AMD Radeon Asus Tuf Rx6900 XT Ekran Kartı Termal Pad Değişimi Destek Pls

dequb

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese merhaba iyi forumlar.

Yakın zamanda 2. Elden Tuf Rx 6900 xt ekran kartı aldım furmarkta stres testine soktuğumda 3 dakika gibi kısa sürede gpu 82-84 gpu hotspot 104-107 arası derecelere ulaşıyor. Önceki sahibi macunu yenilemiş ancak anladığım kadarıyla becerememiş. Mining döneminden kalma bilgilerimle ekran kartını parçalayıp ped ve macununu yenileyeceğim. Daha önce yaptım konuyla alakalı bir problem yok ama tecrübeli arkadaşlarımız biliyordur ki her blok ve her kart için farklı mm lerde padler kullanılıyor.

Macun olarak arctis mx-7 kullanıcam. Pad olarak da deli gibi araştırma yaptım ancak kesin bir bilgiye ulaşamıyorum ai a bile sorduğumda biri 2.5mm biri 3.00mm diyor ve aralarındaki fark sürekli kartı söküp tekrar iş yapmamı gerektiricek konu hakkında desteğinizi rica ederim.

Hangi bölüme kaç mm pad almam gerekiyor. Backplate olsun vram ve mosfetlerin üzerine olsun umarım yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler. 🙏🏼

Yakın zamanda 2. Elden Tuf Rx 6900 xt ekran kartı aldım furmarkta stres testine soktuğumda 3 dakika gibi kısa sürede gpu 82-84 gpu hotspot 104-107 arası derecelere ulaşıyor. Önceki sahibi macunu yenilemiş ancak anladığım kadarıyla becerememiş. Mining döneminden kalma bilgilerimle ekran kartını parçalayıp ped ve macununu yenileyeceğim. Daha önce yaptım konuyla alakalı bir problem yok ama tecrübeli arkadaşlarımız biliyordur ki her blok ve her kart için farklı mm lerde padler kullanılıyor.

Macun olarak arctis mx-7 kullanıcam. Pad olarak da deli gibi araştırma yaptım ancak kesin bir bilgiye ulaşamıyorum ai a bile sorduğumda biri 2.5mm biri 3.00mm diyor ve aralarındaki fark sürekli kartı söküp tekrar iş yapmamı gerektiricek konu hakkında desteğinizi rica ederim.

Hangi bölüme kaç mm pad almam gerekiyor. Backplate olsun vram ve mosfetlerin üzerine olsun umarım yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler. 🙏🏼
MX7 kağıt üstünde çok iyi macun fakat ekran kartları için pump-out sorunu teşkil edebilir. Bunun için bir arkadaş konu açtı istersen arkadaş deneyimini paylaşınca ona göre hareket edersin.

MX-7 3 aylık sonuçta *minimal* pumpout yapmış bir macun, neredeyse onun parasına faz değişimli pad var üstteki konudaki.

Yarına kargom gelir ve denerim.

Pad'lere girişmenizi çok önermem şayet vram'ler (HWINFO'daki memory junction) aşırı ısınmıyorsa.

MX-7 3 aylık sonuçta *minimal* pumpout yapmış bir macun, neredeyse onun parasına faz değişimli pad var üstteki konudaki.

Yarına kargom gelir ve denerim.

Pad'lere girişmenizi çok önermem şayet vram'ler (HWINFO'daki memory junction) aşırı ısınmıyorsa.
Yanlış hatırlamıyor isem (yine mining zamanından kalma hatırladıklarımla konuşuyorum) amd lerde 6800-6900xt lerde vram sıcaklığını göstermiyor diye hatırlıyorum. Emin değilim ama

Yanlış hatırlamıyor isem (yine mining zamanından kalma hatırladıklarımla konuşuyorum) amd lerde 6800-6900xt lerde vram sıcaklığını göstermiyor diye hatırlıyorum. Emin değilim ama
Hwinfo'da, özel bir yöntem ile memory junction ölçümü var.

1787839033437.webp

Küçük bir sakızı çiğneyip, gpuya macun sürmeden belleklerin üstüne koyup, bloğu yerleştirip kaldırdıktan sonra sakızın kalınlığını kumpasla ölçerek bulmuştum ben. Şimdi olsa termal putty uygulardım.

Hwinfo'da, özel bir yöntem ile memory junction ölçümü var.

Alıntıyı görüntüle
Doğrudur ama kart her ne kadar günümüzde çok geçerli bir kart olsa da hem yaşlandı hem de sökmüşken değiştirmek istiyorum çünkü bloğun backplateinde köşelerden sarkmaya başlamış padleri belki de önceki sahibi de değiştirdi ve yanlış mm kullandı. İşimi riske atmadan komple yenilemek istiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Küçük bir sakızı çiğneyip, gpuya macun sürmeden belleklerin üstüne koyup, bloğu yerleştirip kaldırdıktan sonra sakızın kalınlığını kumpasla ölçerek bulmuştum ben. Şimdi olsa termal putty uygulardım.
Termal putty leri gördüm ilgimi de çekti aslında ama kullanan var mı bana çok güvensiz hissettiriyor sanki sadece bir yer bi tık kalın kalsa tüm devlere yayılacakmış gibi. Deneyen var mı?

Pad kalınlıklarını bilmiyorum ama mutlaka internette bir şema vardır diye düşünüyorum. Ölçülerden hiç emin değilsen veya ölçmek için kumpasın yoksa termal pad yerine putty tercih edebilirsin. Putty alırsan da tavsiyem gpu için faz değişimli bir termal pad bakman. Mx-7 belli bir süre sonra pump-out yapmaya başlayacaktır. Faz değişimli pad alırsan, bir kez bakım yaptığında 2-3 sene minimum kafan rahat kullanırsın.

bende 6900xt alıcam pg ile ama bakalım 6600 satılsın

mx6 pompout yapıyordu mx7 daha yoğun sanırım

Tavsiyem öncelikle youtube'da Nebi Akgün'ün Bu Ekran Kartı Nasıl Hala Çalışıyor ? (GPU Bakım Rehberi) videosunu izlemeniz.
Varsa kumpas ile çıkan eski padlerin kalınlıklarını ölçmeniz ve ona göre yenisi ile değiştirmeniz. Yalnız ölçerken unutmayalım ezildikleri için bir tık incelmişlerdir. Yani atıyorum kumpasla ölçtük 1mm geldi o kesin 1,5mm kalındır. Nebi'nin videosu gayet açıklayıcı. Bence bir şey yapmadan önce onu izlemeniz.

bende 6900xt alıcam pg ile ama bakalım 6600 satılsın

mx6 pompout yapıyordu mx7 daha yoğun sanırım
TFX Thermalright mx7 ye göre daha yoğun ve gpu için macun direkt düşünebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,911
Üyeler
202,428
Son üye
TARIK30
Geri