Bilgisayar Yük Fark Etmeksizin Takılma Sorunu ve Çözüm Arayışları

Valco3232

80+
Reaksiyon skoru
0
1 yıl önce aldığım sistem, o günden beri yük altında olup olmaması fark etmeksizin bana takılma problemi yaşatıyor. Açıkçası, başlarda bu kadar yoğun değildi. Yoğunlaşmaya başladığı vakitte de garip bir şekilde AMD Radeon'dan ekran kaydı açarak o takılmayı çözmeyi başarmıştım. Sürekli ekran kaydı açık şekilde kullanıyordum bilgisayarı. Fakat artık bu durum kontrolden çıktı denebilir ya da benim sabrım kalmadı. Nasıl çözeceğimi bilmiyorum veya sorunun ne kaynaklı olabileceğini basit araştırmalarla bulamadım. Yardıma ihtiyacım var. --- Takılmalar ciddi manada yoğun örneğin dakikada 4 5 kez donduğu oluyor ve bu donmalar 3,4 saniyelik donmalar şeklinde

Sistem
1789154921515.webp

Merhaba, sistemi sen mi topladın? OS yi sen mi kurdun? Başından beri aynı OS mi, yoksa arada temiz format atıp, sürücüleri filan sıfırdan kurdun mu?

Merhaba, sistemi sen mi topladın? OS yi sen mi kurdun? Başından beri aynı OS mi, yoksa arada temiz format atıp, sürücüleri filan sıfırdan kurdun mu?
Merhaba,sistemi hazır olarak tebilondan satın almıştım sistem kurulu halde gönderildi bana fakat daha sonrasında bir çok kez sıfırdan kurdum

Anladım, sıfırdan kurmanın hiç bir faydası olmadı yani?

Bu tarz donmalar genelde CPU sebepli oluyor garip şekilde GPU gibi dursa da. SSD bile olabilir.

En mantıklısı tak çıkar yapıp, tek tek parça test edebileceğiniz bir bilgisayarcıya götürmek ve deneme-yanılma yaptırmak.

BIOS un güncel olsun, BIOS da yaptığın özel bir ayar var mı? Bir süre default ayarlarda kullan, arkadaşında dediği gibi pek çok nedeni olabilir, deneye deneye bulman lazım.

Bu tarz donmalar genelde CPU sebepli oluyor garip şekilde GPU gibi dursa da. SSD bile olabilir.

En mantıklısı tak çıkar yapıp, tek tek parça test edebileceğiniz bir bilgisayarcıya götürmek ve deneme-yanılma yaptırmak.
Sorunun kaynağını az çok anlamamı sağlayacak bir yöntem uygulama vs mevcut mudur?Bilgisayarcıya gitmeden fikir sahibi olmak için

Sorunun kaynağını az çok anlamamı sağlayacak bir yöntem uygulama vs mevcut mudur?Bilgisayarcıya gitmeden fikir sahibi olmak için
Donma anında %100'e vuran bir şey var mı diye bakman gerek. Ama o donma anında bunu raporlamayabilir diye düşünüyorum.

BIOS un güncel olsun, BIOS da yaptığın özel bir ayar var mı? Bir süre default ayarlarda kullan, arkadaşında dediği gibi pek çok nedeni olabilir, deneye deneye bulman lazım.
Ramin expo ayarı hariç bir şey değiştirmedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Donma anında %100'e vuran bir şey var mı diye bakman gerek. Ama o donma anında bunu raporlamayabilir diye düşünüyorum.
Az önce MC açıkken gözlemleme şansım olur diye capframex'i açıp öyle oynadım bir müddet tam donma anında ekteki gibi bir durum oldu
1789156600582.webp

Ddu ile ekran kartı Driverlarını temizle ve uygulama içindeki adımları takip et. Sonra en güncel sürücüleri yükle. Radeon software üzerinden hiç bir ayar değiştirmeden dene.

Ekran kartı boş yatıyor cpu çekirdek tıkanması yaşıyor. Eğer sorun yukarıdaki adımlarla çözülürse güzel. Aynen devam ederse işlemci değişimine kadar gidersin.

Geri