Çözüldü✓ R7 7800x3d İşlemciye En Uygun Anakart?

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
12000
Arkadaşlar konunun daha önceden açılmış başlıkları inceledim fakat maalesef çoğu tavsiye çok basit teknik detaylara hakim olmadan anakart önerileri yapılmış.

4-5 saatlik araştırmam sonucu B850 serisi anakartta karar kıldım hem bütçe hem performans açısından. Fakat karar veremediğim nokta ise hangi markanın hangi modelini alacağım. İşler burada karışıyor. Bu konuda destek olursanız en optimum seçeneği almak istiyorum. Tabi ki de fiyat açısından ne kadar ucuza mal edebilirsem onu seçmek isterim.

!!! En önemli yer!!!
Performans aramaktan çok sistemi en optimum seviyede çalıştırsın yeter. Yani ne fazladan özelliği olsun ne de işlemciyi veya diğer parçaları kısıtlasın.

Kriterlerimde Ryzen7 7800x3d işlemcime uygun; (toplayacağım pc için ilk parçam olarak satın aldım diğer hiçbir parça yok)
2 Ram slotu yeterli
Minimum 1 adet m2 slotu
İyi seviyede VRM soğutma bloklarına sahip
Kronik arızası olmayıp işlemciyi besleyebilecek sorunsuz
12000₺’ye kadar anakart arıyorum.

Ek’te görüldüğü üzere fiyatları çok yakın performansları da yakındır muhtemelen fakat bir türlü işin içinden işte bu diye çıkamadığım anakart çeşitleri bunlar gibi. Aklım bir ucuzuna gidiyor al gitsin diyor sonra da işlemciyi kısıtlar yarın bir gün memnun kalmam 2000-3000₺ var diye değmez iyisini alayım diye diye bir türlü seçemedim.

Ekler

• IMG_1262.webp
    IMG_1262.webp
    67.3 KB · Hit: 27
  • IMG_1261.webp
    IMG_1261.webp
    105.9 KB · Hit: 25
  • IMG_1260.webp
    IMG_1260.webp
    118.7 KB · Hit: 21
  • IMG_1259.webp
    IMG_1259.webp
    95.1 KB · Hit: 20
  • IMG_1255.webp
    IMG_1255.webp
    81.8 KB · Hit: 21
  • IMG_1243.webp
    IMG_1243.webp
    103.7 KB · Hit: 24
Ürünlerin hepsine bakmadan kısa bir cevap olarak vram lerin kaliteli ve soğutucu lu olması lazım en önemlisi bu sayede işlemci yük altında ısı kaynaklı frene basmama lı yani vram sayısı fazla olması da bişeyi değiştirmez kaliteli olması gerekli ayrıca Pcie hatları paylaşım lı olmamalı yeterli hatta sahip olması lazım en azından ekran kartı 2 adet ssd Pcie 5 hızında kırpmadan vermeli.

Arkadaşlar konunun daha önceden açılmış başlıkları inceledim fakat maalesef çoğu tavsiye çok basit teknik detaylara hakim olmadan anakart önerileri yapılmış.

4-5 saatlik araştırmam sonucu B850 serisi anakartta karar kıldım hem bütçe hem performans açısından. Fakat karar veremediğim nokta ise hangi markanın hangi modelini alacağım. İşler burada karışıyor. Bu konuda destek olursanız en optimum seçeneği almak istiyorum. Tabi ki de fiyat açısından ne kadar ucuza mal edebilirsem onu seçmek isterim.

!!! En önemli yer!!!
Performans aramaktan çok sistemi en optimum seviyede çalıştırsın yeter. Yani ne fazladan özelliği olsun ne de işlemciyi veya diğer parçaları kısıtlasın.

Kriterlerimde Ryzen7 7800x3d işlemcime uygun; (toplayacağım pc için ilk parçam olarak satın aldım diğer hiçbir parça yok)
2 Ram slotu yeterli
Minimum 1 adet m2 slotu

Ek’te görüldüğü üzere fiyatları çok yakın performansları da yakındır muhtemelen fakat bir türlü işin içinden işte bu diye çıkamadığım anakart çeşitleri bunlar gibi. Aklım bir ucuzuna gidiyor al gitsin diyor sonra da işlemciyi kısıtlar yarın bir gün memnun kalmam 2000-3000₺ var diye değmez iyisini alayım diye diye bir türlü seçemedim.
ASue rog strix B850 A gaming 14k fiyatı daha uyguna b850 tomahawk wifi alabilirsin yafa dahada uygun olsun diyosa b850m aorus alabilirsin tebilondan 10kya
B850 rog ile b850 tomahaek aynı faz fln lar ama görünüş için ve stabilite daha kaliteli oşması için asus seçerdim

Ürünlerin hepsine bakmadan kısa bir cevap olarak vram lerin kaliteli ve soğutucu lu olması lazım en önemlisi bu sayede işlemci yük altında ısı kaynaklı frene basmama lı yani vram sayısı fazla olması da bişeyi değiştirmez kaliteli olması gerekli ayrıca Pcie hatları paylaşım lı olmamalı yeterli hatta sahip olması lazım en azından ekran kartı 2 adet ssd Pcie 5 hızında kırpmadan vermeli.
Doğrudur hocam dediklerini şahsen bilmiyorum işte araştırırken de bunlar karşıma çıkınca benim sistem error veriyor ve bu yüzden karar veremedim. Teşekkürler yorum için

İleride 9800x3d ye fln yükseltceksen minumum b850 aorus alman lazım diğerlerin faz düşük b850m force yada m-k alma

İleride 9800x3d ye fln yükseltceksen minumum b850 aorus alman lazım diğerlerin faz düşük b850m force yada m-k alma
9800x3d fazla güç çeken bir işlemci değil kullanırsın o anakartlarda da vrmler yeterli

!!! En önemli yer!!!

2 Ram slotu yeterli
Minimum 1 adet m2 slotu

Fazla açılmayın. giga 850m force işinizi çok rahat görür.

Tavsiyelerin sonucu şu şekilde yorumladım;

1-VRM faz soğutucuların sayısı tek başına anlam ifade etmediği kalitesi de önemli olduğu 50A DrMos veya 80A gibi çeşitlerinin mevcut olduğu ve hız aşırtma veya yüksek işlemci gücüne ihtiyaç olanlar için kesinlikle önemli bir faktör olduğu anlaşıldı.

2-EK’te eklediğim 2 tane anakartın da Ryzen 7 7800x3d işlemcisine yeterli olduğu görülmüştür. Fakat burada kullanıcının bütçesi ile gelecek hedefleri önem arz etmekte.

3-Force seçeneği bu işlemciye fazlasıyla yeterli olmakla birlikte fiyat performans olarak öne çıkıyor. Kullanıcı bütçeyi zorlamadan alabilir fakat gelecekte yükseltmeler için yani ram ve işlemci gibi donanımlar için düşük seviyede kalacağı için güncelleme yapmakta zorlanabilir. Anakartı satmak zorunda kalabilirsiniz.

4- Ben ise tabilon sitesinde 10499₺ fiyat avantajı yüzünden Aorus Elite anakartını seçtim. Çünkü aradaki fiyat farkına ilerideki güncellemeleri rahatlıkla kaldırabilecek ve kullandığım süre boyunca işlemcimi rahatlıkla besleyebileceğim bir anakart.

Sonuç olarak bütçe yapan fiyat performans isteyen kişi B850M Force seçeneğini gönül rahatlığıyla alabilir.

Performans ve ileride yükseltme düşünen kişi için ise Aorus Elite seçeneği diğer anakartlar arasında 10499₺ fiyatıyla optimum gibi duruyor. mATX olması bazı kişiler için sadece dezavantaj sayılabilir.

Herkese desteği için teşekkürler, iyi forumlar.

Ekler

• IMG_1282.webp
    IMG_1282.webp
    116.8 KB · Hit: 6
  • IMG_1283.webp
    IMG_1283.webp
    110.1 KB · Hit: 7
Geri