Lenovo Yoga Tab: Fiyat/Performans Canavarı

Yağız.

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
405
Arkadaşlar bu aslında incelemenin düzenlenmiş ikinci halidir. Normalde diğer markalara çok sataşmayacaktım ancak tableti kullanmayan ve sadece bir siteden alınma hangi koşullarda bile yapıldığı bilinmeyen bir test ile forumda fanboylar beni illallah ettirince artık tüm şeffaflığı ile gereksiz detaylı, aklınızda 1 soru kalmayacak bir inceleme yapıyorum
Veriler hem kendi kullanimimdan hem de 5 farklı siteden alinmistir
Öncelikle çok tablet elden geçirdim ancak bu tablet bana kalırsa piyasada fiyatını en çok hakeden tablet sebebini anlatınca anlayacaksınız

EKRAN
Tablet 3.2k 144hz 800 nit 340 ppi LTPS 11,1 inç bir ekranla geliyor tabii herkes bunun ne kadar iyi olduğunu bilmek zorunda olmadığı için karşılastırarak anlatayım. Örneğin şuan aralarında iki katı fiyat farkı bulunan s11 2.5k 274 ppi 120 hz 1000 nit amoled ekranla geliyor. Benzer fiyattaki honor v9 ise 2.8k 291 ppi 144 hz 500 nit IPS ile geliyor. Benzer fiyattaki ipad a16 yı geçiyorum çünkü ekranı gerçekten kötü bu yüzden direk iki katından fazla fiyat farkı olan Air m4 ile kıyaslayalım. İpad air m4 yaklaşık 2k 60 hz 264 ppi 500 nit IPS ile geliyor. Aynı fiyattaki s10 fe de 2.3K 90hz 800 nit 249ppi TFT bir ekran ile geliyor.

Özellikle kıyasta benzer boyuttaki çok satan tabletleri seçtim ki adaletli olsun. Buna rağmen aynı fiyattaki tabletlere göre lenovonun ekranı çok önde

PERFORMANS
Tablet 256 gb hafıza ve ufs 4.0 12 gb ram ile geliyor
Burada yoga tab fiyatına göre çok güçlü olan 8 gen 3 kulllanıyor. Peki nasıl derseniz aslında burada lenovo 2 çekirdeği kırpmış ve bu sayede işlemci maliyetini biraz daha azaltmış. Diyebilirsiniz ki performansa etkisi ne olur? Aslında GPU değişmediği için oyunlarda yine benzer performans sunar. Ancak kırpılan 1 verimlilik çekirdeği pil tüketimini biraz arttırabilir. Şimdi burada hemen bu sebebe bağlayıp bu yüzden şarjı az dayanıyor diyen çok sayıda kişi var bunu da resimle anlatayım
1000001098.webp

Testlere göre yoga tab kırpılmış olsa dahi calışırken rakiplerine göre en az enerji tüketen 2. boştayken en az enerji tüketen ise 1. işlemci olarak karşımıza çıkıyor
Detaylı anlatmak için s10fe çalışırken en az enerji tüketen ancak aralarında yüzde 10 enerji tüketim farkı varken yoga tab s10 fe den iki katı daha güçlü bir işlemci sunuyor.
Honor v9 dan ise hem daha az güç tüketip v11 testine göre yüzde 50 güçlüyken pad 8 ile benzer güçte olmalarına rağmen çalışırken çok daha az enerji tüketiyor.
Normalde bu kadar detaya girmeyecektim ancak bazılarının HİSSİYATINA göre tablet bu kırpılma yüzünden çok batarya yiyormuş bunu da çözdük sayıyorum özetle AYNI ekran ayarlarinda kullanırsanız Lenovo yüzde 50 bile olabilecek bir fark verecektir ancak başta yazdığım gibi bu ekran kalitesi sebebi ile çok fazla şarj yemeye değil yeme potansiyeline sahip. Yani bunu Lamborghini gibi kullanıp diğerlerini ise Tofaş gibi kullanıp aynı benzini yakmasinı beklemek saçma olur aşağıda benzer koşullarda internette gezinme testini de paylaştım
Sıcaklık konusunda ise ortalama 35 derecede çalışıyor

BATARYA
En çok tartışılan konu çünkü bu tabletin vurulabilecek tek noktası.
Ancak tablet ekranının kalitesi sebebi ile maks ayarlarda çok şarj yeme potansiyeline sahip. Yoksa normal kullanımda rakiplerinden çok daha verimli. Bunlara ek 8860 mah 45w destekli geliyor. Ben genel kullanımda 9 saat ekran süresi aldım ancak bu değişken bir değerdir. Kullanıma bağlı 5.5 ile 10+ şeklinde değişebilir
1000001101.webp

1000001100.webp

SES
Çoğu kişi bahsetmiyor ama tabletin bana göre tek falsosu ses olmuş. Tablette 4 adet dolby atmos destekli hoparlör bulunuyor. (2x tweeter + 2x woofer) Ses seviyesi gayet yüksek ancak fiyatındaki genel tabletlere bakarsak Honor bu konuda daha iyi iş çıkarıyor. Ses kalitesi kötü değil hatta bunu çoğu kişi yan yana koymadan hissetmeyebilir ama sadece bu konuda bir tablet alacaksanız Honor daha iyi ses deneyimi sunacaktır.
Yani tablet ortalama bir ses deneyimi sunuyor.

KALEM
Arkadaşlar bakın ben çizim de yapan biri olarak bu fiyata sadece Huawei marka kalemleri beğenirdim ta ki pro pen kullanana kadar. Tüm kalemleri denedim ama bu kalemin artık hayatımda özel bir yeri var!
Bunun en büyük sebebi içindeki haptic sensörü sayesinde başka hiçbir tablet kaleminde olmayan seçtiğiniz kalemin hissiyatını verme özelliği.
Bunun da üstüne bu fiyata sektör standartını (samsung, apple) ikiye katlayan basınç hassasiyeti ile gelmesi ve tuş yerine dokunmatik alanınının olması da bu kalemi daha özel yapıyor

Tabletin kötü yanlarina gelirsek aksesuarını bulmak zor. Mesela (klavyeli olsa fiyatını anlarım) klavyesiz 4k ya satılan kılıfı dışında piyasada kılıfı yok. Belli tabletlerin kılıfı uysa da bunlarda da kalem tam oturmayabiliyor. Ayrıca 256 gb yetmezse sd kart yuvası yok ve genelde garantisi 2 ay önce başlayabiliyor ancak faturayı yüklü gelen uygulamasına atarsanız bunu 1 2 saate düzeltiyorlar. Aldıktan sonra garantisini bu uygulamadan kontrol etmeyi unutmayin
Bunlara ek kötü özellik diyemem çünkü bu piyasadaki genel tabletlerin sorunu, tablet Android 15 ile geliyor ve 16 almış durumda son olarak 18 de alacak ve 2029 sonuna kadar güvenlik güncellemesi var ancak burada samsung 3 4 yıl daha fazla güncelleme sunuyor. Tabii ki güncelleme desteği bitse dahi tablet çalışmaya devam edecek bunu bu konuyu dikkate alacaklar için belirttim. Yani bu kötü bir özellikten ziyade samsung un çok iyi bir özelliği.

Bunlara ek metal kasa ile geliyor ve büyüklüğüne oranla rakiplerine göre ortalama bir ağırlığa sahip, wifi 7 destekliyor. 2 aylık adobe express ve 3 aylık perplexity pro üyeliği var ancak ben daha perplexity alamadım alınca güncellerim. Bunların da ederi bi 3500 TL vardır.

Uzun bir yazı oldu belki gözümden kaçmış birkaç hata olabilir bunları yorumlarda yazarsanız düzeltirim

Özellikle Türkiye de böyle güzel bir tabletin incelemesi olmadığından bunu paylaşmak istedim sanırım reklam bütçesi çok ayırmamışlar. Tabletten gayet memnun kaldım ve bence şuan piyasada fiyatını en çok hakeden tablet konumunda. Altta meraklısına farklı incelemeler de paylaştım
Güncel fiyatı 19500 daha tanınır bir satıcıdan alayım diyorsanız 20500 belli kartlara peşin 6 taksit imkanı da var
https://www.notebookcheck.net/A-won...comings-Lenovo-Yoga-Tab-review.1135798.0.html (Özellikle resimleri aldığım site kendilerine teşekkürler)

Son düzenleme:
Özellikle bu tablet hakkında bir tane teknoloji kanalının video yapmaması bu kanalların tek kuruş almadan inceleme atmadiklarina inanmami sağladı
Dandirik fahiş fiyatlı tabletleri önerirler de su fiyata su tableti anlatıp insanlara yardimci olmazlar cep daha önemli tabii ama sozde biz bir aileyiz

6 çekirdekli işlemci %20 kayıp oluşturmaz. Antutu V11 testi benzer 8 gen 3 cihazlar ile benzer. Çünkü kesilen çekirdekleri 1 verimlilik çekirdeği ve 1 yardımcı çekirdek. 1-5-2 yerine 1-4-1 şeklinde. Verimlilik çekirdeği batarya performansından götürüyor.

Mesela batarya performansı hakkında bir uzun kullanım deneyimi bildirmemişsin. Benzer segment tabletlere kıyasla kötü bir batarya performansı var. Bu 6 core 8g3 kaynaklı.

Ama tabii ki tabletin TR piyasasının en f/p tableti olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 40k bütçem var Android tablet almam gereken diyene derim ki paran cebinde kalsın Yoga Tab al, o derece iyi bir fiyatı var.

Performans anlamında mobil oyunlar tamamen ama çekirdeğe bakar, o aynı. Emulasyon tarafında Nintendo Switch ve Steam oyunları da GPU'ya bakar ve Adreno 750 aynen duruyor. Yani 6 core olması sadece bataryayı belki menü içindeki hızı etkiliyor ama fark edilir mi bilmiyorum. Şahsen edilemez.

Çok yüzeysel bir inceleme olmuş diyebilirim. Ama sonuç olarak tablet harika zaten.

6 çekirdekli işlemci %20 kayıp oluşturmaz. Antutu V11 testi benzer 8 gen 3 cihazlar ile benzer. Çünkü kesilen çekirdekleri 1 verimlilik çekirdeği ve 1 yardımcı çekirdek. 1-5-2 yerine 1-4-1 şeklinde. Verimlilik çekirdeği batarya performansından götürüyor.

Mesela batarya performansı hakkında bir uzun kullanım deneyimi bildirmemişsin. Benzer segment tabletlere kıyasla kötü bir batarya performansı var. Bu 6 core 8g3 kaynaklı.

Ama tabii ki tabletin TR piyasasının en f/p tableti olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 40k bütçem var Android tablet almam gereken diyene derim ki paran cebinde kalsın Yoga Tab al, o derece iyi bir fiyatı var.

Performans anlamında mobil oyunlar tamamen ama çekirdeğe bakar, o aynı. Emulasyon tarafında Nintendo Switch ve Steam oyunları da GPU'ya bakar ve Adreno 750 aynen duruyor. Yani 6 core olması sadece bataryayı belki menü içindeki hızı etkiliyor ama fark edilir mi bilmiyorum. Şahsen edilemez.

Çok yüzeysel bir inceleme olmuş diyebilirim. Ama sonuç olarak tablet harika zaten.
Tablet daha yeni geldi başkan zaten bazı kısımlari düzenleyeceğimi yazdım bu sebepten pili daha test edemedim
Ayrıca ilk defa böyle uzun bir inceleme yaptım yani acemi olduğumu kabul edebilirim :D tesekkurler ek bilgiler için
Performans kaybı ağır yükte hissedilir zaten onu da düzenledim
Yarın 0 100 testi yapacağım ama bugün kullanımıma göre normal 60hz kullanımda 8 10 saat çıkarır gibi duruyor

İncelemede birçok kısmı düzenledim hata varsa yazabilirsiniz

Son düzenleme:
Selam dostlar neredeyse her markanın tabletini elden geçirmiş olsam dahi sadece bu tablet için incele yapmak istedim çünkü bu tabletin tr de incelemesi yok. Youtube da sadece 2 kişi videosunu çekmiş 1 tanesi de yanlış bilgilerle dolu. 2. Nedenim ise bana kalırsa şuan piyasadaki tüm tabletler arasında en fiyat/performans ve fiyatını hak eden tablet olması zaten anlatınca sebebini anlayacaksınız.

Tabletin güncel fiyatı kalem dahil hepsiburada satıcısında 20500 iken ben geçen hafta visa indirimi ile peşin 6 taksit 19500 e aldım

EKRAN
Öncelikle tablet 3.2k 144hz 800 nit 340 ppi ltps 11,1 inç bir ekranla geliyor tabii herkes bunun ne kadar iyi olduğunu bilmek zorunda olmadığı için karşılastırarak anlatayım. Örneğin aralarında iki katı fiyat farkı bulunan s11 2.5k 274 ppi 120 hz 1000 nit amoled ekranla geliyor. Benzer fiyattaki honor v9 ise 2.8k 291 ppi 144 hz 500 nit ips ile geliyor. Benzer fiyattaki ipad a16 yı geçiyorum çünkü ekranı çok kötü bu yüzden direk iki katından fazla fiyat farkı olan m4 ile kıyaslayalım. İpad air m4 de yaklaşık 2k 60 hz 264 ppi 500 nit ips ile geliyor.

Bakın burada yazdığım tüm modellerin ekranlarını benzer boyutlarda seçtim ki ppi ve çözünürlük konusunda adaletsizlik olmasın. Ayrıca karşılaştırmaya çok satan modelleri koydum
Bunlara rağmen Lenovo hem çok daha ucuz hem de rakiplerinin çok önünde aradaki farkı çok net hissettiriyor.

PERFORMANS
Performans konusuna gelirsek tabette 256 gb hafıza, 12gb ram ve ufs 4.0 bulunuyor.

İşlemcisi ise snapdragon 8 gen 3! Sektörü bilenler demiştir bu genel özelliklerle bu iyi işlemciyi nasıl koydular? Aslında burada şöyle bir durum var bu işlemci 8 gen 3 ün 2 çekirdeğinin kırpılmış hali gibi. Yani belki yerlerde hafif performans kayıpları yasatabilir. Ancak bu farkı ancak işlemciyi aşırı zorlarsaniz hissedersiniz normal oyun vb performansinda hemen hemen aynı performansı verir ki kırpılmis olsa dahi 35k 40k bandındaki işlemcilere meydan okuyor. İşlemcinin kırpılmıs da olsa 8 gen 3 olduğunu unutmayın. Gördüğüm tek rakibi pad mini ki o da küçük ekranlı (8.8) ve oyun odaklı tasarlanmış bir tablet arada yüzde 20 fark vardır.
Özetle işlemcisi de fiyatı için gayet iyi

SARJ
8860 mah yetiyor ve 45w hızlı şarj desteklemekte
Tableti tam şarj edip buraya kaç saat ekran süresi verdiğini de yazacağım

KALEM
Arkadaşlar bakın ben çizim de yapan biri olarak bu fiyata sadece Huawei in kalemlerini beğenirdim taki pro pen kullanana kadar. Tüm kalemleri denedim ama bu hayatımda denediğim en iyi kalem!
Bunun en büyük sebebi içindeki sensör sayesinde başka hiçbir tablet kaleminde olmayan seçtiğiniz kalemin hissiyatını verme özelliği.
Bunun da üstüne bu fiyata sektör standartını (samsung, apple) ikiye katlayan basınç hassasiyeti ile gelmesi ve tuş yerine dokunmatik alanınının olması da bu kalemi daha özel yapıyor ayrıca manyetik şarj oluyor.
Bu fiyattaki (20k) tabletlerde genelde çizgi ucun arkasında gelir ve bazen kalemin tam basdığı yerde çıkmaz. Yoga tabde bu durum yok ve 144 hz de çizgiyle uç eşzamanlı gidiyor. Kısaca bu fiyat bandının çok üstünde bir kalem deneyimi var.

Bunların dışında metal gövde ve 45w hızlı şarj özelliği ile geliyor. Tablette 4 adet dolby atmos ses sistemi bulunuyor (2x tweeter + 2x woofer) ve sesi yüksek ancak ben ses konusunda genel tabletler arasında honoru daha kaliteli buluyorum. Ek olarak wifi 7 destekliyor ve bilgisayar modu da var.

Android 15 ile gelip 18 dahil 18 e kadar güncelleme desteği, 2029 sonuna kadar da güvenlik güncellemesi alacak.
Ayrıca kendi sitelerinde "Adobe Express ve Lightroom for Mobile'ın 2 aylık deneme sürümlerinin keyfini çıkarın. 3 aylık ücretsiz Perplexity Pro" yazmışlar ederi bi 2500 tl falan sanırım

Tabletin kötü yanı aksesuarını bulmak zor. Mesela kılıfı yok olan klavyesiz kılıfı da 4k (ki klavyeli olsa olabilir ama düz kılıfa bu para değmez) bazıları redmi pad 2 kılıfı uyuyor demiş ama uysa bile kalem manyetik şarj olduğundan çıkarıp durmak zorunda kalırsınız. İkincisi 256 gb yetmezse sd kart yuvası yok. Üçüncüsü ise tabletin kutusunda adaptör kutusu var ama içi boş :D Türkiye de kutudan çıkarmışlar, globalde kutuya dahil

Uzun bir yazı oldu belki birkaç hata olabilir bunları yorumlarda yazarsanız düzeltirim
Özellikle Türkiye de böyle güzel bir tabletin incelemesi olmadığından bunu paylaşmak istedim sanırım reklam bütçesi çok ayırmamışlar. Altta daha detaylı bir inceleme paylaştım. Ben kardeşim için aldım o da gayet memnun.

Edit hepsiburada fiyatı 21000 yapmış yine de değer
cellularline universal 11 kılıfı var belki işinizi görür 1k

Bu incelemeden sonra canım lenovo yoga tab çekiyor 🤧

Tableti çok merak ettim. Genelde samsung, huawei ve honor odağımdaki markalardı.
Ben de öyle düşünüyordum ama aslında Lenovo uzun süredir bu sektörde ve kendini de kanıtlamış servisi bulunan bir marka

Arayuz de öyle diğer bilinmeyen markalar gibi değil bir Samsung honor aldığınızda gelen neredeyse tüm özellikleri ve fazlasını koymuşlar

Ancak alacaklar dikkat etsin garanti 1 2 ay önce başlamış olabiliyor
Sıfır cihaz olsa da bunu yaşayan çok gordum ama düzeltmesi kolay
Yüklü gelen vantage uygulamasına girin, oradan hizmete tıklayın ve yanlış garanti ile ilgili yardım kutusuna gidin
Daha sonra ilgili konuyu seçip faturayı atıyorsunuz duzeltiyorlar

Son düzenleme:

Bu satıcıdan alınır mı 6 taksit yapıyor
3 yorum almış üründen 2 kişi memnun biri ilgiyi beğenmemiş
Ancak İzmir'de mağazasi varmış, haritalarda yazınca çıkıyor ve Trendyol bilgisi uyusuyor
Ancak ben satıcı Hepsiburada diye 20500 e ondan alirdim
Magazadan almak isteyenler için ise Teknosa da indirim ile 22500 diğerlerinde 25k ya satılıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İyi kötü deneyemi olanlar da burada paylasabilir internette bu tabletin çok incelemesi yok
İşlemciyi zorlayabilecek bir oyun render 3d modelleme vb işi varsa da sormak isteyen sorabilir ben de işlemciyi sınamak istiyorum

Son düzenleme:
Benim için fiyat önemli değil Max taksit olsun yeter tablet alma düşüncem var baktım forumda da FP diye paylaşım yapılmış alayım dedim yani araştırmaya tahammülüm yok FP olsun ders oyun dizi film için aksın bana yeter yks hazırlanıyorum PDF ten test çözerim not alırım vs. Ünide de lazım olur güvenilir taksit yapan yer varsa yazarsanız sevinirim

Benim için fiyat önemli değil Max taksit olsun yeter tablet alma düşüncem var baktım forumda da FP diye paylaşım yapılmış alayım dedim yani araştırmaya tahammülüm yok FP olsun ders oyun dizi film için aksın bana yeter yks hazırlanıyorum PDF ten test çözerim not alırım vs. Ünide de lazım olur güvenilir taksit yapan yer varsa yazarsanız sevinirim
Hepsiburada 20500 TL 6 ay peşin yapıyor

Geri