Bazı İnternet Sitelerinden İndirdiğim Şeyler Çok Yavaş İniyor

Reaksiyon skoru
43
Merhabalar. NFS Underground 2 oyununu indireyim dedim şimdi. 1000/1000 internetim var fakat 2.3gb boyutundaki dosyaya 2 saat tahmini süre veriyor ve kilobayt kilobayt indiriyor. Yardımcı olabilecek birisi var mı acaba?

İnternetin hızlı olsa bile bazı siteler sana hız sınırı koyar senin internetinle alakalı bir sorun yok yani. Free download manager indir sorun çözülecektir.

Sunucularında indirme sınırı vardır. Genelde sunucudaki hızlar bütçeye bakar. Bahsettiğiniz terk edilmiş oyunları yayınlayanlarda öyle bir para yok. MyAbandonware örnek vereyim, düz indirirseniz 100-500 KB indiriyor. Aylık para verirseniz de sizin için de ayrı bir sunucu oluşturmuş. Orada atıyorum 300-500 yerine 4000-5000 indiriyor gibi düşünün. Orada da tam hızda indirmiyor.

Gerçi ben bayadır destekçi üyelik almıyorum. Galiba aylık $3 (₺120 falan) bir şeydi. Üyelik almama rağmen sitede destekçi gözüküyor. Üyelik ile siteye girince kısaca indirmelerde ayrı sunucu bağlantısına yönlendiriyor. Hem siteyi sürdürebilmek için destek alıyor hem de onlara bu destek karşılığında küçük bir hizmet sağlıyor.

Gerçi belirli bir süre alınca ,ona göre indirme sınırı da yapmış olabilir. Sonuçta aylık düzenli $3 versen, her ay bir sürü oyun indirme imkanın yok.

2026-09-01_23-20.webp

Genelde de korsan oyunlarda indirmeler ya torrent (torrent mantığı, uygulamayı açık tutanlar bir indirme sunucusu işlevi görüyor, yani o içerikleri indirenler birbirlerini destekliyor) veya GDrive, OneDrive veya Rus upload sitelerine falan yüklüyorlar. Onlarda ücretsiz belirli bir limite kadar yüksek hızlarda indirmeye izin veriyor.

Kısaca internetiniz hızlı olsa da iş sunucuda bitiyor. Steam'dan bile tüm hızı kullanmanız imkansız, öyle bir para yakmaya da gerek yok. Açıkçası çoğu oyunu hızlıca indirmek için bile 100/250 Mbps falan yeterli oluyor.

Mesela bu site bayağı popüler, aralarında en iyisi. Toplam 6923 destekçisi varmış.

2026-09-01_23-23.webp

NFS Underground 2 magipack sürümünü öneririm. Hiçbir ayar yapmakla uğraşmazsın.

2026-09-01_23-24.webp

Farklı oyunlarda da Magipack sürümlerine bakabilirsin. Ama bu arkadaş da bir yerden sonra sitesini kapatıp, paket oluşturmayı saldı. Bir nevi oyunları hatalarını düzeltip, tek pakette next next yapıp yüklemeni sağlıyordu. Çoğu eski oyunda paketi var.

google drive, gofile, gibi yerlerde hız sınırlaması olmuyor turbobit vb premium üyelik olan yerlerde var bu yavaş indirme dalgası

FDM tek başına yetmez, bende de IDM var her zaman işe yaramıyor. Sunucu sınır koyduysa onlar da pek bir şey yapamaz. Ama sunucuda sınır olmayan indirmelerde, alabileceğiniz en istikrarlı hızı sağlar ve indirmelerde sorun olursa duraklatıp, devam etmeni sağlar.

Ayrıca torrent ile de oyunları indirmek mantıklı. Uygulama olarak da qBittorrent kullanın.

Programı indir, indireceğin bağlantıyı uygulamada aç indirme sınırın kalkmış olucak.
dediğinizi yaptım fakat yine yavaş indiriyor
1788294616382.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

FDM tek başına yetmez, bende de IDM var her zaman işe yaramıyor. Sunucu sınır koyduysa onlar da pek bir şey yapamaz. Ama sunucuda sınır olmayan indirmelerde, alabileceğiniz en istikrarlı hızı sağlar ve indirmelerde sorun olursa duraklatıp, devam etmeni sağlar.

Ayrıca torrent ile de oyunları indirmek mantıklı. Uygulama olarak da qBittorrent kullanın.
sadece nfs2 indirmek için sormuştum hocam torrent oyun indirmiyorum yoksa ama yine de biri bakar konuya lazım olur veya aklımda bulunur teşekkürler

dediğinizi yaptım fakat yine yavaş indiriyorAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sadece nfs2 indirmek için sormuştum hocam torrent oyun indirmiyorum yoksa ama yine de biri bakar konuya lazım olur veya aklımda bulunur teşekkürler
Üstat o zaman hiç uğraşma https://game3rb.com/need-for-speed-underground-2-reloaded/ gir bu linke indirme bölümünden megaup'u seç rarı indir dosyayı çıkart oyna hız sınırı falan yok en güvenilir crack sitelerinden biridir.

hocam böyle güvenilmez sitelerden (örnek olarak bu site) oyun indirirken ve ya tıklarken virüs girecek diye korkuyorum bunun için ne yapmam lazım windows defender tek başına yeterli midir sizce peki?
Site güvenilmez değil çocukluğumdan beri türlü türlü crack oyunlar indiriyorum hocam en beğendiğim sitedir kendisi. Virüs girmez girecek olsa bile defender yetmez ayrı bir virüs programı açarsan dosya korsan olduğu için herhangi bir zararlı yazılım tespit eder indiremezsin zaten.

Site güvenilmez değil çocukluğumdan beri türlü türlü crack oyunlar indiriyorum hocam en beğendiğim sitedir kendisi. Virüs girmez girecek olsa bile defender yetmez ayrı bir virüs programı açarsan dosya korsan olduğu için herhangi bir zararlı yazılım tespit eder indiremezsin zaten.
örnek vermiştim hocam sağolun fakat şimdide indirme tuşuna basıyorum ve hiç bir şey olmuyor böyle bir sorun oluştu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,860
Üyeler
202,415
Son üye
Aykut881
Geri