Abimin klasik lafıdırmasraf çıkarma durduk yere.yetiyor.
Abimin klasik lafıdırmasraf çıkarma durduk yere.yetiyor.
artic sessiz falan değil.yalan söylüyolar.14 cmlik artic-pro pst fan var 800 rpmde bile sesli.anca 400-500 de sessiz.al bir noc premium fan anlıyacaksın beni.Abimin klasik lafıdır![]()
tahmini -10 derece
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
olay noctuedan kaynaklanmıyor.türkiyedeki satıcılardan kaynaklanıyor.benimde 200 lük fanım tetik almamaya başladı kasada.piyasada 200 lük fan bulmak zor.iyiki jumbum ltd var.kaliteyi pahalıya evimize taşıyor. geçen hafta 3000 tl verdim ama tam premium fan ve 15-20 sene fan bakmam artık.aslında ekran kartına verrdiğim paranın yanında bu devirde hiç kalıyor para.ama nedense rame ve fana gelince pahalı geliyor hepsi.
Noctua NF-A20 PWM sessiz 200 mm Premium-FAN : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Noctua NF-A20 PWM sessiz 200 mm Premium-FAN : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
görüntüsü çok tatlıŞunun yerine thermaltake spirit evo alın aynı ürün çok daha ucuz.
Kesinlikle TR de olması gereken bir ürün. Fakat noctua'yı bazı konularda hiç anlayamıyorum. 850-1000W bir psu çıkarıp pazarın %90'ına ürün satabilecekken gidip 1600w çıkarıyorlar. Birde fan rengi mevzusu var. Yıllardır beyaz fan yapamıyorlar ne hikmetse. Altı üstü kahverengi boya yerine beyaza daldırıcan bu kadar zor olmamalı.Arkadasa ilaveten;
Çogu yeni nesil noctua yı bilmez veya bilgi sahibi degildir.
Ki gunumuzde bilesen ederleri yapay zeka vs yuzunden aşırı arttı.
Alım gucumuzde zaten dusuyor.
2000 lerde pc toplarken, noctua olmazsa olmazlarımız arasındaydı mesela..
Simdi termalright vs.
Ekartı nvidia deyince evga,
Amd deyince saphire gelirdi vs vs…
Menleketimde Bisküvi denince eti,
Pc esrafında Soğutma ve sessizlik deyince noctua gelir.
Evga, asus, seasonicl ile projeleri vardı..
Mesela:
Alıntıyı görüntüle
Ne alaka hocam pahalıya pahalı denmesin mi o fanların fiyatlarının normal olduğunu düşünüyorsanız bilmiyorum benim kasamda 9 tane fan var sırf fan almaya kalksam 20 bin tl ediyorAyrıca insanlar bir lian li fana sırf ekranı var diye 3.000TL,boş kasasına 7.000 verirken veya ROG ismi uğruna +6.000TL verirken gidip Noctua'ya bu kadar tepki olmasını anlamıyorum. Madem pahalı geliyor yorum yapmadan geçin.
Lian Li fanlara tonla kişi o kadar para bayılıyor zaten. Onlarda bu yorumlar olmuyor ne hikmetse. Ayrıca herkes gidip abi çok pahalı ya dese ne değişecek tam olarak? Konuda bomboş bir mesaj topluluğundan başka bir şey olmayacak.Ne alaka hocam pahalıya pahalı denmesin mi o fanların fiyatlarının normal olduğunu düşünüyorsanız bilmiyorum benim kasamda 9 tane fan var sırf fan almaya kalksam 20 bin tl ediyor
Neyse hocam istediğinizi alabilirsiniz ayrıca lian li fanların fiyatlarınıda çok saçma buluyorum haberiniz olsunLian Li fanlara tonla kişi o kadar para bayılıyor zaten. Onlarda bu yorun olmuyor ne hikmetse. Ayrıca herkes gidip abi çok pahalı ya dese ne değişecek tam olarak? Konuda bomboş bir mesaj topluluğundan başka bir şey olmayacak.
şu yazdığımın nesini anlamıyorsunuz...
''artic sessiz falan değil.yalan söylüyolar.14 cmlik artic-pro pst fan var 800 rpmde bile sesli.anca 400-500 de sessiz.al bir noc premium fan anlıyacaksın beni.''
ben de fiyatların farkındayım diyorum.bir artic ile noctue premiumu karşılaştırman yanlış.ama noctunun premium olmayan daha düşük modelleri mevcut.onlar genelde siyah ya da gri renkte oluyorlar.işte onları artic ile kıyaslayabilirsin.çünkü dengi bu modeller.ama artic gibi sesliler bu noctunun bu modelleri.ama şu avar: kimisi belirli bir ses düzeyini kaldırabiliyor ve o onun için sessizlik anlamına geliyor fanlarda.f-p ürün araştırıyorsan; eskiden bu teknobiyotik akasa venom sarı renkli olanından satıyordu.tam f-p idi.bu fanların vaadi 700-800 rpm de fısıltı sessizliği+üstün soğutma perfermansıydı.hakikaten de öyleydi.700-800 rpm e alıyordum fanı 55-60 cfm civarı kuvvetli hava üflüyordu ve aşırı sessizdi.hem de çok ucuzdu.sonra bu sarı venomların yerini daha düşük seviye modellerinden siyah renkli venomlar aldı.aynı siyah veya gri renki noctular misali kuvvetli hava üflüyordu ama sessiz değildi sarı venomlar gibi.sonra bir ara sordum artık akasa venom gelmeyecekmi diye teknobiyotik bana artık satılmayacağını onun yerine daha uygun artic almamı önerdiler.ben de aldım ama akasa sarı venom gibi değillerdi.akasa sarı venomların noctu premiuma kafa tutacak seviyedeydi.kullanım ömrü hariç.akasa venomlara mtbf:50bin saat verilmişken; noctuya adamlar ortalama 150bin saat kullanım ömrü vaad ediyor.bu akasa ile noctunun aralarında ne derece kaliteli motor kullandığının kanıtı.biri 50 bin saat ömür kalitesinde motor kullanmış,diğeri 150bin.aynı ssd ömürleri gibi fanlartda da kullanılan malzeme kalitesi ömrü belirliyor.eskiden noctue premium fanlar amazonda çok uygun fiyata satılıyordu.sonra noctunun değeri anlaşıldı fiyatlar 3 e katlandı diğerlerine kıyasla.birçok kişi bunları bu fiyattan almakta zorlanınca satışlar kalktı.yani artic noctu premium fanlara fark atar lafı noctuya sahip olamayanların avuntusudur.bunu zaten dünya çapında noctu premium satın alan ve altına yorum atanların verdiği derecelere baksan anlarsın aradaki farkı.hepsi 5 yıldız.yorum atanların memnun olmadıkları tek şey fiyatı.aşırı pahalı.ama dediğin gibi imkanı olmayanlar için f-p ürünü olarak şu an arctic fanlar fazlasıyla yeter.
Aynen haklısın, hep premium sınıfta yapıyorlar.Kesinlikle TR de olması gereken bir ürün. Fakat noctua'yı bazı konularda hiç anlayamıyorum. 850-1000W bir psu çıkarıp pazarın %90'ına ürün satabilecekken gidip 1600w çıkarıyorlar. Birde fan rengi mevzusu var. Yıllardır beyaz fan yapamıyorlar ne hikmetse. Altı üstü kahverengi boya yerine beyaza daldırıcan bu kadar zor olmamalı.