I3 12100f - Rx6650xt Sistem Sıcaklıklarım Nasıl?

SencerSof

80+ Silver
Reaksiyon skoru
570
Aşağıya eklediğim videoda yaklaşık 10 dakika rdr2 oynadıktan sonra sistemin ulaştığı sıcaklık ve diğer değerlerini görüyorsunuz.

2 ay önce 2.el parçalar ile kendim dizdim sistemi. Ekran kartı 2022 de alınmış ve içi hiç açılmamış. Sizce açıp bakım yapmam gerekir mi ve gerekirse elimdeki termal macun yeterli olur mu açıkcası elimde varken ekstra masraf etmek istemiyorum.

Birde CPU kullanımının hiç %84 civarını geçtiğini görmedim neden daha kullanabileceği yer varken gpu kullanımını 99 Lara çıkartmıyor?

Ayrıca denk gelmişken videoda gözüken, ekrana çıkan monitörün bilgi ekranının çıkmasını nasıl engellerim? Ben hiçbir şeye basmasamda durduk yerde çıkıyor bazen.

XFX Swift 210 Rx6650xt
Gigabyte H610M-H
İ3 12100f
Xpg d35g 16gb 3200mhz tek kanal ram

normal değerler

Ekran kartı bakım istiyor o kadar. Afterburnerda şu en alttaki ayarı aç AMD GPU kullanıyorsan

1788091404423.webp

Ekran kartı bakım istiyor o kadar. Afterburnerda şu en alttaki ayarı aç AMD GPU kullanıyorsan

Alıntıyı görüntüle
o ayar ne için hocam?

elimde bu macun var iş görür mü para da harcamak istemiyorum açıkçası elimde varken?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

birde ekrana gelen monitörün arayüzünü nasıl engellerim ya oyunun ortasında çıkıyor birden sinir bozuyor

@RevDeisDou hocam bakım yaptım ama sıcaklık 2 derece falan düştü sadece

Ekler

• 1000127207.webp
    1000127207.webp
    1,006.4 KB · Hit: 5
  • 1000127208.webp
    1000127208.webp
    795.8 KB · Hit: 5
Aşağıya eklediğim videoda yaklaşık 10 dakika rdr2 oynadıktan sonra sistemin ulaştığı sıcaklık ve diğer değerlerini görüyorsunuz.

2 ay önce 2.el parçalar ile kendim dizdim sistemi. Ekran kartı 2022 de alınmış ve içi hiç açılmamış. Sizce açıp bakım yapmam gerekir mi ve gerekirse elimdeki termal macun yeterli olur mu açıkcası elimde varken ekstra masraf etmek istemiyorum.

Birde CPU kullanımının hiç %84 civarını geçtiğini görmedim neden daha kullanabileceği yer varken gpu kullanımını 99 Lara çıkartmıyor?

Ayrıca denk gelmişken videoda gözüken, ekrana çıkan monitörün bilgi ekranının çıkmasını nasıl engellerim? Ben hiçbir şeye basmasamda durduk yerde çıkıyor bazen.

XFX Swift 210 Rx6650xt
Gigabyte H610M-H
İ3 12100f

Sisteminde darboğaz mevcut işlemci yükselt butcene göre 12400f 14400f 14600f gibi işlemciler bakabilirsin.

XFX Swift 210 Rx6650xt
Gigabyte H610M-H
İ3 12100f

Ekran kartı bakim yapılması lazım ve Sisteminde darboğaz mevcut işlemci yükselt butcene göre 12400f 14400f 14600f gibi işlemciler bakabilirsin

Başka bir sorun olabilir
Technopatta arkadaşlar elindeki macunun viskozitesi iyi değil gpu da kullanmaya uygun bi macun değil ondan temas sorunu olabilir diyen var. Ayrıca bu macun kenarlara taşma yapar diyorlar ama orjinali bile taşmış yani fazla yapabilecek bişey yok bence

Pedleri parçalanmış diyen var kimisi UV yap diyorlar falan

Bilemedim hocam bence tek sorun fan devri gibi

Sisteminde darboğaz mevcut işlemci yükselt butcene göre 12400f 14400f 14600f gibi işlemciler bakabilirsin.

Ekran kartı bakim yapılması lazım ve Sisteminde darboğaz mevcut işlemci yükselt butcene göre 12400f 14400f 14600f gibi işlemciler bakabilirsin
Ekran kartına bakım yaptım dedim zaaten okumadınız sanırım .Hocam sistemi dizerken bütçem buna yettiği için 12100f aldım zaten belki ileride yükseltirim ama şuan performansı beni memnun ediyor gerek duymuyorum açıkası bunun sıcaklıkla alakası var mı? Onun için mi dediniz çünkü benim şuan derdim sıcaklığı düşürmek kafam daha rahat olur

Ekran kartı sıcaklıkların yüksek bunun için macun ve pad değişimi gerekli ve sıcaklıklar devam ederse UV de olur. İkinciside kasa nedir mesh mi hava sirkülasyonu nasıl yeterli mi bilmek lazım. İşlemci değişikliğini işlemci darboğaz dolayı söylüyorum 85 kullanımlarda geziyor yük işlemciye binmiş oluyor rdr2 gibi a+ bir oyunda böyle daha hafif daha düşük oyunlarda darboğaz daha da yüksek olacaktır. Bütçe dahilinde tavsiye edilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,646
Üyeler
202,347
Son üye
fx9590 bulldozer
Geri