece Tier sıralamasına bakacaksanız bu sayfayı kullanmanız daha rahat olacaktır.

1784207644223.webp


Tier sıralaması yalnızca genel kalite seviyesini göstermektedir; aynı model adı altında farklı OEM, revizyon veya bölgesel varyasyonlar bulunabileceği, her model için Cybenetics veya benzeri kapsamlı laboratuvar testleri mevcut olmadığından bazı teknik bilgilerin eksik olabileceği ve üreticilerin zaman içinde aynı model altında iç bileşen değişiklikleri yapabilmesi nedeniyle listede yer alan OEM ile bileşen bilgilerinin tüm revizyonlar için %100 kesinlik ifade etmeyebileceği unutulmamalıdır. Satın alma kararı vermeden önce mümkünse ilgili modelin detay sayfasını ve güncel incelemelerini kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Veritabanını düzenli olarak güncellemeye devam edeceğim; eksik gördüğünüz modelleri, hatalı olduğunu düşündüğünüz bilgileri veya geliştirme önerilerinizi konu altından paylaşabilirsiniz.

<Tier List>



<<<Tier List & Database üzerinde hangi bilgiler bulunuyor?>>>

Marka, model adı ve incelenen varyant
Tier seviyesi
Çıkış gücü (Watt)
Çıkış yılı
Modüler yapı
80 PLUS ve Cybenetics verimlilik sertifikaları
Üretici (OEM) ve platform bilgisi
ATX form faktörü ve ATX sürümü
DC çıkış gücü dağılımı (12V, 5V, 3.3V, 5VSB)
Sürekli güç çıkışı, çalışma sıcaklığı ve MTBF
Ürün açıklaması
Etiket ve iç yapı fotoğrafları
Fiziksel ölçüler
AC giriş özellikleri ve EMI filtresi bileşenleri
Primer devre bileşenleri (PFC, LLC, Bulk kapasitör, kontrolcüler vb.)
Sekonder devre bileşenleri (Doğrultucular, DC-DC, filtre kapasitörleri vb.)
5VSB hattı devre bileşenleri
Koruma devreleri (OCP, OVP, UVP, SCP, OPP, OTP vb.) ve mevcutsa tetikleme (Threshold) değerleri
Fan fotoğrafı, fan modeli, fan boyutu, yatak tipi, 0 RPM/Zero RPM desteği ve Cybenetics Lambda (gürültü) verileri
Kablo uzunlukları, kalınlıkları (AWG), konnektör sayıları ve kablo içerisinde kapasitör bulunup bulunmadığı
ATX 3.1 Transient Response sonuçları
Klasik Transient Response sonuçları
Voltaj regülasyonu
Ripple (dalgalanma) değerleri
Cross Load test sonuçları (12V tam yük ile 5V/3.3V tam yük senaryoları)
Üreticinin resmi ürün sayfası
İnceleme ve referans kaynakları (model başına maksimum 8 adede kadar)

Her modelde bu bilgilerin tamamı bulunmayabilir. Bazı modeller için üretici tarafından yeterli teknik bilgi paylaşılmadığından veya profesyonel laboratuvar incelemesi bulunmadığından belirli alanlar boş bırakılmış olabilir. Veritabanı yeni incelemeler yayınlandıkça düzenli olarak güncellenmektedir.​
 
eline sağlık. Arkadaşlar, sağlam bir beyaz 12VHPWR kablo / kablo seti önerebilecek var mı? Yoksa elimdeki güç kaynağını tamamen çıkarıp 1ST Player NGDP 1000W 80+ Gold modeline mi geçeyim"
 
eline sağlık. Arkadaşlar, sağlam bir beyaz 12VHPWR kablo / kablo seti önerebilecek var mı? Yoksa elimdeki güç kaynağını tamamen çıkarıp 1ST Player NGDP 1000W 80+ Gold modeline mi geçeyim"

Olabilir.
 
Cratosdan memnun değil misiniz, tek sorun kablosu mu?
Sistem topladığım dönem kaliteli beyaz PSU yoktu, 1ST Player da Jumbum’da vardı ama geç teslimat işine girmek istemedim. Yusuf Hoca ile bayağı konuştuk, Raijintek Cratos önerdi ve aldım. PSU’dan çok memnunum; ne CW var ne de fan sesi. O yüzden değiştirip macera aramak istemiyorum açıkçası. Kasa full beyaz olduğu için siyah kablolar gözüme batıyor, bu yüzden arayışa çıktım ama bulamadım. Ufak bir hesap yaptım; eldeki Cratos’u en kötü 4500 TL’ye satsam 1ST Player bana 2660 TL civarına denk geliyor.

@yusuf7878 AsiaHorse kablolar iyi diyorsanız değiştirmeye gerek öyle yaparım hocam Teşekkürler şimdiden .
 
Son düzenleme:
sıfır taksitli amazonda 4999tl, pahalı olmaz mı böyle?
amazon bakmadım hocam aldığım yerden baktım hepsiburada 5.500 tl di dip fiyat 4999 tl ise 4000 tl eder o halde satacak olsam
 
Sistem topladığım dönem kaliteli beyaz PSU yoktu, 1ST Player da Jumbum’da vardı ama geç teslimat işine girmek istemedim. Yusuf Hoca ile bayağı konuştuk, Raijintek Cratos önerdi ve aldım. PSU’dan çok memnunum; ne CW var ne de fan sesi. O yüzden değiştirip macera aramak istemiyorum açıkçası. Kasa full beyaz olduğu için siyah kablolar gözüme batıyor, bu yüzden arayışa çıktım ama bulamadım. Ufak bir hesap yaptım; eldeki Cratos’u en kötü 4500 TL’ye satsam 1ST Player bana 2660 TL civarına denk geliyor.

@yusuf7878 AsiaHorse kablolar iyi diyorsanız değiştirmeye gerek öyle yaparım hocam Teşekkürler şimdiden .
Ben memnun olmayanı görmedim. Eklenti yapmak istemiyorsan özel ürettirebilirsin.


Burası üretiyor heralde. Sorabilirsin.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,700
Mesajlar
11,267,958
Üyeler
202,693
Son üye
KARUS55
Geri
Top