131 Fonun Tasfiye Planı Belirlendi !

Keşke satsaydın fırsat da vermişti de artık yapacak bir şey yok... Tasfiyeye kalmasan çok iyi derdim ama tasfiyeye kalan benim için tp2 ye göre biraz daha sıkıntılı durumda olabilir
Yazıp yazıp siliyorum düşündüğüm şeyi sosyal medyada konuşan yok boşuna milleti stres etmeye gerek yok belki de ben yanlış düşünüyorum bu konunun devamını
benim salaklığım hocam finansal okuryazarlık sıfır, zaten bu yüzden ppfye girmiştim kafam rahat olsun diye. eylül'ün başında da bu tarz haberler görüyordum ama hisse fonları etkileniyor diye araştırmamıştım. inşallah zararsız şekilde kurtuluruz

twitterda paylaşılan tablolarda (ne kadar doğru olduğu tartışılır) pry ve tp2 için zarar pnudan çok daha fazla gözüküyor tasfiye sürecindekiler için. benim korkum önceden satanlar ve bu satış emri verenlerden sonra para kalmazsa biz ne yapacaz? çünkü onlar yüksek ihtimalle tam bir şekilde alacaklar ama geriye fonun içeriği boşsa hiçbir şey kalmayacak. faizden birkaç yüz tl fazla alırız parayı 32 gün kitlemeyiz diye çektiğimiz derde bak ya. gireli 1 ay bile olmadı ben girdikten sonra 2 yıldır tıkır tıkır işleyen sistem battı :D
Hocam tp2 içinde durum bu. Eğer dedikleri gibi paranın sadece yüzde 50'si hemen geri alınırsa. 110 milyar TL yapar.
Hadi diyelim yatırımcıların da yüzde 30'u erken davrandı.
Ortalama 1.3 milyonmus kisi basina düşen para tp2'de.
167 bin yatirimcisi var tp2'nin.
Yüzde 30 yatırımcı 50bin yapar.
Yani bu da 65-70 milyar demek.
İçeride kalan 40 milyar likidite ve 110 bin yatırımcı demek.
Bu da yüzde 70 zarar demek...
Tabi bu en kötü senaryo. Burda önemli sayı İlk gün çıkan kaç kişi. O kişi sayısı ne kadar azsa diğerlerinin alacağı para artacaktır.

Hocam tp2 içinde durum bu. Eğer dedikleri gibi paranın sadece yüzde 50'si hemen geri alınırsa. 110 milyar TL yapar.
Hadi diyelim yatırımcıların da yüzde 30'u erken davrandı.
Ortalama 1.3 milyonmus kisi basina düşen para tp2'de.
167 bin yatirimcisi var tp2'nin.
Yüzde 30 yatırımcı 50bin yapar.
Yani bu da 65-70 milyar demek.
İçeride kalan 40 milyar likidite ve 110 bin yatırımcı demek.
Bu da yüzde 70 zarar demek...
Tabi bu en kötü senaryo. Burda önemli sayı İlk gün çıkan kaç kişi. O kişi sayısı ne kadar azsa diğerlerinin alacağı para artacaktır.
umarım o kadar zarar olmaz. tp2 için bilmiyorum ama pnu için tasfiyeye girenler %10 vs deniyor herkes çıkmış bir ben kalmışım gibi. bu ters repolara teminat olarak gösterilen paseu falan sıkıntı işte. ziraat bunları kaça satacak hiçbir şey bilmiyoruz. bir de borç alacaklı mevzusu var "Borçlu taraf borcunu ifa etmişse hisse senetlerinin teminat işlevi son bulur. " tarzı şeyler gördüm. Twittera bakıyorum içime bir su serpiliyor bir hayattan soğuyorum. Sizin mkkda ne gözüküyor alacaklı durumda mısınız?

Tera Pusula gibi sözünün eri olursa tasfiyeden de parayı eksiksiz alırsınız tabii tp2 için konuşuyorum
hocam bana pnu tp2ye göre daha sıkıntılı demiştiniz biraz önce yanlış mı yazdınız acaba? bu pusula sözünün eri muhabbeti ne bir de?

hocam bana pnu tp2ye göre daha sıkıntılı demiştiniz biraz önce yanlış mı yazdınız acaba? bu pusula sözünün eri muhabbeti ne bir de?
Tasfiyeden önce çıkana parasını vermişti bu yüzden dedim
Kafama repoların neden hızlıca bonoya çevrildiği sorusu takıldı da ne desem boş kim aldı onu bilmiyoruz
Biraz sosyal medyada vb takıldım çoğu kişi bunu olumlu karşılamış umarım çoğu insanın dediği gibi repoları bozdukları için öyle görünüyordur :)

Son düzenleme:
Yatırımcı para istiyor fonda para yok yoğun hisse var. (Temerrüte düşmüş) Bu hisseler satılıp nakite çevrilmeli ancak bunu bilen kurum ve yatırımcı hisselerini satıyor çünkü fonların satacağını biliyor. Sonuç tahtalar hacimsiz taban açıyor (Şişirilmiş hisseli fonlar için geçerli)
Yani bu terimlere yabancı olmakla beraber anladığım şu biz şimdi güvenerek bi fon hisse alamıcaz mı

Arkadaşlar tam bilgim yok fonlar hakkında altın düşene kadar akbank para piyasası fonu ALE almıştım boşta durmasın diye bende etkilenicekmiyim

Yani bu terimlere yabancı olmakla beraber anladığım şu biz şimdi güvenerek bi fon hisse alamıcaz mı
Hayır artık yoğurdu üfleyerek yiyecek fon alırken içerik bakmayı öğreneceksin o kadar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar tam bilgim yok fonlar hakkında altın düşene kadar akbank para piyasası fonu ALE almıştım boşta durmasın diye bende etkilenicekmiyim
Banka ppf leri çok sorun olmaz tabii borsada 0 risk olmaz ancak riski 0 a yakın dert etme

Son düzenleme:
Hayır artık yoğurdu üfleyerek yiyecek fon alırken içerik bakmayı öğreneceksin o kadar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Banka ppf leri çok sorun olmaz tabii borsada 0 risk olmaz ancak riski 0 a yakın dert etme
Fonlara pek yanaşmıyorum ya zaten büyük para ve uzun süre gerekiyor bence güzel kazandırması için. Ben öğrenciyim kendi halimde risksiz gördüğüm hisselerden alıyorum acaba mantıklı mı yaptığım. Maks 10 15k lık portföyüm oluyor. Şuan aselsanda hepsi

Fonlara pek yanaşmıyorum ya zaten büyük para ve uzun süre gerekiyor bence güzel kazandırması için. Ben öğrenciyim kendi halimde risksiz gördüğüm hisselerden alıyorum acaba mantıklı mı yaptığım. Maks 10 15k lık portföyüm oluyor. Şuan aselsanda hepsi
Borsada kimse kimseden üstün değil bugün ben düşer derim yarın tavan üstüne tavan gider bilemeyiz düşe kalka öğrenirsin
Burada senin için önemli olan şimdi öğrenip gelecekteki daha büyük birikimini yönetmeyi öğrenmen bana kalırsa

Borsada kimse kimseden üstün değil bugün ben düşer derim yarın tavan üstüne tavan gider bilemeyiz düşe kalka öğrenirsin
Burada senin için önemli olan şimdi öğrenip gelecekteki daha büyük birikimini yönetmeyi öğrenmen bana kalırsa
Öğrenmekten kasıt yani his üzerine benimki daha çok. Bi hisseyi takip ediyorum uzun süre hareketlerini analiz ediyorum ve biyerden sonra artık ona karakter izafe ediyorum. Az çok ordan sonra nereye varacağını anlayabilir hale geliyorum. Bahsettiğiniz öğrenme bu mu yoksa kitabına göre grafik falan öğrenmek mi

Öğrenmekten kasıt yani his üzerine benimki daha çok. Bi hisseyi takip ediyorum uzun süre hareketlerini analiz ediyorum ve biyerden sonra artık ona karakter izafe ediyorum. Az çok ordan sonra nereye varacağını anlayabilir hale geliyorum. Bahsettiğiniz öğrenme bu mu yoksa kitabına göre grafik falan öğrenmek mi
Bu işler kitaptan öğrenilmez çünkü borsa dinamiktir, borsa paranın transfer olduğu yerdir herkes aynı şeyi okursa bu sefer bu sistemden olumlu farklılaşanlar kazanır, düşe kalka öğreneceksin yani ağzın yanacak ki üfleyerek yemeyi öğrenesin
He temel analizi, temel indikatörleri bil tabii ancak bunlar sana para kazandırmaktan ziyade hissenin durumu anlamana yardımcı olur

Bu işler kitaptan öğrenilmez çünkü borsa dinamiktir, borsa paranın transfer olduğu yerdir herkes aynı şeyi okursa bu sefer bu sistemden olumlu farklılaşanlar kazanır, düşe kalka öğreneceksin yani ağzın yanacak ki üfleyerek yemeyi öğrenesin
He temel analizi, temel indikatörleri bil tabii ancak bunlar sana para kazandırmaktan ziyade hissenin durumu anlamana yardımcı olur
Eyvallah çok teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,902
Üyeler
203,618
Son üye
Can MANA
Geri