MSI Mag Pano 100r Pz Alev Aldı!

thecrowly

80+
Reaksiyon skoru
82
Merhabalar, satın aldığım MSI Mag Pano 100r Pz kasa kurulumdan sonra start'ı verdiğim an felaket duman atarak bildiğiniz alev aldı, kontrol ettiğimde kasanın kontrolcu hubunun 4pin fan slotunun yandığını eridiğini gördüm yanarken diğer kablolara da zarar vermiş. 4 pin kasa hubundan gelen kabloyu 4 pin system fana takmıştım nasıl böyle bir şey olabilir anlamış değilim. Start'ı verdiğim an fanlar dönmedi ve direk alev aldı şimdi servise gideceğim ama ne tepki vereceklerini bilmiyorum kapatır kapatmaz video çektim ama ne kadar yardımcı olurlar bilmiyorum olsalar bile, sıvı soğutmamım kablosuna sıçrama yapmış yanıklar.

Not : sistem şu an çalışıyor eski kasamdan devam ediyorum.

Sorunun kaynağı ne çözebilmiş değilim sadece system fan kablosu yandı hubun.
1768732177209.webp

Merhabalar, satın aldığım MSI Mag Pano 100r Pz kasa kurulumdan sonra start'ı verdiğim an felaket duman atarak bildiğiniz alev aldı, kontrol ettiğimde kasanın kontrolcu hubunun 4pin fan slotunun yandığını eridiğini gördüm yanarken diğer kablolara da zarar vermiş. 4 pin kasa hubundan gelen kabloyu 4 pin system fana takmıştım nasıl böyle bir şey olabilir anlamış değilim. Start'ı verdiğim an fanlar dönmedi ve direk alev aldı şimdi servise gideceğim ama ne tepki vereceklerini bilmiyorum kapatır kapatmaz video çektim ama ne kadar yardımcı olurlar bilmiyorum olsalar bile, sıvı soğutmamım kablosuna sıçrama yapmış yanıklar.

Alıntıyı görüntüle
Bu kasanın daha önce de camı patlamıştı. Geçmiş olsun
HUB a Sata kablosu bağlı değil miydi acaba?

Bu kasanın daha önce de camı patlamıştı. Geçmiş olsun
HUB a Sata kablosu bağlı değil miydi acaba?
powerden sata kablosunu hub'un satasına taktım. 4 pini de system fana taktım yanlış bir şey yoktu yani zaten hali hazırda kullanıyorum ama sorunun ana kaynağını henüz çözemedim.

Alıntıyı görüntüle
Bunu MSI'a iletin bana kalırsa. Asla kabul edilebilir bir şey değil bu. Siz evde yokken yanıp tüm evi kül etme şansı bile var.

Bunu MSI'a iletin bana kalırsa. Asla kabul edilebilir bir şey değil bu. Siz evde yokken yanıp tüm evi kül etme şansı bile var.
İleteceğim ama ne kadar yardımcı olacaklar göreceğiz, kendi bilgisayarım da bozulan bir şey yok ama kablolar da yanık izleri ve erimiş argb pinleri var.

Kanka benim 1 senedir sorun yok hala kullanıyorum :)
hocam merhaba, eski konu farkındayım ama sende aynı kasayı kullanıyorsun sanırım hala devam ediyor musun bilmiyorum. ben kasayı yeni satın aldım bilgisayarı kurdum 5 dk baktım bir şey var mı diye kapattım kasadan çat çat çat sesler geliyor acaba normal midir sende de var mı o sorun

Geri