Radeon Rx580 Ryzen 5 2609 Sistemin Ani FPS Dususleri ve Oyundan Atma Sorunu

Reaksiyon skoru
0
Herkese merhabalar iyi günler dilerim bu platformda yeniyim bi hatam olursa şimdiden kusuruma bakmayın.

Arkadaslar aşağıda belirttiğim sistemimde sadece Wolfteam oynuyorum 2 oyunda bit oyun sonu komple oyun kapaniyor ve oyun açıkken envanter bölümünde hicbirsey yapmamama rağmen fpsler 10 20 leri goruyor bu iki sorunun sebebi ne olabilir ve nasıl çözebilirim.

Sistemim:
‎İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 2600 (6 Çekirdek, 3.40 GHz)
‎Ekran Kartı (GPU): GIGABYTE Radeon RX 580 8 GB (Fan Stop özellikli)
‎Anakart: Biostar AMD B450MH (Dual Channel DDR4 destekli)
‎Bellek (RAM): 12 GB DDR4 3200 MHz (8 GB EVO + 4 GB HyperX)
‎Depolama (SSD): 120 GB / 128 GB SSD
‎Güç Kaynağı (PSU): 550W 80+

Hocam sisteminiz Wolfteam için fazlasıyla yeterli. Steam sürümünün minimum gereksinimleri bile Core 2 Duo ve 1 GB RAM seviyesinde, dolayısıyla Ryzen 5 2600 + RX 580 tarafında normal şartlarda donanım yetersizliği beklemem.

Bence iki sorun ayrı ayrı incelenmeli:

1- Maç sonunda oyunun tamamen kapanması

Burada ilk şüpheleneceğim şey RAM olur. 8 GB + 4 GB farklı modüller kullanıyorsunuz. Sistem 12 GB olarak çalışır ama belleklerin marka/model ve çip yapıları farklıysa uyumsuzluk veya stabilite problemi yaşanabilir. Özellikle XMP/DOCP 3200 MHz açıksa bir süre 2666/2933 MHz gibi daha düşük bir hızda test etmek mantıklı.

Ayrıca Wolfteam'de başka anti-cheat yazılımlarıyla çakışma nedeniyle hata vermeden oyunun kapanabildiğine dair kullanıcı deneyimleri de var. Özellikle Riot Vanguard gibi kernel seviyesinde çalışan yazılımlar açıkken sorun yaşanabildiği belirtilmiş.

Bu yüzden bilgisayarı yeniden başlatıp sadece Wolfteam'i açarak birkaç maç test ederdim. Vanguard, MSI Afterburner/RivaTuner, Radeon Overlay, Discord Overlay vb. şeyleri de geçici olarak kapatın.

2- Envanterde hiçbir şey yapmazken FPS'nin 10-20'lere düşmesi

Bu bana doğrudan ekran kartı yetersizliği gibi gelmiyor. RX 580 ile Wolfteam'de düşük FPS problemi yaşayan başka kullanıcılar da olmuş ve bazı durumlarda oyunun kendisi/optimizasyonu şüpheli görünüyor.

Öncelikle Radeon Software'den V-Sync, Chill, Enhanced Sync gibi özellikleri kapatıp test edin. FPS düşüşü sırasında GPU kullanımına bakın. Eğer GPU kullanımı da %10-30'lara düşüyorsa ekran kartının gücü yetmiyor değildir; oyun motoru, CPU kullanımı, sürücü veya başka bir yazılım kaynaklı olabilir.

Ben olsam şu sırayla denerdim:

• AMD ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp temiz kurulum yapmak.
  • Wolfteam dosyalarını doğrulamak/istemciyi temiz kurmak.
  • Oyunun klasörünü Windows Defender/antivirüs istisnasına eklemek.
  • Vanguard ve diğer anti-cheat/overlay yazılımlarını kapatıp test etmek.
  • RAM'i tek tek test etmek veya mümkünse aynı marka/model 2x8 GB RAM kullanmak.
  • XMP/DOCP'yi kapatıp RAM'i 2666/2933 MHz'de denemek.
  • Oyun sırasında CPU/GPU sıcaklık ve kullanım değerlerine bakmak.
  • SSD'de yeterli boş alan olduğundan emin olmak. 120 GB SSD çok doluysa ayrıca problem çıkarabilir.
PSU'nuz kaliteli bir 550W modelse RX 580 + Ryzen 5 2600 için watt olarak yeterli. Burada PSU'nun markası/modeli önemli; sadece "550W 80+" olması tek başına kalite göstergesi değil.

En önemlisi, oyun kapandığı anda Windows Olay Görüntüleyicisi > Windows Günlükleri > Uygulama kısmına bakın. Wolfteam'in kapandığı dakikadaki hata kaydını paylaşırsanız, hangi bileşenin/uygulamanın çökerttiği konusunda çok daha net fikir yürütülebilir.

Teşekkür ederim gündüzleri calisiyorum akşam eve gidince dediklerinizi deneyeceğim ve bu sistem icin uygun fiyatlı upgrade tavsiyeleriniz varsa iletir misiniz ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,602
Üyeler
202,909
Son üye
hamzayldz
Geri