Iphone 14 Pro Max'tan Üst Segment Android'e Geçmek İstiyorum,Önerileriniz Nedir?

Epik41

80+
Reaksiyon skoru
57
Bütçe
60000
Merhaba arkadaşlar,

2023 Nisan ayından beri iPhone 14 Pro Max 128 GB kullanıyorum. Cihazın genel durumundan memnunum ancak artık daha yeni ve güçlü bir Android telefona geçmeyi düşünüyorum.

Cihazımın özellikleri:

• iPhone 14 Pro Max 128 GB
  • Pil sağlığı: %83
  • Kozmetik durumu: temiz
  • Daha önce açılmadı/tamir görmedi
  • Yurt dışı cihazı ancak Türkiye'de pasaport kaydı yapılmış
  • Şu anda 40.000 TL'ye alıcısı hazır
Burada kararsız kaldığım nokta şu: 40.000 TL sizce bu cihaz için iyi bir fiyat mı, yoksa düşük mü? Pil sağlığının %83 olması fiyatı ciddi şekilde etkiler mi?

Telefonu satarsam üzerine bir miktar para koyup üst segment bir Android almak istiyorum.

Özellikle düşündüğüm modeller arasında:

• Samsung Galaxy S26 / S26 Ultra
  • OnePlus 15
  • Xiaomi 17 serisi
  • Honor Magic serisi
  • Snapdragon 8 Elite Gen 5 kullanan diğer amiral gemileri
var.

Benim için önemli olanlar:

• Yüksek performans
  • PUBG ve oyunlarda yüksek FPS
  • İyi pil ömrü
  • Uzun yıllar güncelleme alması
  • Kamera/video performansının iyi olması
  • Mümkünse 14 Pro Max'tan daha hafif ve kompakt olması
  • Türkiye'de sorunsuz kullanım
  • Uzun süre kullanabileceğim, birkaç yıl sonra eskimiş hissettirmeyecek bir cihaz olması
Özellikle Snapdragon 8 Elite Gen 5 işlemcili cihazlara yönelmek mantıklı mı? Yoksa Samsung gibi markalarda işlemciden bağımsız olarak daha dengeli bir model tercih etmek daha mı doğru?

Siz benim yerimde olsanız 14 Pro Max'ı 40.000 TL'ye satıp hangi Android telefonu alırdınız?

Bütçeyi gerekirse biraz daha yükseltebilirim. Özellikle S26, OnePlus 15, Xiaomi 17 ve Honor Magic serisi arasında kalan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok iyi olur.

Şimdiden teşekkürler.

Yapmayın etmeyin şu ucube cihaza para vermeyin. Donanım her şey değildir. Ben sürekli telefon değiştiriyorum, elimden xiaomi 17 ultra gibi donanımı çok çok sağlam modeller geçiyor ama ne zman ki Google/Samsung/Apple a geçsem bi ferahlık hissediyorum. Konuya dönecek olursak Bence oppo find x9 pro tam olarak sizin telefonunuz.

Merhaba arkadaşlar,

2023 Nisan ayından beri iPhone 14 Pro Max 128 GB kullanıyorum. Cihazın genel durumundan memnunum ancak artık daha yeni ve güçlü bir Android telefona geçmeyi düşünüyorum.

Cihazımın özellikleri:

• iPhone 14 Pro Max 128 GB
  • Pil sağlığı: %83
  • Kozmetik durumu: temiz
  • Daha önce açılmadı/tamir görmedi
  • Yurt dışı cihazı ancak Türkiye'de pasaport kaydı yapılmış
  • Şu anda 40.000 TL'ye alıcısı hazır
Burada kararsız kaldığım nokta şu: 40.000 TL sizce bu cihaz için iyi bir fiyat mı, yoksa düşük mü? Pil sağlığının %83 olması fiyatı ciddi şekilde etkiler mi?

Telefonu satarsam üzerine bir miktar para koyup üst segment bir Android almak istiyorum.

Özellikle düşündüğüm modeller arasında:

• Samsung Galaxy S26 / S26 Ultra
  • OnePlus 15
  • Xiaomi 17 serisi
  • Honor Magic serisi
  • Snapdragon 8 Elite Gen 5 kullanan diğer amiral gemileri
var.

Benim için önemli olanlar:

• Yüksek performans
  • PUBG ve oyunlarda yüksek FPS
  • İyi pil ömrü
  • Uzun yıllar güncelleme alması
  • Kamera/video performansının iyi olması
  • Mümkünse 14 Pro Max'tan daha hafif ve kompakt olması
  • Türkiye'de sorunsuz kullanım
  • Uzun süre kullanabileceğim, birkaç yıl sonra eskimiş hissettirmeyecek bir cihaz olması
Özellikle Snapdragon 8 Elite Gen 5 işlemcili cihazlara yönelmek mantıklı mı? Yoksa Samsung gibi markalarda işlemciden bağımsız olarak daha dengeli bir model tercih etmek daha mı doğru?

Siz benim yerimde olsanız 14 Pro Max'ı 40.000 TL'ye satıp hangi Android telefonu alırdınız?

Bütçeyi gerekirse biraz daha yükseltebilirim. Özellikle S26, OnePlus 15, Xiaomi 17 ve Honor Magic serisi arasında kalan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok iyi olur.

Şimdiden teşekkürler.
Ben yerinde olsam macera aramam taş gibi telefonun var, attan inip eşeğe binmeye gerek yok.

Ben yerinde olsam macera aramam taş gibi telefonun var, attan inip eşeğe binmeye gerek yok.
Dostum. Pili performans kaybediyor orjinal pil bulmak zor kime güveneceğinde zor ben cihazım hali hazırda açılmamışken satmak itiyorum. Her şeyi orjinal diye. Bu sefer pilini değişirsem değer kaybedecek. Senin önerin ne olur bu anlamda. Ayrıca 240 Gram ağırlığında çelik telefon ağırlığı çok fazla. Bir yandan da ondan ötürü değiştirmek istiyorum.

Son düzenleme:
Dostum. Pili performans kaybediyor orjinal pil bulmak zor kime güveneceğinde zor ben cihazım hali hazırda açılmamışken satmak itiyorum. Her şeyi orjinal diye. Bu sefer pilini değişirsem değer kaybedecek. Senin önerin ne olur
Reis yurtiçi orjinalse apple mağazısına götür değiştirirler

s25+ ya da s26 senin için çok iyi cihazlar

14 Pro Max'den geçeceğin cihaz ya Samsung 25 ve 26 Ultra, ya da çinli üst seviye cihazlar. Düz seri Samsung düşünme.

değil işte yurt dışı ama pasaport kayıtlı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ultra modellerini de düşünüyorum.
s25u biraz pahalı ama alırsan sağlam söylüyorum 4 sene daha tepe amiral gemisi olarak götürür 6 7 yıl daha üst seviye olur sonra normalleşir

14 Pro Max'den geçeceğin cihaz ya Samsung 25 ve 26 Ultra, ya da çinli üst seviye cihazlar. Düz seri Samsung düşünme.
Aynen öyle şimdide s25 ile 26 arasında kaldım. Sırf ekran özelliği var diyede 100 küsür para vermek mantıklı mı bilemedim. s26'ya s25 te ise ekran yansıma oranı daha iyi diye biliyorum. Öneriniz ve yönlendirmeleriniz ne yönde olur? Sizce hangisini almalıyım?

s25u biraz pahalı ama alırsan sağlam söylüyorum 4 sene daha tepe amiral gemisi olarak götürür 6 7 yıl daha üst seviye olur sonra normalleşir
Anladım. İndirimleri kovalayacağım güzel bir indirim buldum mu s25u ile s26u aarasında seçim yapacağım?🤔😶

Aynen öyle şimdide s25 ile 26 arasında kaldım. Sırf ekran özelliği var diyede 100 küsür para vermek mantıklı mı bilemedim. s26'ya s25 te ise ekran yansıma oranı daha iyi diye biliyorum. Öneriniz ve yönlendirmeleriniz ne yönde olur? Sizce hangisini almalıyım?
Privacy Display var diye alınmaz 26 Ultra, kasa tasarımı, 1 nesil daha güncel olduğu için alınır. Bütçe rahat değilse 25 Ultra'da aynı cihaz zaten.

Anladım. İndirimleri kovalayacağım güzel bir indirim buldum mu s25u ile s26u aarasında seçim yapacağım?🤔😶
yani paran yetiyorsa s26u al geç

Geri