Çözüldü✓ Anakart Değişimi Sonrası Fanlar Gürültülü Çalışıyor

dejort01

80+
Reaksiyon skoru
55
X870E AORUS ELITE WIFI7 ICE anakarta geçtim önceki anakartımda sıcaklık değerlerini hatıırlamıyorum fakat bu kadar gürültülü çalışmıyordu sıvı soğutucu şuan uçuyor gibi chatgpt ile birkaç bir şey yaptım biraz azaldı gibi ama hala yüksek şuan pc yi yeni açtım sıcaklık değerleri belki normaldir ama fan hızları yüksek sanki bunu nasıl çözebilirim ?
sıvı soğutucu Arctic Liquid Freezer III Pro 360
birde şöyle bir şey varr sıcaklıklar bir anda 60 lara çıkıp tekrar 50 lere düştüğü oluyor sadece tarayıcı ve hwinfo açık

Ekler

• bandicam 2026-09-16 13-34-37-924.webp
    bandicam 2026-09-16 13-34-37-924.webp
    145.5 KB · Hit: 31
Bende benzer durum ekran kartı değişince olmuştu, sorun Gigabyte'ın uygulamasındaymış silince düzelmişti. Eski anakartınızla ilgili uygulama, yazılım vs tüm kalıntıları silmeyi deneyebilirsiniz.

ryzenlarda ani sıcaklık artışları normaldir , sıcaklık değerleri de normal gözüküyor ses sıvı soğutucu pompasından mı geliyor yoksa fanlardan mı ?

Bende benzer durum ekran kartı değişince olmuştu, sorun Gigabyte'ın uygulamasındaymış silince düzelmişti. Eski anakartınızla ilgili uygulama, yazılım vs tüm kalıntıları silmeyi deneyebilirsiniz.
gcc uygulamasından bahsediyorsan bir deniyim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ryzenlarda ani sıcaklık artışları normaldir , sıcaklık değerleri de normal gözüküyor ses sıvı soğutucu pompasından mı geliyor yoksa fanlardan mı ?
fanlardan geldiğini düşünüyorum normalde tek giriş kullanıyorudum 3 lü pin girşini taktım hwinfodan bakınca hem vram fanları hem radyatör fanları yüksek rpmde çalışıyor bende sıcaklıklardan şikayetçi değilim bencede normal ama gereksiz yere yüksek rpmde çalıştığını düşünüyorum şuan cs2 girip bi deniyim dedim şuan uçak uçuruyorum sanki
pompa devamli 2.800 rpm de çalışıyor yapay zeka ona dokunmamamı söylemişti herhangi bir işlem yapmadım sadece vram fanları ve radyatör fanlarının değerlerini değiştirdim bios tan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

anakartı değişince format attım şuan gcc yi sildim ve düzeldi :D teşekkürler bios tan kendim değişiklikler yapmıştım bunları böyle bırakyımmı yoksa eski haline getiriyimmi ? ve getirmem için ne yapmam gerekir ?

Son düzenleme:
Geri