Bu Sistemin Fiyatı Nasıl?

Reaksiyon skoru
31
Bütçe
95000
Selamlar, aşağıdaki topladığım sistem 93.000TL'ye geliyor. Vade farksız 9 taksit yapabiliyorum, sizce nasıl? Değişmemi önerdiğiniz parçalar var mı?

1788846235520.webp

1788846179340.webp
1788846188862.webp

Bu sistem hiçbir şekilde 92k etmez. Bazı şeylerden kısıp bir kaç şeyi gereksiz yükseltmene gerek yok. Mesela 500GB SSD hiçbir şekilde yetmez. O soğutucu da 7800x3d için yeterli değil.

Bu şekil 56-57k civarı (aslında büyük ihtimal daha az büyüğe yuvarlayarak topladım) bir para tutması lazım. Hepsinde de 3-5-6-9 ay taksit var, satıcıya göre farklılık gösterebilir Akakçede en mantıklısına doğru en ucuzdan pahalıya taksit seçeneklerine bakın. 9070 XT kovalayabilirsiniz. Kelepir ikinci el 5070 TI arayabilirsiniz. Bence günümüzün hazır sistem fiyatlarında hazır sistem almak saçma hale geldi. Kendiniz toplamanız doğru ama sisteminiz mantıksız.

Bu sistem hiçbir şekilde 92k etmez. Bazı şeylerden kısıp bir kaç şeyi gereksiz yükseltmene gerek yok. Mesela 500GB SSD hiçbir şekilde yetmez. O soğutucu da 7800x3d için yeterli değil.

Bu şekil 56-57k civarı (aslında büyük ihtimal daha az büyüğe yuvarlayarak topladım) bir para tutması lazım. Hepsinde de 3-5-6-9 ay taksit var, satıcıya göre farklılık gösterebilir Akakçede en mantıklısına doğru en ucuzdan pahalıya taksit seçeneklerine bakın. 9070 XT kovalayabilirsiniz. Kelepir ikinci el 5070 TI arayabilirsiniz. Bence günümüzün hazır sistem fiyatlarında hazır sistem almak saçma hale geldi. Kendiniz toplamanız doğru ama sisteminiz mantıksız.
Hocam anakartı bilerek b650m-k seçmedim portları bana yetersiz olduğu için. Özellikle type-c çıkışlarına ihtiyacım var

Hocam anakartı bilerek b650m-k seçmedim portları bana yetersiz olduğu için. Özellikle type-c çıkışlarına ihtiyacım var
Bir sürü gereksiz port var anakartlarda dönüştürücü ile çizebilirsiniz 5.5k daha fazla verip yine mATX bir anakart almaya gerek yok.

port için anakarta çok para vermenize gerek yok aslında, pcie çıkışından portları arttırabileceğiniz seçenekler mevcut. Eğer tek amacınız port ise diye söyledim

Bu şekil 56-57k civarı (aslında büyük ihtimal daha az büyüğe yuvarlayarak topladım) bir para tutması lazım. Hepsinde de 3-5-6
Bir sürü gereksiz port var anakartlarda dönüştürücü ile çizebilirsiniz 5.5k daha fazla verip yine mATX bir anakart almaya gerek yok.

-9 ay taksit var, satıcıya göre farklılık gösterebilir Akakçede en mantıklısına doğru en ucuzdan pahalıya taksit seçeneklerine bakın. 9070 XT kovalayabilirsiniz. Kelepir ikinci el 5070 TI arayabilirsiniz. Bence günümüzün hazır sistem fiyatlarında hazır sistem almak saçma hale geldi. Kendiniz toplamanız doğru ama sisteminiz mantıksız.
Bu sistemde ekran kartını ekleyip rami 32gb çıkartınca yine fiyat 93.300tl oluyor zaten. Benim 32GB'a özellikle ihtiyacım var çünkü 4k video render, 3d modelleme gibi işlerle uğraşıyorum. Yani sistem sadece ama sadece oyun üzerine kurulu değil aslında. Normalde Ultra 7 265k seçmeyi düşünüyordum çekirdek performansından dolayı ancak o fiyatlarda da bu sefer oyun performansında istediğim yerlere gelemiyorum.

Birde bu sistemde power supply pek sağlam gözükmedi markayı ben ilk defa duydum çok uzun zamandır sistem toplamıyorum, iyi bir ürünmü?

bu fiyatlara çıkıp neden 9060xt alıyorsunuz fiyatlar bu kadar mı yükseldi

bu fiyatlara çıkıp neden 9060xt alıyorsunuz fiyatlar bu kadar mı yükseldi
Konu açılış mesajında belirttiğim sistemde hem anakart neredese 11k üstüne 32gb ddr5 ram var. Rami 16'ya çekip daha düşük bir anakarta geçince fiyat daha normale dönüyor ama bu seferde benim ihtiyacım olan gereksinimleri karşılamıyor

Soğutma ve psu konusuna kafam takıldı özellikle

uğraşmak istemiyorsanız alacağınız ramler bilindik marka/anakart uyum listesinde olsun. ram için argb kit 1000-1500 tl civarına satılıyor 2 farklı markada gördüm.

anakart type-c portu hallolur, boşa o kadar para vermenize gerek yok.

hangi banka kartını kullanacaksınız?

uğraşmak istemiyorsanız alacağınız ramler bilindik marka/anakart uyum listesinde olsun. ram için argb kit 1000-1500 tl civarına satılıyor 2 farklı markada gördüm.

anakart type-c portu hallolur, boşa o kadar para vermenize gerek yok.

hangi banka kartını kullanacaksınız?
Tüm attığım sistemi amazondan alınca garanti'ye 9 taksit yapıyor vade farksız, maximum var birde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,331
Üyeler
203,394
Son üye
yunusdgn
Geri