AMD - Nvidia RTX Fg DLSS

semih1134

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhaba, Amd kartlar özellikle 9070xt modeli rtx, fg ve dlss gibi konularda nvidia ya göre nasıllar. Yazılım problemleri halen daha yaşanıyor mu. Amd kullanıcısı arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

Merhaba, Amd kartlar özellikle 9070xt modeli rtx, fg ve dlss gibi konularda nvidia ya göre nasıllar. Yazılım problemleri halen daha yaşanıyor mu. Amd kullanıcısı arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
rtx performansı eskiye nazaran arttı rakibinden fark yemiyor artık-fsr 4.1 çok iyi oldu(dlss 4.5dan biraz daha kötü sadece-dlss5 yeni çıktı ve performansları berbat)
fg konusu şöyle normal fg ile dlss fg denk gibi
ancak olaya MFG girince nvidia kartların fpsi uçuyor(bana kalırsa sahte fps çoğu)

mfg kullanılan oyunlarda 5070 dahi 9070xtyi geçiyor
ancak mfg ve rtx kapalıyken 9070xt 5070ti ile tamamen denk denebilir

Aklımda Gigabyte Aorus Master 5070 modeli vardı, almadan önce amd lere de bir göz gezdirmek istedim başta beni amd den iten sebepler yazılımsal sorun ve 3 adet 8x2 güç kablosu olmasıydı.
Sapphire nitro+ 9070xt modeline baktım hem kablosu gizli hem de tek kanal üzerinden güç alabiliyor.
Amd tarafında yazılımsal sorunlar halen daha yaşanıyor mu net bilgim yok. Bunu öğrenmek istiyorum

amdde yazılım sorunu yok 9060xt kullanıyorum. eski serilerde vardı orası doğru

Aklımda Gigabyte Aorus Master 5070 modeli vardı, almadan önce amd lere de bir göz gezdirmek istedim başta beni amd den iten sebepler yazılımsal sorun ve 3 adet 8x2 güç kablosu olmasıydı.
Sapphire nitro+ 9070xt modeline baktım hem kablosu gizli hem de tek kanal üzerinden güç alabiliyor.
Amd tarafında yazılımsal sorunlar halen daha yaşanıyor mu net bilgim yok. Bunu öğrenmek istiyorum
Bu paralarda 5070 alınmaz. Tek alınacak kart 9070xt suan. Ama parasının hakkını vermiyor diye de hakkını yememek lazım. Fsr ve amd fg hatta amd teknolojik olarak hicbir zaman nvidiayı yakalayamayacak. Ne öyle bir altyapıları ne paraları ne de öyle bir hedefleri var. Amd bir konuda yakaladım dese nvidia 3 yeni teknoloji yaratıp yine öne geçiyor.

rx6600de bile yok
amdde yazılım sorunu yok 9060xt kullanıyorum. eski serilerde vardı orası doğru
aynen yani tam sayılmaz bilgisiz insanlar yanlış şeyler yapıp sonucununu çekiyordu(genel olarak)
Bu paralarda 5070 alınmaz. Tek alınacak kart 9070xt suan. Ama parasının hakkını vermiyor diye de hakkını yememek lazım. Fsr ve amd fg hatta amd teknolojik olarak hicbir zaman nvidiayı yakalayamayacak. Ne öyle bir altyapıları ne paraları ne de öyle bir hedefleri var. Amd bir konuda yakaladım dese nvidia 3 yeni teknoloji yaratıp yine öne geçiyor.
aynen öyle

rx6600de bile yok

aynen yani tam sayılmaz bilgisiz insanlar yanlış şeyler yapıp sonucununu çekiyordu(genel olarak)

aynen öyle
yazılımda ayar çok ama kurcalamaya gerek yok. ben kurcaladım bir şey oldu diye korkum var ama geri çektim uğraşmadım. kartlar zaten güçlü oyunların optimizasyonu yok

FSR Diamond çıkacak yakında. 9070 ve 9070xt kullanıcısı olarak şuan desinler ki 5070 üstüne de 10k para verelim yine kabul etmem :)

AMD MFG de bu yıl içinde duyurulacak muhtemelen. Şuan alırsan 2027'nin ilk çeyreğinde yazılımsal olarak Nvidia kartlardan eksiklik çekmezsin. 9070xt'nin tek rakibi 5070ti aradaki fiyat farkına işlemci anakart ssd alınıyor performans farkı %5'in altında.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

FSR diamond ne tam olarak bilgi var mı
FSR 5. Diamond proje adı. 100xx serisi ile çıkacak veya önceden duyurulacak muhtemelen.

AMD MFG de bu yıl içinde duyurulacak muhtemelen. Şuan alırsan 2027'nin ilk çeyreğinde yazılımsal olarak Nvidia kartlardan eksiklik çekmezsin. 9070xt'nin tek rakibi 5070ti aradaki fiyat farkına işlemci anakart ssd alınıyor performans farkı %5'in altında.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

FSR 5. Diamond proje adı. 100xx serisi ile çıkacak veya önceden duyurulacak muhtemelen.
9000 serisine gelmeyecek diye duymuştum onu

Hikaye oyle bir teknoloji. Cıksa bilr suanki kartlarda calısmaz onu kaldıracak donanım yok
Muhtemelen nvidia'nın 5000 serisine full özellikleri verip 3000 serisinden bazı özellikleri kısması gibi bir durum oluşacak. 100xx serisi tam destekleyecek ancak 90xx serisinde bazı özellikler kısılmış olacak. Amd kendi ayağına sıkmış olur daha çok taze bir kartın fişini çekerek böyle olursa. Tahminimce mecburen ne gelecekse 90xx serisine de getirecekler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,240,295
Üyeler
203,124
Son üye
yavuzse54
Geri