Oyun Sırasında Bilgisayarın Aniden Yeniden Başlaması – Kernel Power 41 Sorunu

Reaksiyon skoru
7
Bilgisayarımda özellikle ETS 2 oynarken bilgisayarın herhangi bir uyarı veya mavi ekran göstermeden aniden kapanıp yeniden başlaması şeklinde bir sorun yaşıyorum.

Sorun şu şekilde gerçekleşiyor:

• Bilgisayar oyun sırasında bir anda kapanıyor.
  • Ardından kendiliğinden yeniden başlıyor.
  • Mavi ekran (BSoD) görmüyorum.
  • Windows açıldıktan sonra Olay Görüntüleyicisi'nde Kernel Power, Olay Kimliği 41 ve EventLog, Olay Kimliği 6008 oluşuyor.
  • Şu ana kadar iki farklı tarihte aynı sorun meydana geldi.
  • İlk olay: 04.09.2026 19:50 civarı
  • İkinci olay: 05.09.2026 21:11 civarı
  • İki olayda da bilgisayar ETS 2 oynarken yeniden başladı.
Kernel Power 41 olayının ayrıntılarında her iki seferde de:

BugcheckCode: 0
BugcheckParameter1: 0x0
BugcheckParameter2: 0x0
BugcheckParameter3: 0x0
BugcheckParameter4: 0x0
SleepInProgress: 0
PowerButtonTimestamp: 0
BugcheckInfoFromEFI: False
WHEABootErrorCount: 0
Bulunuyor.

Yani herhangi bir BSoD kodu oluşmamış ve güç düğmesine basıldığına dair kayıt da yok.

Sorunun Windows 11'in KB5120998 güncellemesinden sonra başlamış olabileceğini düşündüm. Bu nedenle güncellemeyi kaldırdım ve Hızlı Başlat'ı da devre dışı bıraktım. Ancak güncellemeyi kaldırdıktan yaklaşık bir gün sonra sorun tekrar gerçekleşti. Bu nedenle şu anda güncellemenin doğrudan sebep olduğundan emin değilim.

• İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
  • Ekran kartı: Intel Arc A750 8 GB
  • Anakart: Gigabyte B450M K
  • RAM: 24 GB DDR4
  • İşletim sistemi: Windows 11 24H2
  • PSU: FSP 650W 80+ Bronze
  • Depolama: NVMe M.2 SSD + SATA SSD + HDD

Sıcaklık konusunda ise kasanın içi sıcak kabulum elimi ekran kartı hizasındaki cama götürdüğümde camda bayağı bir sıcaklık var, kartın sıcak ta çalışan bir kart olduğunu düşünüyorum.

Şu aşamada sorunun Intel Arc sürücüsü/GPU, PSU, RAM, BIOS/anakart veya ETS 2 ile ilgili bir sürücü/uyumluluk problemi olup olmadığını anlayamıyorum.

Sizce bu Kernel Power 41 + BugcheckCode 0 + WHEABootErrorCount 0 durumu hangi bileşene daha çok işaret ediyor?

Sorunu teşhis etmek için hangi testleri veya kontrolleri yapmamı önerirsiniz?

Sıcaklıktandır knk
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Occt te de cpu bemchöark yap 10dk panaıyosa çok ısnıyo demek

Psu kötü değil

Kernel power 41 değil diğer kritik hatalara bakman lazım. Sağlıklı çalışan sistemde bilgisayar çalışırken bi anda prizden fişi çek sonra tekrar çalıştır gene Kernel Power 41 görürsün. O ani kapanmanın hatası. Sadece bir sonuç yani “gösterge” değil

Tarihleri ve saatleri biliyorsun. Tam bu tarih ve saatlerde başka hangi hataları vermiş olay görüntüleyicisinden filtreleyerek bunlara bak. 2-3 dakika ileriye veya 2-3 dakika geriye bakabilirsin (19:47 veya 19:53 e kadar / 21:08 veya 21:13 e kadar)

Donanımsal mı yazılımsal mı bunu anlamak için diğer hatalara bak. WHEA19 Vermiş mi ona bak örneğin

Bilgisayar oynarken kapanma;
1)Sıcaklık
2)Stabil olmayan ram
3)Stabil voltaj eğrisine sahip olmayan işlemci
4)Aşırı düşük voltaj
genel olarak bunlarla gerçekleşir ama başka sebeplerde olabilir

Elim baya sıcak demişsin ama donanımlar gerçekten ne kadar sıcakta bilmiyoruz bunu ölçmek için hwinfo64 kur arka planda açık bırak oyuna gir 3-4 dakika sonra tekrar bak programa kim kaç dereceye çıkmış diye

Amd kullandığın için verebileceğim ilk ve en basit tavsiye global c states ayarını devre dışı bırakmak olur biostan. Bi öyle dene bakalım.

Sıcaklıktandır knk

Occt te de cpu bemchöark yap 10dk panaıyosa çok ısnıyo demek
OCCT testi yaptım. İşlemci Boşta 65 yük altında 95, 5, Ekran kartı ile işlemciyi aynı anda teste soktum Extreme modda İşlemci 95.5 Ekran kartı 89 derece. 6 dakika da PSU'yu test ettim herhangi bir sorun yok. Testleri 6 şar dakika yaptım. Yalnız şöyle bir sorun oldu voltaj değerlerinr bakmak için power testini tekrar bsşlattım test hata verdi, testi başlattım kadın konuştu test durdu

OCCT de power testi yapın hocam tam yükte kapanıyor mu bakalım
OCCT testi yaptım. İşlemci Boşta 65 yük altında 95, 5, Ekran kartı ile işlemciyi aynı anda teste soktum Extreme modda İşlemci 95.5 Ekran kartı 89 derece. 6 dakika da PSU'yu test ettim herhangi bir sorun yok. Testleri 6 şar dakika yaptım. Yalnız şöyle bir sorun oldu voltaj değerlerinr bakmak için power testini tekrar bsşlattım test hata verdi, testi başlattım kadın konuştu test durdu

Psu kötü değil

Kernel power 41 değil diğer kritik hatalara bakman lazım. Sağlıklı çalışan sistemde bilgisayar çalışırken bi anda prizden fişi çek sonra tekrar çalıştır gene Kernel Power 41 görürsün. O ani kapanmanın hatası. Sadece bir sonuç yani “gösterge” değil

Tarihleri ve saatleri biliyorsun. Tam bu tarih ve saatlerde başka hangi hataları vermiş olay görüntüleyicisinden filtreleyerek bunlara bak. 2-3 dakika ileriye veya 2-3 dakika geriye bakabilirsin (19:47 veya 19:53 e kadar / 21:08 veya 21:13 e kadar)

Donanımsal mı yazılımsal mı bunu anlamak için diğer hatalara bak. WHEA19 Vermiş mi ona bak örneğin

Bilgisayar oynarken kapanma;
1)Sıcaklık
2)Stabil olmayan ram
3)Stabil voltaj eğrisine sahip olmayan işlemci
4)Aşırı düşük voltaj
genel olarak bunlarla gerçekleşir ama başka sebeplerde olabilir

Elim baya sıcak demişsin ama donanımlar gerçekten ne kadar sıcakta bilmiyoruz bunu ölçmek için hwinfo64 kur arka planda açık bırak oyuna gir 3-4 dakika sonra tekrar bak programa kim kaç dereceye çıkmış diye

Amd kullandığın için verebileceğim ilk ve en basit tavsiye global c states ayarını devre dışı bırakmak olur biostan. Bi öyle dene bakalım.
Hocam kasanın içi sıcak kasa değişemesemde kasayı ve işlemciyi serinletsin diye sıvı soğutma alabilirim. Ramlerin biri 16 biri 8 ikiside 3200 MHz ve ramler 2 yıldır böyle, keza işlemci de öyle ayarlardan bir şey değiştirmedim

Hocam kasanın içi sıcak kasa değişemesemde kasayı ve işlemciyi serinletsin diye sıvı soğutma alabilirim. Ramlerin biri 16 biri 8 ikiside 3200 MHz ve ramler 2 yıldır böyle, keza işlemci de öyle ayarlardan bir şey değiştirmedim
Yaptığımds mhz düştümü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,710
Üyeler
202,694
Son üye
deadnegzel62
Geri