Global Haber RTX 5090'lar Stokları Tükeniyor 9 Bin Doları Gördü

asko56

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
6,021
Son düzenleme:
5080 alayım diyordum ama farkettim ki ben yayıncı değilim, gelir amaçlı bilgisayarımla video edit-kurgu vs bir iş yapmıyorum, AI ile bir işim yok. Bilgisayarın tuşuna basınca maksimum yaptığım oyun oynamak ve dizi/film izlemek. Yeni nesil bir teknoloji istersem 5070 fazla fazla yeterli oluyor o da sırf DLSS 5 yüzünden yoksa 6900 xt overclockla bire bir aynı performansı veriyor birkaç oyun dışında.

5090 fiyatları görüp içlenen arkadaşlara bir ufak tavsiye niteliği taşır bu mesajım umarım. Bilgisayarıyla bir şeyler yaratan, dizayn eden kısaca profesyonel işler yapan biri değilseniz 5090 bir işinize yaramaz. O yüzden fiyatı mı artmış, ortalık alev mi almış ne oluyorsa olsun. Kendinizi bu aç gözlü ve doyumsuz firmaları daha fazla zengin etmek için yormayın.

Bilgisayarının açma tuşunu sadece oyun için kullanan herkese 5070 yeterli, hadi 16 gb vram olsun ne olur ne olmaz diyorsanız da 5070 Ti yeter de artar bile. Bu ekran kartlarına da hak ettiğinden fazla para vermeyin ki gözü kar hırsından başka bir şey görmez olmuş firmalar sizi sömüremesinler.

Yapay zeka tüm kaynakları tüketmeye tam gaz devam ediyor. Şuan donanım, çip, hammadde, insan istihdamı, siber güvenlik, doğal kaynaklar ve daha akla gelmeyen bir sürü şey bundan etkilendi bu işin sonu nereye varacak ?

5090 fiyatı artarsa peşinden gelenide arttırır. Orta halli bir basit sistem için 100k fiyatı konuşur olduk ve daha bu işin yılbaşındaki enflasyonun getireceği zam oranı var çok yazık.

AI'a böcek reels'ları yaptıra yaptıra ekran kartı bırakmadık piyasada :kekw:

Amazonda stokları olan 5090 ürünler kaldırmışlar hep zam geliyor herhalde

1789562427530.webp

ürünler vardı bir anda kaldrılmaya başlamış

Geri