Radeon Aı Pro R9700 Lite 32gb VRAM 94 Bin TL!!!

İlla 32gb olucak diyorsanız 2 tane 9070 xt alın rahatınıza bakın. Şimdi de moda bu oldu Ai işi. Yav ne Ai işi yapıcan ? Llm mi deniyeceksin, zaten bu karta o parayı vereceksen git Nvidia vs al. İntel bile daha stabil çalışıyor pytorchta falan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"Yapay zeka için kullanacaksanız, ürün ancak nvidia 5060 ti kadar performans veriyor. 32gb vram var ama gddr6, bunun yerine iki tane 5060ti alın aynı paraya."
Katılıyorum veya 9070 xt alın en azından güçlü kart olur elinizde.

hala 13 stok almamışlar :D

Kaça aldınız hocam?

Bu kadar ucuzuna da zor denk gelinir sizin adınıza üzüldüm
Türkiye yine daha pahalı ya. Tesla V100 aldım 3 tane 1800 dolar gibi bir ücrete 32GB modelini. Akrabam getirecek ay sonu gelirken. Qwen'in Vision modelini kullanmak için 96GBVram yetiyor, token/s de tatmin ediyor.

Yine bundan ucuza geldi bakma.

Türkiye yine daha pahalı ya. Tesla V100 aldım 3 tane 1800 dolar gibi bir ücrete 32GB modelini. Akrabam getirecek ay sonu gelirken. Qwen'in Vision modelini kullanmak için 96GBVram yetiyor, token/s de tatmin ediyor.

Yine bundan ucuza geldi bakma.
V100 sıfır değil sanırım.

krallar o kart 9070xt ile aynı, vrami 32. bundan 2-3 hafta önce 80 küsürdü, hala alınabilir.

Radeon AI PRO R9700 Lite 32GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı 93.990 TL!!!

İhtiyacı olanlar hemen çöksün

Micro Center fiyatı zaten 1799 dolar=87.5 bin TL

(Micro center'daki lite model değilmiş ama ürün hala ucuz)
9070XT nin iş amaçlı özelleştirilen 32GB versiyonu işte, Lite olması çipi değiştiriyor mu bilmiyorum belki düz 9070 çipi de olabilir Lite olduğu için. Yani Cuda olmadan da Ai işi çok kısıtlı o yüzden kaç kişi için mantıklı bir kart tartışılır.

Bende anlamadım koskoca forumda bu kadar insan varken ürünün satın alınmaması çok ilginç
AMD Ai sektöründe ölü, sebep bu. Nvidia iş kartlarını insanlar gerçekten işlerine yaradığı için farklı sektörlerden alıyor, AMD ona böyle rakip olmaya çalışıyor ama çok geride kalıyor.

Son düzenleme:
9070XT nin iş amaçlı özelleştirilen 32GB versiyonu işte, Lite olması çipi değiştiriyor mu bilmiyorum belki düz 9070 çipi de olabilir Lite olduğu için. Yani Cuda olmadan da Ai işi çok kısıtlı o yüzden kaç kişi için mantıklı bir kart tartışılır.

AMD Ai sektöründe ölü, sebep bu. Nvidia iş kartlarını insanlar gerçekten işlerine yaradığı için farklı sektörlerden alıyor, AMD ona böyle rakip olmaya çalışıyor ama çok geride kalıyor.
Yine de fiyatı çok iyiymiş AMD iş konusunda ölü olsa bile 32 GB vram var sonuçta

]
Ölü demeyelimde Rocm altyapısı halen daha cudaya göre zayıf, stabil değil, buglar var. Dolayısıyla insanlar uğraşmak istemiyor. Cuda desteği şart değil zaten nvidiaya özgü bir yapı Cuda. Önemli olan Cuda'yı kullanan uygulamaların Rocm de desteklemesi. Mühendislik uygulamaları, açık kaynak yazılımlar, simülasyon yazılımları, python kütüphaneleri vs.

]
Ölü demeyelimde Rocm altyapısı halen daha cudaya göre zayıf, stabil değil, buglar var. Dolayısıyla insanlar uğraşmak istemiyor. Cuda desteği şart değil zaten nvidiaya özgü bir yapı Cuda. Önemli olan Cuda'yı kullanan uygulamaların Rocm de desteklemesi. Mühendislik uygulamaları, açık kaynak yazılımlar, simülasyon yazılımları, python kütüphaneleri vs.
Desteklemediği için çöp. Bombos bir kart 10 kurus etmez. Yukarda arkadasın dediği gibi bunun yerine 2x 5060ti 16g al daha iyi. Oyun icin zaten alınmaz onu kıstasa almıyorum.

]
Desteklemediği için çöp. Bombos bir kart 10 kurus etmez. Yukarda arkadasın dediği gibi bunun yerine 2x 5060ti 16g al daha iyi. Oyun icin zaten alınmaz onu kıstasa almıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,355
Üyeler
203,400
Son üye
tuncaydemirhanw
Geri