Nvidia DLSS 5 Çıkardı Peki Ya AMD?

Evet son 10 sene içinde nvidianın pazar payı her geçen gün katlanarak artmış. Demekki fiyat politikası kötü bile olsa doğru yaptıkları bir şeyler var rakiplerine kıyasla. Yoksa bu fiyatlarla amd zirvede olurdu. Nvidia sana oyun oynayacagın bir kart satmıyor sadece. Gerektiğinde iş yapabileceğin bir kart satıyor. Amd kartlar nvidia kartların yaptığı işlerin % 80 ini yapamıyor. Yapamıyordan kastım yarışabilecek bir performans sunmuyor. Bunu da göze alarak 2 kartın aynı fiyattan satılması imkansız zaten.
Zaten teknoloji bakımından bakıldığında anlamak zor değil NVİDiA nin ustun olduğunu hocam. %80'i yapamıyor demek çok saçma. Normal bir kullanıcı için AMD kart yeterde artar. Normal bir Nvidia kart kullanan kullanıcı %70 teknolojisini kullanmıyor kartın. İkisinin'de amaçları farklı aynı işi yapıyor olsalar bile. Fakat şu firmayi savunmalarını anlamıyorum. Her firma sizi sömürüken nasıl taraf tutabiliyorsunuz.
1 Apple 2 PlayStation 3 Nvidia. Bu kan emici firmaların fanlarını anlamiyorum

Zaten teknoloji bakımından bakıldığında anlamak zor değil NVİDiA nin ustun olduğunu hocam. %80'i yapamıyor demek çok saçma. Normal bir kullanıcı için AMD kart yeterde artar. Normal bir Nvidia kart kullanan kullanıcı %70 teknolojisini kullanmıyor kartın. İkisinin'de amaçları farklı aynı işi yapıyor olsalar bile. Fakat şu firmayi savunmalarını anlamıyorum. Her firma sizi sömürüken nasıl taraf tutabiliyorsunuz.
1 Apple 2 PlayStation 3 Nvidia. Bu kan emici firmaların fanlarını anlamiyorum
İş Diyorum iş uygulamaları. Oyun teknolojilerinden bahsetmiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yapay Zeka ve Veri Merkezlerinin Payı (~%88 - %92): NVIDIA’nın en son finansal raporlarına göre şirketin toplam yıllık gelirinin (200 milyar dolar barajını aşmıştır) yaklaşık %90'ı Veri Merkezleri (Data Center) departmanından gelmektedir. Bu payın müşterileri tamamen Microsoft, Meta, Google, Amazon gibi büyük teknoloji devleri (Hyperscalers) ile OpenAI ve Anthropic gibi yapay zeka şirketleridir.

Körler sağırlar FAN boylar birbirini ağırlar..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim firmalar umurumda değil siz direk amd karşıtı trollersiniz senden 2-3 tane daha var böyle..Neredee biri amd ve sorun ile ilgili konu açsa hemen belirli kalıplarla ragebait atıyorsunuz bu sefer beni baitlediniz teşekkürler.
Bait falan değil bu firmanın en çok acısını çekenlerden biri benim. Bu forumun discordunda modluk yaptım kaç sene. Kaç sene foruma amd ile ilgili sorunlardan gelene neredeyse tek basıma yardım ettim. O kadar çok sorun çıkarıyordu ki amd kartlarım artık prof olmustum adam yasadıgı sorunu söyleyince direk çözebiliyordum. Ben bu sıkıntılarla büyüdüm diyebilirim. Onun icin amd ağzıyla kuş tutsa bana yaranamaz. Ki mantıklı olan surumlarda amd alınmasını öneriyorum zaten mesajlarım duruyor bakabilirsin.

Ne yani bu veri? Adam hem ai piyasasının sahibi hem de gaming gpu piyasasının. Amd oturup aglamalı bu durum karşısında.
Evet veri bu belki de oyuncuların % 60ı son 2 ay AMD aldı senin haberin yok ama ezber ve genel veriler üzerinden firma ve alıcısını kötülüyorsunuz.Gerek yok sana iyi günler dilerim daha iyi konular altında da yazışalım şimdilik konunun önüne geçmeyelim

Evet veri bu belki de oyuncuların % 60ı son 2 ay AMD aldı senin haberin yok ama ezber ve genel veriler üzerinden firma ve alıcısını kötülüyorsunuz.Gerek yok sana iyi günler dilerim daha iyi konular altında da yazışalım şimdilik konunun önüne geçmeyelim
sallama veri sunuyorsun atsana kardesim kaliteli bir kaynak buraya.

Nvidia yapay zeka çekirdekleri ıvır zıvır bir sürü altyapısı olmasına rağmen DLSS 5 i açınca en iyi kart bile aşırı fps düşürüyor
AMD de mevcut kartlarda yeterli donanım yok bu teknoloji için, yapsa bile kartları kaldırmaz yeni kart çıkarıp anca onunla sunar

İkisinin de artısı eksileri var. Herkes bütçesine göre hareket ediyor.
Ben Nvidiacı olarak geldim 3000 serisine kadar artık AMD kullanicisi olarak devam ediyorum. Sizi ne mutlu ediyorsa onu satın alın veya neye ihtiyacınız var ise onu.

Evet veri bu belki de oyuncuların % 60ı son 2 ay AMD aldı senin haberin yok
Belki ile olmuyor bu işler güzel kardeşim. Ağustos ayında Amazon US` de en çok satılan kart 9070XT, 2. 9060XT. Geri kalanı Nvidia. Ağustos ayında %57-58 Nvidia, %4-5 İntel, %37-38 Amd. Eskisine göre satış adedi yüksek ama bu sadece Amazon`un geçen ay ki ve harici gpu`ları genel pazara bakarsak Nvidia`nın ezici bir üstünlüğü pazarın %87-88`ine hükmediyor. Bu yüzden 5070 bile 40K+ ama AMD rekabet de daha ortak olsa kart fiyatları bu kadar yüksek olmazdı aslan pay Nvidia`nın, adamlar ciddi tekel haşır haşır geçiriyor hep öyleydi. AMD nin biraz daha iyi işler yapmasını bekliyorum umarım 10000 serisinde güzel işler yaparlarlar piyasa bir nebze düzelir.

Belki ile olmuyor bu işler güzel kardeşim. Ağustos ayında Amazon US` de en çok satılan kart 9070XT, 2. 9060XT. Geri kalanı Nvidia. Ağustos ayında %57-58 Nvidia, %4-5 İntel, %37-38 Amd. Eskisine göre satış adedi yüksek ama bu sadece Amazon`un geçen ay ki ve harici gpu`ları genel pazara bakarsak Nvidia`nın ezici bir üstünlüğü pazarın %87-88`ine hükmediyor. Bu yüzden 5070 bile 40K+ ama AMD rekabet de daha ortak olsa kart fiyatları bu kadar yüksek olmazdı aslan pay Nvidia`nın, adamlar ciddi tekel haşır haşır geçiriyor hep öyleydi. AMD nin biraz daha iyi işler yapmasını bekliyorum umarım 10000 serisinde güzel işler yaparlarlar piyasa bir nebze düzelir.
10XXX diye isimlendirmezler bence.

Fiyat farkı çok ben 2 bin fazla verip aldım 5070ti 10k 20 25k fazla verip almak komik rakamlar yani araya bi anakart kasa güç kaynağı alırsın her zaman olduğu gibi amd fiyat performansı bozmuyor ama çok geriden geliyor elinde ki kart eskiyor o hala yakalamaya çalışıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,697
Üyeler
204,229
Son üye
FearsStaying
Geri