Radeon RX 9070 XT Hazır Sistem Öneri

Psu’yu kesinlikle yükseltmen lazım. Anakart ucu ucuna yeter herhalde ama ssd soğutucu yok o anakartta, yazık edersin dediğin ssd’ye.
Kasayı Corsair 3500x
Rami goodram 32 Gb
İşlemciyi 9800x3d yapacaksan da anakartı B850m-k yapman kafanda soru işareti kalmasını engeller

Psu’yu kesinlikle yükseltmen lazım. Anakart ucu ucuna yeter herhalde ama ssd soğutucu yok o anakartta, yazık edersin dediğin ssd’ye.
Kasayı Corsair 3500x
Rami goodram 32 Gb
İşlemciyi 9800x3d yapacaksan da anakartı B850m-k yapman kafanda soru işareti kalmasını engeller
B850m de soğutucu var mı acaba başka ne alabilirim anakart için kasa için thermaltake 380 i düşünmüştüm corsair mi önerirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tek tek toplamak daha ucuza gelir
Bakıyorum tek tek ama daha pahalı geliyor indirim mi kovalamak lazım ?

B850m de soğutucu var mı acaba başka ne alabilirim anakart için kasa için thermaltake 380 i düşünmüştüm corsair mi önerirsin

Bakıyorum tek tek ama daha pahalı geliyor indirim mi kovalamak lazım ?
Maximum bütçeniz nedir ben size parça parça linkleri atarım

B850m-k’da var. Diğer anakartlar çok pahalı.
Corsair Psu işinin Vakko’su

Şöyle bir sistem 130k civarına geliyor tek tek alınca. Yanlarındaki fiyatlar parçaların ortalama fiyatları. Model yazmayanlarda ise ortalama bir bütçe yazmıştım. Tek tek almak her koşulda çok daha mantıklı bence.

edit: ayrıca taksit seçeneklerinde de elini çok rahatlatıyor.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-08-28 at 16.26.56.webp
    WhatsApp Image 2026-08-28 at 16.26.56.webp
    34.8 KB · Hit: 46

Şöyle bir sistem 130k civarına geliyor tek tek alınca. Yanlarındaki fiyatlar parçaların ortalama fiyatları. Model yazmayanlarda ise ortalama bir bütçe yazmıştım. Tek tek almak her koşulda çok daha mantıklı bence.
O fiyattaki sisteme 16 ram düşük kalır

rami 3-5 ay idarelik 16 yazmıştım kendime göre. sonrasında 32ye upgrade edeceğim

edit: ayrıca taksit seçeneklerinde de elini çok rahatlatıyor.
Bu arada neden bu kadar pahalı bileşenler seçtiniz biraz dengesiz olmuş, boş kasaya 10k vermek çok fazla bence, power supply iyi ama 1000w Gold ve aynı kalitede daha ucuz PSU lar var, ssd kaç TB bilmiyorum ama benim seçtiğim 2 TB, bu işlemci için X serisi anakarta gerek yok, bazı b650 ler bile yeterli

Sadece ssd olarak Samsung pro 13000 yükleme hızlısını düşünüyorum

Bu arada neden bu kadar pahali bileşenler seçtiniz biraz dengesiz olmuş, boş kasaya 10k vermek çok fazla bence, power supply iyi ama 1000w Gold ve aynı kalitede daha ucuz PSU lar var, ssd kaç TB bilmiyorum ama benim seçtiğim 2 TB, bu işlemci için X serisi anakarta gerek yok, bazı b650 ler bile yeterli
kasa için biraz estetiği için bütçe yükselttim açıkçası. zaten henüz almadım sadece düşüncem bu ama lian li v100r de aklımın bir köşesinde. git gel yaşıyorum son kararı vermedim henüz. psu için öneri sunar mısın hocam ?

ssd için 1 tb düşünüyorum çünkü elimde 500gb da var ekstradan yeterli olur diye düşünüyorum ama fırsat denk gelirse 2tb düşünürüm.
anakart için ise şuan için yeterli olanı değil de bileşenleri upgrade edeceğim zaman beni kısıtlamayacak ve geleceğe dönük olarak elimi rahatlatacak bir anakart almak istediğim için bütçeden kısmadım

Geri