Bu işle uğraşan kime sorsam olur o zımbırtılardan illallah ettik diyorlar yoksa bence düz 9070 parasına bu kartı almak delilik ama durum bu malesefNVFP4* ile 5060ti'ın nasıl bir avantaj yakalayacağını düşünüyorsunuz ki? FP4'ü 9070'te de çalıştırabilirsin yolları var. Kaldı ki NVFP4'ün avantajı vram tasarrufu, 5060ti'a sığdıramadığın hangi modeli sığdırıp da 9070'den daha iyi performans alacaksın?Zaten arada en kötü bir %30-%40'a varan bir performans farkı var. Ek olarak NVFP4'ün INT4'ten performans olarak geride kaldığı pek çok senaryo var ve 9070 INT4'ü donanımsal olarak destekliyor. Şu kafadan çıkılması lazım, 5090-6000 vs alınmayacaksa, ikinci elde 4000 veya 5000 kovalanmıyorsa AI PRO 9700 alınır geçilir. Veyahut intellere bakılır. Bu fiyat seviyesinde de her halükarda 9070-9070XT alınır. Bulunabiliyorsa 7900XTX güzel olur. Gidip de 5060ti alınmaz bu fiyata. Ne oyun performansı ne iş performansı üstün değil. CUDA da CUDA demeye gerek yok artık çeşitli zımbırtılarla AMD'de o iş görülüyor. Tak-çalıştır kafasındaysanız fazla ileri gidemezsiniz zaten bu işlerle uğraşıyorsanız. Kurcalayıp uğraşmadıktan sonra olmaz. Lafım sadece oyun için bakınanlara değil, oynadığınız oyunda nvidia daha iyiyse alın tabii.
Sorun o talebin son kullanıcı değilde yapayzeka veri merkezlerinin olması ki onlarında bırak doymayı açlıktan heryeri kemirmeleri bu işin kısa vadede dahada kötüye gideceğini gösteriyorArz talep meselesi bu işler, şuan müşteri olduğu için fiyatları kafalarına göre şişiriyorlar, talep olmazsa fiyat düşürmeye mecbur kalırlar, hele de fiyatlar yüksek kafasıyla bolca fabrika yatırımı yapılır talep ondan sonra azalırsa daha da fena olur.
abicim artık şunu anlayın kullanıcıların coğusu amd kullanmak istemiyor. 2. el sitelerinde amd kartları satması ayrı eziyet oradan bile anlayın. tamam performans olarak bu karttan daha iyi ama malesef durum böyle.Ya bu fiyat ne geçen ay 25k değil miydi ben mi yanlia hatırlıyorum bir de sıcak fırsat mı bu ben anlayamıyorum artık
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
37k'ya 9070 varken bana zerre mantıklı gelmiyor sizi bilemiyorum.
yazdığımıda okumuyosun bir ara çok geliyodu deim sonradan hatırladım her gece getirtiyodu yok knk ben amdciyim ya amd zam yapmadı tek nvidia yaptı .Dsen bekle bekle , bekle diyenler ne yaşıyor acaba , nvidia kaç kere zam yaptığını acıkladı ve amd aynı şekilde . Millet bu fiyat fazla bekleyin diye kandırdı resmen
Kısa vadeye bir şey diyemem ama o veri merkezlerinin talebinin azalması veya talep o an azalmasa bile aniden indirimlerin başlaması birkaç habere bakar. Geçenlerde sadece yapay zeka algoritmalarıyla alakalı bir bellek optimizasyonu bulundu diye bile RAM fiyatları dalgalanmıştı.Bu işle uğraşan kime sorsam olur o zımbırtılardan illallah ettik diyorlar yoksa bence düz 9070 parasına bu kartı almak delilik ama durum bu malesef
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sorun o talebin son kullanıcı değilde yapayzeka veri merkezlerinin olması ki onlarında bırak doymayı açlıktan heryeri kemirmeleri bu işin kısa vadede dahada kötüye gideceğini gösteriyor
Şuanda amazon depoya düşüyor o fiyataindirm bekleyip 36 ya 9070xt alırım bi ara ço kgeliyodu ta bi gelirse bu piyasaya ne oluyo ya iyiki ekran kartı alcam
satıcıda sıkıntı yok da bu fiyatı sıcak fırsatta görmek üzüyor