Bilgisayar Toplamama Yardımcı Olurmusunuz

hasanlotr

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar hocalarım, donanım konusunda o kadar çok bilgim yok 100-110bin tl bandandında bütçem var yüksek performanslı oyunlar oynayacağım her türden, adobe uygulamaları kullanacağım, beni uzun süre götürmesini istiyorum, depolama alanıda fazla olursa tadından yenmez yardımcı olurmusunuz oyun oynarken kafam rahat olsun. lütfen.

Selamlar hocalarım, donanım konusunda o kadar çok bilgim yok 100-110bin tl bandandında bütçem var yüksek performanslı oyunlar oynayacağım her türden, adobe uygulamaları kullanacağım, beni uzun süre götürmesini istiyorum, depolama alanıda fazla olursa tadından yenmez yardımcı olurmusunuz oyun oynarken kafam rahat olsun. lütfen.
monitör ve ekipmanlar da dahilmi bütçeye

monitör ve ekipmanlar da dahilmi bütçeye
hayır efendim değil aslında dahil olsamı diye düşündüm ama herşeyin en kaliteli ve yeni nesil olmasını istediğim için onları daha sonra çıkardım fakat sizden kasa için yardımcı olmanızı istiyorum efendim

paran nakitmi yoksa taksitlimi alacaksın

5080 le zor o bütçelere ama 5070ti indirimi kovalamaya başlayın bence. Allah kolaylık versin. Günde 5 vakit Vatanın sitesine girmelisiniz

İşlemci

Anakart

Ekran Kartı

RAM (3 seçenek var taksit kısıtlı olduğu için size bıraktım seçimi)

SSD

İşlemci Soğutucu

PSU (Fazla bile, seçme nedenim fiyat-performans olması ve geleceğe yatırım)

Kasa (Keyfi başka bir kasa seçebilirsiniz şart olma özelliği yok)

Son düzenleme:
işlemci - 9700x - 7800X3D - 9800X3D - intel istiyorsan da son çıkardıkları K Plus serileri hiçte AmD den aşağı kalır değil neredeyse denk ama işlemciye de ne alırsan al 12-22k arası yazarsın - Amd alman şöyle avantaj adamlar zen 6 işlemcileri de bu sistemlere entegre getirecek yeniden anakart almaya gerek kalmayacak
Ekran kartı - 9070 / XT 16GB - 5070 Ti - 5080 - 30 -100 bin arası daha çok oyun odaklıysan 9070 XT üzerine para vermene gerek yok - 32-40k
Anakart-850-870X serilerinden ortalama 8-22k yaz 8-14k arası çok rahat rahat yeter modellere göz at tip olarak beğen sonra fazlarına artılarına bakarsın oyunlara fazla bile ama arada X işlerde kullanıcam diyorsun- msi Tomhawk serisi / gigabyte aurus serisi / asus tuf-rog serisi ve bir çok güzel model var piyasada ultra farkları yok aslında
Ram - patriot 6000 30 cl 11-12bin arası - Goodram 2x 16 kit arada 22-23 bine düşüyor -yada 2x 24 gb vengance ram satıyorlar 30 bine - AMD için 30 cl 6000 mhz olabilen ramlere odaklan ama olmuyorsa da çooook büyük sorun değil- garanti ağı çok güçlü olsun diyorsan 2-3 fazla verip kingston alabilirsin.
ssd -piyasada bilinen herhangi bir gen 4-5 hangisi ucuzsa alabilirsin-kioxia/msi/wd/lexar/kingston/goodram/samsung 1 tb alacaksan 6-12 arası 2 Tb alacaksan 12-30 arasına yolu var ama ortalama TB olarak sen onu 6-8 arası düşün.
soğutucu sıvı olacaksa 3-7k artic ve bir çok marka var - havalar 1.5-3k mesela thermalright phantom spirit 120
Kasa 3-5 arası yeter ama ben şekle önem veriyorum az daha özel diyorsan 7-20 arası ama sen ona ortalama 4-5 yaz min ( Lian li VR100 seri mesela)
Psu A-B tierlerden seç 850-1200w ona da 4-5k minimum yaz 10-12yede yolu olur sana kalmış ama 4-6k arası geniş geniş yetiyor modüler.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,646
Üyeler
202,347
Son üye
fx9590 bulldozer
Geri