Buy Me A Coffee'de Kesintiler ve Vergi Durumu

Reaksiyon skoru
2
Merhaba, bir proje geliştirdim ve GitHub’da yayınlayacağım. Hem bu projem hem de ileride geliştireceğim diğer açık kaynak projelerim için Buy Me a Coffee kullanarak destek almak istiyorum.

Ancak Türkiye’de bu tür platformlardan alınan desteklerin vergilendirilmesi ve platform/ödeme sağlayıcısı tarafından yapılan kesintiler konusunda internette net ve güncel bir bilgi bulamadım.

Nereye baktıysam ya çok genel bilgiler var ya da farklı durumlar anlatılıyor. Özellikle Buy Me a Coffee üzerinden gelen desteklerin Türkiye’de nasıl vergilendirildiğini, herhangi bir vergi mükellefiyeti gerekip gerekmediğini ve ödeme sırasında hangi kesintilerin yapıldığını bilen veya bu konuda deneyimi olan biri yardımcı olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler. 🙏

Merhaba, bir proje geliştirdim ve GitHub’da yayınlayacağım. Hem bu projem hem de ileride geliştireceğim diğer açık kaynak projelerim için Buy Me a Coffee kullanarak destek almak istiyorum.

Ancak Türkiye’de bu tür platformlardan alınan desteklerin vergilendirilmesi ve platform/ödeme sağlayıcısı tarafından yapılan kesintiler konusunda internette net ve güncel bir bilgi bulamadım.

Nereye baktıysam ya çok genel bilgiler var ya da farklı durumlar anlatılıyor. Özellikle Buy Me a Coffee üzerinden gelen desteklerin Türkiye’de nasıl vergilendirildiğini, herhangi bir vergi mükellefiyeti gerekip gerekmediğini ve ödeme sırasında hangi kesintilerin yapıldığını bilen veya bu konuda deneyimi olan biri yardımcı olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler. 🙏
https://www.google.com/search?q=sos...AIA&sourceid=chrome&source=chrome.ob&ie=UTF-8

burada anlatılıyor hocam Buy Me A Coffee de bir uygulama sayılır

icerik uretici banka hesabi aciyorsun oraya gelen para nerden gelirse gelsin yuzde 15 kesiliyor ustunune bankalarda genelde hayvan gibi komisyon kesiyor o parayi bitcoin altcoin olarak cekebilirsen binance trde bozup banka hesabina cekersin komisyondan kurtulabilirsin ama yinede vergini ode bence 5 sene 10 sene sonra basini buyuk belaya sokabilir katlanarak karsina borc olarak cikar coin muhabbeti olmazsa tavsiyem parayi cekerken buyuk parcalar halinde cekmen cunku banka her islem icin komisyon kesiyor yani 10 dolar 10 dolar degilde atiyorum 100 dolar biriktiginde cek parani

Hocam kusura bakmayın, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben de aynı yerlere baktım fakat nedense tam olarak anlayamadım. Bu konuyla ilgili gerçekten net bir bilgi bulmak biraz zor.

Bazı yerlerde yılda 3 kez çekim yapılması ve küçük miktarlarda para alınması durumunda herhangi bir sorun teşkil etmeyeceği söyleniyor. Bazı yerlerde ise Sosyal İçerik Üreticiliği İstisnası kapsamında bir hesap açılması gerektiği belirtiliyor.

Ben zaten her ay düzenli olarak para çekmeyeceğim. Muhtemelen yılda 1-2 kez, hatta belki iki yılda bir kez ödeme alacağım. Amacım düzenli bir gelir elde etmekten ziyade, GitHub'daki açık kaynak projelerime destek olmak isteyen kişilerin Buy Me a Coffee üzerinden destek verebilmesini sağlamak.

Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilen biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

icerik uretici banka hesabi aciyorsun oraya gelen para nerden gelirse gelsin yuzde 15 kesiliyor ustunune bankalarda genelde hayvan gibi komisyon kesiyor o parayi bitcoin altcoin olarak cekebilirsen binance trde bozup banka hesabina cekersin komisyondan kurtulabilirsin ama yinede vergini ode bence 5 sene 10 sene sonra basini buyuk belaya sokabilir katlanarak karsina borc olarak cikar coin muhabbeti olmazsa tavsiyem parayi cekerken buyuk parcalar halinde cekmen cunku banka her islem icin komisyon kesiyor yani 10 dolar 10 dolar degilde atiyorum 100 dolar biriktiginde cek parani
peki hesaba para gelmedende ek bir vergi ödemek zorundamıyım mesela şirket açarsanız siz kazan elde etmeseniz bile vergiler kesilir bundada aynısı geçerlimi?

iyy hocam simdi aklima geldi bagkur falanda odemeniz lazim heralde tam rezillik ha tabi aktif olarak bir yerde calisiyorsaniz sigortaniz odendigi icin bagkur odemek zorunda degilsiniz diye biliyorum

Geri