Yardım MSI Crosshaır A16 Hx E8wgxk-058xtr Laptop Isı Değerleri

Reaksiyon skoru
90
Selamlar,

MSI Crosshair A16 HX modelini (Ryzen 7 8840HX, 12GB RTX 5070, 2x8 16gb ram) https://amzn.eu/d/0eAGA46x almayı planlıyorum. Tasarımı ve 2.5K ekranı çok hoşuma gitti ancak kasanın soğutma performansı ve fan sesi konusunda net bilgi bulamadım. Cihazı masada altı açık bir stant üzerinde kullanacağım.

Bu modeli ya da aynı seriyi kullanan veya test edenlere sormak istediklerim var:

Oyun İçi Sıcaklıklar: Uzun süre LoL, Genshin Impact ve Honkai: Star Rail oynarken sıcaklıklar ne seviyede? Wuthering Waves veya ağır AAA oyunlarda işlemci ve ekran kartı kaç dereceleri görüyor, termal kısma veya drop yaşanıyor mu?

Klavye Yüzey Isısı: Uzun süreli yük altında WASD bölgesinde ve klavyenin ortasında hissedilen sıcaklık eli rahatsız ediyor mu?

Fan Sesi: Performans modunda fan sesi nasıl? Kulaklıksız oynarken aşırı tiz veya rahatsız edici bir uğultu yapıyor mu?

Ağır Yük / Simülasyon: MATLAB, ANSYS gibi mühendislik programlarında veya çoklu çekirdek yükünde kasanın tepkisi ne durumda?

Duruma bağlı olarak HP Omen 17 Ryzen AI 9 365 rtx 5070 8gb, 32 gb ram modelini almayı düşünüyorum. Eğer aralarında çok fazla sıcaklık değeri farkı varsa.

İki modelden birisi 5070 8gb ama 1080p diğeri 5070 12gb ama 2,5k. Ekrana oranla 8gb vram yeter gibi geliyor oynadığım oyunlara göre ama sormak istedim. Yeni gelecek AAA oyunların meraklısı ve sıkı takipçisi değilim oynama ihtimalim çok yok gta 6 ve witcher 3 dlc vb. oynarım. Yüksek ultrada olmasına gerek yok.

Kullanan arkadaşlar ortalama sıcaklık değerlerini ve genel deneyimlerini paylaşabilirse çok sevinirim, teşekkürler.

Geri