Yardım [Anakart Tavsiyesi] 12.000 TL Bütçeyle Wi-Fi'lı Am5 Anakart Arıyorum

Aubert

80+
Reaksiyon skoru
6
Bütçe
12000
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 12.000 TL fiyat bandında, dahili Wi-Fi özelliği bulunan bir AM5 anakart arıyorum. Şu an harici Wi-Fi adaptörü kullanıyorum ancak performansından memnun değilim. Bu yüzden dahili Wi-Fi'lı bir modele geçmeyi düşünüyorum.

Sistemim:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
  • Ekran Kartı: Intel Arc B580
  • SSD: Kioxia Exceria Pro 1TB (PCIe 4.0 NVMe, 7300/6400 MB/s)
  • RAM: Lexar ARES RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30
  • PSU: NZXT C750 750W 80+ Bronze
  • İşlemci Soğutucusu: Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2
  • AM5 Güçlendirme Kiti: Thermalright (TF7 termal macun dahil)
  • Kasa: Zoko Amiral DK431 (E-ATX destekli)
Şu an aklımda iki model var:

• ASRock B650M Pro RS WiFi
  • Sapphire NITRO+ B850A WiFi 7
Bu iki model arasında kararsız kaldım. Özellikle VRM kalitesi, BIOS kararlılığı, uzun vadeli kullanım, Wi-Fi performansı ve genel kullanıcı deneyimi açısından hangisini önerirsiniz?

Bunun dışında 12 bin TL civarında, Wi-Fi'lı, F/P oranı yüksek olduğunu düşündüğünüz farklı anakart önerilerine de açığım.

Şimdiden yorum yapan ve fikirlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.

Bi wifi içinse bence anakrt değişmeye pek gerek yok .Elinizdeki anakrt nedir.

Elimdeki anakart ASUS B650M-K modeli. Geçtiğimiz günlerde bir sorun yaşadım; hem anakartım hem de işlemcim bozuldu. İşlemcim Ryzen 5 7500F modeliydi. Bilgisayar bir anda kapandı ve bir daha açılmadı.

Anakartı servise gönderilmesi için MediaMarkt'a verdim ancak yanlış yere gönderim sağladılar. Anakart ancak 19. gün ServisPoint'e ulaştı. Servisten gelen cevapta anakartın çalıştığı şeklindeydi.

Anakart üzerindeki işlemci hariç diğer tüm parçaları tek tek denedim ve herhangi bir sorun olmadığını gördüm. Daha sonra bilgisayarcıya götürdüm. İki farklı bilgisayarcı da sorunun anakarttan kaynaklandığını söyledi. Ancak ikisi de işlemcimi başka bir anakart üzerinde test etmediklerini belirtti. İkinci bilgisayarcı, ilerleyen bir zamanda işlemcimi başka bir anakartta deneyebileceğini söyledi.

Neyse, dün İncehesap'ın hafta indiriminden yeni bir işlemci aldım.(İşlemci: AMD Ryzen 5 7600)
Daha önce de Biostar marka B650 anakartım vardı; o da bozulmuştu. Servise gidip gelirken en sonunda hasar görmüştü ve ben de ASUS anakarta geçmiştim. Fakat bu anakart da başıma dert oldu.

Sanırım işlemcim iki anakartı da bozdu. Bu yüzden hem işlemciyi hem de anakartı değiştirmeye karar verdim.

12k anakart bütçesi bu kasa için fazla bence. Başka parçalara yatırım yapmanız daha iyi olur.

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 12.000 TL fiyat bandında, dahili Wi-Fi özelliği bulunan bir AM5 anakart arıyorum. Şu an harici Wi-Fi adaptörü kullanıyorum ancak performansından memnun değilim. Bu yüzden dahili Wi-Fi'lı bir modele geçmeyi düşünüyorum.

Sistemim:

Bu iki model arasında kararsız kaldım. Özellikle VRM kalitesi, BIOS kararlılığı, uzun vadeli kullanım, Wi-Fi performansı ve genel kullanıcı deneyimi açısından hangisini önerirsiniz?

Bunun dışında 12 bin TL civarında, Wi-Fi'lı, F/P oranı yüksek olduğunu düşündüğünüz farklı anakart önerilerine de açığım.

O zaman hiç fazla para harcamayın .8 gerçek faz ile taş gibi anakarttır.wifi 6E de cabası.

güzel duruyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

12k anakart bütçesi bu kasa için fazla bence. Başka parçalara yatırım yapmanız daha iyi olur.
ileriye dönük bir yatırım gibi düşün

Arkadaşlar merhaba,

Sistemim:

Bunu alabilirsiniz

güzel duruyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ileriye dönük bir yatırım gibi düşün
Garanti yükseltmeyecekseniz paranızı sokağa atmış oluyorsunuz ama anakartta ucuza kaçar ve sistemi yükseltmek isterseniz anakartınız çöp olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,696
Üyeler
202,686
Son üye
kuyumcumehmet
Geri